Favbet Ліга. 28-й тур. «Десна» - «Динамо» - 3:2. Звіт про матч

Favbet Ліга. 28-й тур. «Десна» - «Динамо» - 3:2. Звіт про матч

“Динамо” та “Десну”, які борються за другу сходинку УПЛ та участь у Лізі чемпіонів, перед початком гри розділяли в турнірній таблиці шість очок. Зустріч географічних сусідів стала вже четвертою в поточному сезоні: у попередніх трьох “Динамо” здобуло лише одну перемогу, ще одна гра завершилася виграшем “Десни”, а останній перед карантином матч команди зіграли внічию - 1:1.

У сьогоднішньому поєдинку такий рахунок був встановлений уже в дебюті гри. На 4-й хвилині, скориставшись помилкою гравців “Десни” у їхньому штрафному після прострілу Буяльського з лівого флангу, Циганков вивів “Динамо” вперед.

А на 12-й хвилині Кузик розрізним пасом із центру вивів на ударну позицію Картушова “на побачення” з Бущаном. З першого разу хавбек “Десни” переграти динамівського голкіпера не зумів, однак повторна спроба виявилася вдалою - господарі встановили паритет.

Чернігівці виглядали рішуче налаштованими знову відібрати очки у “Динамо” та в першому таймі провели ще кілька небезпечних атак. Помітним на полі був Кузик - він і асистував, і міг сам відзначитися у воротах киян. Так, на 20-й хвилині Орест виходив сам на сам проти Бущана - цього разу м’яч після удару представника “Десни” пройшов поруч зі стійкою.

Проте невдовзі удар Кузика з лінії штрафного в нижній кут, який парирував Бущан, призвів до результативного кутового на користь “Десни”. Після подачі з корнера Будківський виграв верхову боротьбу та завдав удару головою - і м’яч залетів у ворота. Однак рикошетом від динамівського дебютанта в УПЛ - Ібрагіма Каргбо. 

На екваторі першого тайму темп гри спав, команди почали діяти емоційніше та активніше фолити. Протягом кількох хвилин Катерина Монзуль показала три жовті картки гравцям обох команд - зокрема Володимиру Шепелєву, який отримав четвертий “гірчичник” у сезоні, через що пропустить матч наступного туру проти “Шахтаря”. А в другому таймі до когорти дискваліфікованих на гру з “гірниками” приєднався Артем Шабанов.

Наприкінці тайму чернігівці мали шанс ще раз засмутити “Динамо”, коли після подачі кутового Фаворов міг замикати дальню стійку, але, на щастя для киян, його випередив Караваєв. На перерву команди пішли за рахунку 2:1 - усі удари в площину воріт втілилися в голи.

На другу половину зустрічі динамівці вийшли з однією заміною - замість Каргбо на полі з’явився де Пена. Дуже швидко Карлос відзначився потужним ударом із лінії штрафного, який не без зусиль відбив Паст, а Вербич не встиг переправити м’яч у ворота головою. Пізніше і уругваєць, і словенець завдавали ударів у падінні, проте в обох випадках голкіпер “Десни” діяв надійно.

У середині другого тайму на полі з’явився Сергій Сидорчук, який приємно здивував швидким відновленням після розсічення ноги та зняття швів, а також Міккель Дуелунд. 

Гра проходила здебільшого на половині поля “Десни”, проте до гострих моментів у динамівців справа доходили рідко, а господарі покладалися на контрвипади. Продовжував виручати “Динамо” Георгій Бущан: на 59-й хвилині Кузик увірвався до штрафного “Динамо”, обіграв Кадірі, однак пробити голкіпера “біло-синіх” екс-динамівець не зумів. Наша команда відповіла дальнім ударом Караваєва, після якого м’яч пройшов над поперечиною.

Наприкінці матчу “Динамо” великими силами пішло до воріт “Десни” і зуміло відігратися на останніх хвилинах основного часу. Дубль оформив Віктор Циганков, який ефектно пробив п’яткою повз Паста, скориставшись прострілом де Пени у воротарський майданчик. Цей гол став для Віктора 12-м у нинішньому сезоні УПЛ, що закріпило його позиції в динамівській гонці бомбардирів.

Однак господарі поля почувалися сьогодні впевнено, і вже в компенсований час вирвали перемогу. Успіх “Десні” приніс кутовий: Арвеладзе, який щойно вийшов на заміну, навісив до штрафного киян, звідки Гітченко ударом головою спрямував м’яч у сітку - без шансів для Бущана.

3:2 - “Динамо” вперше поступається в Чернігові.

Чемпіонат України. 28-й тур

28.06.2020. Чернігів, стадіон імені Юрія Гагаріна. Без глядачів

“Десна” - “Динамо” - 3:2 (2:1)

“Десна”: 44. Паст - 45. Д.Фаворов (к), 4. Тамм, 17. Гітченко, 25. Конопля - 8. Домбровський, 7. Огіря, 77. Кузик (22. Мостовий, 75), 12. Картушов (9. Арвеладзе (90)) - 28. Будківський (20. Тотовицький, 75), 10. Філіппов (27. Старенький, 85).  

“Динамо”: 1. Бущан - 94. Кендзьора, 6. Кадірі, 30. Шабанов, 20. Караваєв - 18. Андрієвський (99. Дуелунд, 63), 8. Шепелєв (5. Сидорчук, 58), 29. Буяльський (10. Шапаренко, 86), 15. Циганков (к), 7. Вербич - 43. Каргбо (14. де Пена, 46).

Голи: Картушов (12), Каргбо (26, а/г), Гітченко (90+1) - Циганков (4, 86).

Попередження: Картушов (27), Огіря (34) - Шепелєв (28), Шабанов (62), Кадірі (90+3).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер