ФК «Харків» - «Динамо» - 0:1. Полтавська перемога над харківським опонентам

ФК «Харків» - «Динамо» - 0:1. Полтавська перемога над харківським опонентам

Динамівці продовжують свою переможну серію і за нового тренера виграли всі матчі в національному чемпіонаті. Але успіх дається нелегко…

Матч проти ФК «Харків» відбувся в Полтаві, оскільки поле стадіону «Металіст» не готове для проведення поєдинків будь-якого рівня. Здавалося, це повинно було полегшити завдання динамівців, але лише теоретично. Номінальні господарі, яким реально загрожує виліт у першу лігу, вийшли на матч неабияк мотивованими і налаштованими на справжню битву.

«Біло-сині» дуже активно почали гру, забивши швидкий гол. Атака правим флангом, Гусєв навішує в штрафний, Бангура намагається головою проштовхнути м’яч повз Худжамова, але голкіпер зумів виручити. Утім, його не підстрахували захисник і першим на добиванні був Гіоане – удар уже по порожніх воротах і рахунок відкрито.

Ну от, здавалось, справа завершиться впевненою перемогою гостей. Благо, тепер підопічним Безсонова потрібно було бігти вперед, оголювати тили і надавати можливість для контратаки. Але харків’яни надали перевагу не розкриватись і атакувати великими силами не барились. Але в цьому їм допомогла динамівська оборона – такої великої кількості помилок давно не доводилось бачити.

Відразу після пропущеного м’яча динамівці двічі впродовж хвилини дозволили небезпечно пробити Федецькому (виручив Луценко) і Гунчаку (м’яч на шляху у ворота влучив у ногу Юссуфу). Дуже тривожний і неприємний сигнал. Але динамівці швидко зуміли відсунути гру в центр поля і стали створювати моменти. Могли відзначитись Шацьких і Бангура, але форварди киян із вигідних позицій двічі пробивали точно в руки Худжамову.

Хвилини з 25-ї і до кінця першого тайму на полі в плані створення не відбувалось нічого цікавого. Тяганина в центрі поля, велика кількість технічних помилок, неточні передачі і практично без ударів. Лише наприкінці тайму гості провели дві непогані атаки, але вкотре підвела неточність останнього пасу.

Після перерви стало цікавіше. Для початку Сучков без перешкод, із семи метрів буквально розстрілював Луценка, але Тарас довів, що не просто так перебуває в «Динамо». Далі гра на деякий час затихла. Але лише для того, щоб знову «порадувати» низкою нереалізованих моментів. Неточними ударами обмінялись Гунчак і Бангура, а потім команди взялись розтринькувати свої шанси.

Алієв небезпечно бив зі штрафного – Худжамов ледве впорався. Луценко рятує після удару Гунчака, м’яч повертається у карний майданчик «Динамо», Рібейро б’є головою – тепер гостів рятує поперечина. Практично тут же Бангура прострілив із флангу, а Гіоане, перебуваючи в п’яти метрах від воріт, не попав по м’ячу. Через хвилину Федецький після навісу в боротьбі з Юссуфом пробиває з семи метрів, але, на щастя для «біло-синіх», точно в руки Луценку. І все це впродовж п’яти хвилин!

Після цього відрізку команди заспокоїлись, а точніше, динамівці просто збили темп, стали більше контролювати м’яч, не позволяючи супернику загрожувати своїм воротам. У самому кінці матчу опоненти обмінялись хорошими моментами (Бангура - Рібейро), але рахунок залишився незмінним. Підопічні Сьоміна отримали дуже непросту перемогу і продовжують боротьбу за золоті медалі.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер