«Феєноорд» - «Динамо» - 0:1. Браун забив, Максим не пропустив

«Феєноорд» - «Динамо» - 0:1. Браун забив, Максим не пропустив

Перед початком зустрічі на «Де Кайп» тренери команд Юрій Сьомін і Рональд Куман в прогнозах висловлювалися обережно, дипломатично віддаючи данину поваги супернику. Наставник голландців хотів щоб його підопічні виглядали так, як у перші шістдесят хвилин київської зустрічі. Динамівцям, навпаки, потрібно було зіграти так, як у другому таймі цього ж матчу. Тоді швидкі атаки, тотальний пресинг і хитромудрі перепасовки ставили в глухий кут захист «Феєноорда», який затріщав по швам.

У порівнянні з першою зустріччю, Сьомін і Куман в стартові склади внесли мінімальні зміни. У киян замість Ніко Кранчара вийшов Олег Гусєв, а у роттердамців Гюйон Фернандес замінив Руда Вормера. Динамівці залишилися вірні улюбленій схемі 1-4-5-1, видно, що наставник команди визначився з оптимальною на даний момент групою гравців, яка поведе команду до групи Ліги чемпіонів. У воротах Коваль, лінія захисту (зліва направо) Попов, Бетао, Михалик, Данило Сильва, пара центральних півзахисників Вукоєвич і Велозу, на флангах півзахисту Ярмоленко і Гусєв, під нападником Ідейє розташувався Нінкович. З 22-х гравців, які вирушили до Голландії (не рахуючи Адміра Мехмеді) в заявку на матч не потрапили четверо - воротар Георгій Бущан, півзахисники Андрій Богданов і Лукман Аруна, нападник Раффаель.

Прогнозовано з перших хвилин зустрічі «Феєноорд» пішов в атаку. Господарі легко переходили центр поля, де упиралися в щільно ешелоновані захисні порядки. Молода й амбіційна команда Кумана багато використовувала фланги, з яких ішли небезпечні проходи до штрафного майданчика або подачі на ворота.

Вже на 4-й хвилині підступний удар Схакена з 20-ти метрів парирував Коваль, м'яч від його рук влучив у штангу і пішов за межі поля. Через п'ять хвилин не менш гостро відповів Мілош Нінкович, м'яч після його удару влучив у ногу захисника і рикошетом ледве не влетів у ворота - Мулдер в стрибку зумів вибити його за межі поля. Кращим гравцем «Динамо» у цій зустрічей сміливо можна назвати Коваля. Мінімум в п'яти моментах 19-річний воротар виручав команду, це стало однією із запорук підсумкової перемоги киян. До перерви у киян міг відзначитися Браун ідейє, але з його ударом із семи метрів впорався воротар.

Голландці з кожною хвилиною прибирали ініціативу до своїх рук. Виходила гра в пас, причому в основному атаки йшли через правий фланг, де не дуже надійним був Горан Попов. Македонцеві, який пропустив початок сезону, складно було встежити за швидкими фланговими опонентами. В одному з епізодів Горан припустився технічної помилки, вкинувши м'яч з ауту прямо на Сіссе. На щастя, поки нападник думав, що йому робити з м'ячем, прибіг Тарас Михалик і завадив точно пробити.

У другому таймі «Феєноорд» ще додав, притиснувши динамівців до своїх воріт. Почалося все з прострілу з правого флангу і сильного удару Іммерса, який втік від захисників. На щастя, він влучив у корпус Коваля. Кияни намагалися відповідати атаками, можливостей покарати голландців, які захопилися нападом було вдосталь. Не вистачало останньої передачі на Ідейє, Андрія Ярмоленко або Олега Гусєва. Спершу для вирішення цього завдання Сьомін випустив Артема Мілевського, а на останніх хвилинах і Дениса Гармаша.

Розв'язка зустрічі настала в компенсовані п'ять хвилин. «Фееноорд» всією командою перейшов на половину поля динамівців, але крім дальніх ударів і навісів до штрафного майданчика нічого запропонувати не зміг. У контратаці за лічені секунди до фінального свистка Ідейє віддав м'яч Гармашу на підступах до штрафного майданчика, отримав його назад і з лінії воротарського майданчика потужно пробив під поперечину воріт «Феєноорда»! 1:0, «Динамо» перемагає і виходить в наступний раунд. Браун Ідейє забиває шостий м'яч у нинішньому сезоні!

Ліга чемпіонів. 3-й раунд кваліфікації. Матч-відповідь

7.08.2012. м.Роттердам, стадіон «Де Кайп».

«Фейєноорд» - «Динамо» - 0:1 (0:0)

«Фейеноорд»: Мулдер, Янмаат (Вормер, 76), де Врей - кап, Інді, Нелом (Сінгх, 87), Класі, Леєрдам, Іммерс, Фернандес (Кабрал, 66), Сіссе, Схакен.

«Динамо»: Коваль, Михалик - кап, Бетао, Данило Сильва, Попов, Гусєв (Мілевський, 80), Нінкович (Гармаш, 89), Вукоєвич, Велозу, Ярмоленко, Ідейє.

Гол: Ідейє (90 +5, гольовий пас - Гармаш).

Попереджені: Інді (37), Леердам (57), Сіссе (63), Клас (83) - Вукоєвич (45), Коваль (68), Нінкович (77).

Дмитро Шаповал

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер