Урок від хлопців Фергюсона

Урок від хлопців Фергюсона

Розгромна поразка в Манчестері. Динамівці без шансів проти однієї із сильніших команд Англії – чотири м’ячі так і залишились без відповіді і команда отримала те, на що заслуговувала.

Зараз «Динамо» переживає не найкращі часи. Зміни тренерів, болючі поразки на євроарені і в чемпіонаті України. У принципі, такі ситуації були в історії всіх великих клубів континенту. Інша справа, наскільки швидко кожен із них зумів із такої ситуації виплутатись і відвоювати колишні позиції.

Хочеться вірити, що наші звичні позиції це, як мінімум, боротьба за вихід із групи в Лізі чемпіонів. Серйозна боротьба, ігри на рівних із грандами європейського футболу, повний стадіон у Києві і якісний рівень виконання на полі. «Динамо» було, є і буде в числі провідних команд Європи, просто на даному етапі зроблено крок назад. Думається для того, щоб зробити два вперед.

Описувати події манчестерського матчу немає смислу. У першому таймі повна перевага господарів, «біло-сині» жодного разу не потривожили ван дер Сара. Чому так склалось? Причин, мабуть, багато, але краще за всіх про це розповість виконуючий обов’язки головного тренера Олег Лужний.

Так, невдалим виявився дебют видатного в минулому захисника «Динамо» на посаді керманича команди. Але бути помічником, а потім головним тренером – це дві різні речі, і на Олега Романовича ще очікує великий обсяг роботи, аби він зміг «відчути» команду, знайти потрібні слова, обрати свій шлях її розвитку. Чого ми йому і бажаємо.

Можна, звичайно, розповідати, що перший гол суперник забив із офсайду, але причина не в цьому. Просто на даний момент "Манчестер Юнайтед" на порядок сильніший за "Динамо". Це слід визнати і зробити вірні висновки. Команда Алекса Фергюсона уже другий рік нагадує машину, справжню футбольну машину без збоїв. І не соромно буде в них повчитись.

…Після перерви справи в киян пожвавішали. Кілька досить симпатичних комбінацій, небезпечних ударів і можливостей для взяття воріт. Але, як усім відомо, у підсумку наша команда покинула поле без забитого м’яча, а тому вся ця краса була марною.

А ось суперник гнув свою лінію, діяв широко, і дуже вміло варіював темпом. То затишшя, то буря, то спокійна перетасовка, то «диявольський натиск». І виходило це в манкуніанців досить ефективно. Моментів створили чимало і ще й два м’ячі відправили у ворота гостей. У цілому, справедлива поразка, і відверто кажучи, практично без варіантів.

Попереду важливий, з психологічної точки зору, матч із «Шахтарем» і хочеться побажати нашим гравцям вийти на нього з повагою до своїх уболівальників, що означає бій із першої до останньої секунди.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер