Favbet Ліга. 30-й тур. «Олександрія» - «Динамо» - 2:2. Звіт про матч

Favbet Ліга. 30-й тур. «Олександрія» - «Динамо» - 2:2. Звіт про матч

У нинішньому сезоні "Динамо" вже чотири рази перемагало "городян" - тричі в чемпіонаті України та ще один раз - в 1/4 фіналу Кубка України. Необхідна була перемога киянам і в сьогоднішньому поєдинку, адже щоб зайняти друге місце і отримати путівку в Лігу чемпіонів, наша команда не може допускати осічки в іграх, що залишилися.

Однак матч в Олександрії мав інший сценарій. Зі стартових хвилин підопічні Володимира Шарана підтвердили на ділі свій статус господарів зустрічі, змусивши динамівців оборонятися.

Перший шанс, щоб відкрити рахунок, кияни створили на 20-й хвилині, коли Андрієвський майже з лінії штрафного майданчика завдав відмінного, але трохи неточного удару.

А вже на наступній хвилині події перемістилися на протилежну половину поля: Безбородько заробив пенальті, а Третьяков його реалізував, хоч Бойко і був близький до сейву, вгадавши кут удару. У цьому моменті Сирота порушив правила у власному штрафному майданчику і одразу ж поступився місцем на полі Бурді, маючи до того ж жовту картку у своєму пасиві.

Ранній гол додав підопічним Шарана ще більше впевненості у своїх силах, і господарі облаштувалися на половині поля "Динамо". Трохи пізніше і сам Безбородько після прориву правим флангом створив небезпеку у штрафному "Динамо", але не зміг завдати акцентованого удару.

Динамівці перехопили ініціативу лише в кінці першого тайму, що втілилося у два моменти Карлоса де Пени. У першому епізоді уругваєць, обігравши захисника, пробив з-за меж штрафного вище воріт, а в другому - здійснював гострий простріл, який був заблокований.

На другий тайм кияни вийшли з двома змінами у складі: замість Цитаїшвілі на полі з'явився Циганков, а замість Сидорчука, який мав попередження, - Шепелєв. Другу половину зустрічі "Динамо" почало набагато активніше, проте до моментів біля воріт Паньківа справа не доходила: суперники надійно діяли в захисті та високо пресингували.

На екваторі тайму, коли рахунок змінити не вдалося, тренерський штаб "Динамо" зробив ще дві заміни, спрямовані на атаку: Вербич замість де Пени та Буяльський замість Русина.

І друга пара замін відразу ж дала результат: на 63-й хвилині, скориставшись хаосом серед захисників, Беньямін Вербич прийняв верховий м'яч, розвернувся і точно пробив із лінії воротарського, відновивши паритет у матчі.

Через 12 хвилин словенський легіонер "Динамо" оформив дубль і вивів киян уперед: Кендзьора перевів м'яч із правого флангу на лівий, звідки Караваєв пробив у дальній кут, а Паньків відбив м'яч на набігаючого Вербича, який головою переправив сферу в порожні ворота - 1:2.

У кінці матчу "Олександрія" вичавила максимум зі своїх моментів. Господарі заробляли стандарти, а на останніх хвилинах Віталій Романов призначив пенальті за фол Шабанова проти Шастала у своїй штрафній. До 11-метрової позначки знову підійшов Третьяков і повторив свій пенальті в дебюті матчу, пробивши у нижній кут.

Компенсований час пройшов на зустрічних курсах, проте рахунок на табло не змінився - 2:2.

Favbet Ліга, 30-й тур

"Олександрія" - "Динамо" - 2:2 (1:0)

12.07.2020. Олександрія, КСК "Ніка"

"Олександрія": Паньків - Мірошниченко, Бабогло, Дубра, Стецьків - Гордієнко (Ковалець, 80), Банада, Лучкевич (Задерака, 80), Третьяков, Безбородько (Грицук, 68) - Сітало (Устименко, 30; Шастал, 68).

"Динамо": Бойко - Кендзьора, Шабанов, Сирота (Бурда, 24), Караваєв - Сидорчук (Шепелєв, 46), Андрієвський, Шапаренко, Цитаїшвілі (Циганков, 46), де Пена (Вербич, 60) - Русин (Буяльський, 60).

Голи: Третьяков (23, пен.; 89, пен.) - Вербич (63, 75).

Попередження: Бабогло (8), Ковалець (90) - Сирота (1), Сидорчук (15), Циганков (49), Андрієвський (84), Караваєв (90), Бойко (90+3).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер