ФК «Динамо» (Київ) передав на фронт бойовий пікап

ФК «Динамо» (Київ) передав на фронт бойовий пікап

Уже майже рік триває кровопролитна війна у нашій країні. Військові, мужні воїни, які боронять рідну землю від жорстоких окупантів, щоденно потребують нашої з вами підтримки задля наближення Перемоги.

ФК «Динамо» (Київ) намагається оперативно реагувати на запити військових частин та підрозділів, фінансуючи та передаючи життєво необхідні речі на фронт для ЗСУ. Із черговим запитом до «Динамо» звернувся командир військової частини А4049, який потребував бойового автомобілю. Представники клубу в короткі терміни знайшли машину, яка відповідала запитуваним вимогам, та доставили до Києва. І сьогодні на ній від стадіону імені Валерія Лобановського вирушили на фронт, у гарячу точку, четверо бійців із позивними «Динамо», «НАТО», «Рембо» та «Маестро».

Олексій Семененко, віцепрезидент ФК «Динамо» (Київ):

- Читачі офіційного клубного сайту певно знають, що на фронті воює солдат із позивним «Динамо» - це мій давній товариш Сергій Філіпенко, якому далеко за 50 років. Під час війни наші воїни мають щоденні потреби, і «Динамо» Київ намагається допомагати – від президента клубу до пересічного працівника. Роблячи це від щирого серця та вважаючи це для себе за честь.

Якось я розмовляв з одним із футболістів «Динамо», і він сказав наступне: «До війни вболівальнику було за честь сфотографуватися з популярним футболістом. А зараз нам, гравцям, за честь зробити фото з військовими, які боронять рідні землі від окупантів». Так ось зараз я маю за честь, виконуючи доручення президента Ігоря Суркіса, передати вам ключі від цього автомобіля.

Буквально кілька слів – про історію цього автомобіля. Командир частини, знаючи про те, що один із його підлеглих із позивним «Динамо» має дружні стосунки з нашим клубом, написав офіційного листа з проханням придбати бойовий пікап. І адресував своє звернення чомусь на ім’я капітана команди Сергія Сидорчука. Я показав цього листа також і президенту клубу, і Ігор Михайлович у притаманному йому стилі відреагував миттєво, доручивши негайно знайти потрібну машину. І додавши, що витрати на її придбання візьме на себе. Коли ж я запитав, а як же Сидорчук, президент сказав: «Може теж долучитися, але це має бути його вибір».



Вибір Сергія був очікуваний – капітан одразу виділив певні кошти. Так само, даруйте за нескромність, зробив і я. Але невдовзі і ця сума збільшилася: під час мого нещодавнього відрядження до Кувейту, де, крім іншого, була презентована книга про Валерія Лобановського арабською мовою, про нашу ініціативу дізнався Надзвичайний і Повноважний Посол України в цій країні Олександр Балануца і висловив бажання приєднатися до нас. Завдяки такому спільному внеску вдалося довести технічний стан машини до ідеального, доукомплектувати, перефарбувати її у камуфляжний колір, а також закупити різноманітні продукти харчування та цигарки для військових.

Тому вийшов ось такий дипломатично-футбольний автомобіль – своєрідний символ того, як ми, українці, єднаємося навколо спільного лиха і як ми завжди готові прийти на допомогу один одному. Це і є запорука наших перемог.

Сергій Філіпенко, військовий ЗСУ із позивним «Динамо»:

- Дякуємо нашому улюбленому клубу, за який ми вболіваємо із самого дитинства, і – насамперед його президенту Ігорю Суркісу. Знаємо, що київське «Динамо» допомагало нам, коли ми перебували під Бахмутом, відправивши нам бензопили, генератори, багато чого іншого. Постараємося не підвести, обов’язково розбити та вигнати з наших земель цих рашо-фашистів. Усе буде Україна!

Також бійці ЗСУ не залишилися без особистих подарунків – зокрема, кожен із них був посвячений у почесні динамівці з врученням відповідної клубної атрибутики. У свою чергу військові пообіцяли докласти всіх зусиль, аби зробити 2023-й переможним роком для всієї України.

За мить футбольно-дипломатичний автомобіль із номерами «Динамо» та четвіркою справжніх Героїв узяв курс до місця своєї сьогоднішньої дислокації на лінії фронту.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер