ФК «Динамо» (Київ) представив новачків

ФК «Динамо» (Київ) представив новачків

Участь у заході брали як журналісти, так і вболівальники, оскільки в рамках презентації відбулася прес-конференція за участю гравців та головного тренера «Динамо» Сергія Реброва, а також фото- та автограф-сесія для вболівальників.

На початку презентації віце-президент «Динамо» Олексій Семененко запропонував взяти вступне слово кожному з її головних учасників.

Сергій Ребров:

- Я радий, що ці футболісти прийшли до нашої команди. Упевнений, що вони підсилять нашу гру. Найголовніше, що в цей непростий час вони прийшли безкоштовно. За їхнім ставленням до справи я не бачу різниці, придбали ми футболіста за десять мільйонів або підписали безкоштовно. Те, як вони працюють, мене абсолютно влаштовує. «Динамо» виграло минулого року чемпіонство вперше за шість сезонів, і вони розуміють, що в цій команді не можна просто так отримати місце в основному складі. Вони його завойовують, працюють на тренуваннях та в іграх. Я радий, що ці футболісти дійсно хочуть працювати, хочуть прогресувати, радий працювати з такими гравцями й сподіваюся, що вони це розуміють та будуть прогресувати в нашій команді.

Радосав Петрович:

- Я дуже радий потрапити до такої команди, як «Динамо» Київ. У цього клубу великі традиції та велика кількість уболівальників. Це дуже амбітна команда, яка ставить перед собою найвищі завдання – виграти чемпіонат України, Кубок України та добре виступити в Лізі чемпіонів. У «Динамо» дуже багато кваліфікованих футболістів, але я готовий створити здорову конкуренцію на своїй позиції. Думаю, це піде на користь клубу.

Жуніор Мораес:

- Вдячний керівництву «Динамо» за те, що перебуваю тут. Це клуб номер один в Україні з великими амбіціями та великою історією. Я дуже пишаюся носити футболку цього клубу, обіцяю працювати з великим завзяттям для того, щоб завоювати якомога більше титулів для «Динамо».

Микола Морозюк:

- Насамперед, хочу вибачитися за запізнення (презентація почалася із невеличкою затримкою через запізнення Морозюка, що стало причиною дружніх жартів збоку як партнерів, так і головного тренера). Я дуже радий повернутися до рідного клубу, можна сказати, до рідного будинку. Знаю, що на мене чекає чимало важкої роботи, щоб завоювати місце в основному складі. Сподіваюся, що попереду великі перемоги, на нас чекає виступ у непростому турнірі, Лізі чемпіонів. Ми будемо важко працювати, щоб радувати наших уболівальників. 

Далі гравці та головний тренер відповідали на питання журналістів.

- Номери ви самі собі обирали?

М.М.:

- Я пішов, граючи під цим номером, та коли повернувся, він був вільний.

Ж.М.:

- Під цим номером грали великі футболісти, й мені це номер подобається, тому я його й обрав.

Р.П.:

- Для мене ігровий номер не має великого значення. Але так склалося, що скрізь, де я грав, я носив восьмий номер, у збірній Сербії я також граю під восьмим номером. І коли я дізнався, що цей номер у «Динамо» вільний, то попросив дати мені його.

- Жуніоре, чутки про ваш можливий перехід до «Динамо» виникли давно. Чому раніше не вдавалося перейти до «Динамо»?

Ж.М.:

- Дійсно, рік тому були розмови про те, що я можу перейти до київського «Динамо». Але, на жаль, «Металург» відхилив цю пропозицію. Рік тому я вже був готовий грати за «Динамо». А коли закінчився контракт із «Металургом», я зміг перейти до «Динамо», від чого я дуже радий. Вважаю, що це великий крок для зростання моєї кар'єри.

- Сергію Станіславовичу, чи ви будете й надалі пробувати Морозюка на позиції Ленса?

- Зараз у нас є обойма футболістів, які пройшли збори. Й Миколу, й інших гравців ми пробували на різних позиціях. Я вважаю, що його позиція універсальна, він може зіграти й у захисті, й у півзахисті. Непросто новому гравцю відразу зрозуміти філософію та структуру гри будь-якої команди, не лише «Динамо». Але я бачу їхнє бажання та прагнення це зробити. Я роблю висновок не лише за своїми суб'єктивними поглядами, а й за об'єктивними показниками в іграх та тренуваннях. У них є величезне бажання закріпитися в цій команді. Бажання не просто отримати місце в основному складі, а працювати. Це підкуповувало би будь-якого тренера. І я кажу не лише про Миколу, а й про всіх новачків, і про всіх футболістів, які працювали з нами на зборах.

- Кого можна вважати на даний момент основним лівим півзахисником?

- Звичайно, є проблема на цій позиції після того, як залишив команду Ленс. На зборах та в іграх ми пробували різні поєднання. Сподіваюся, ми прийдемо до оптимального варіанту. Зараз достатньо часу до Ліги чемпіонів. Але чемпіонат України не настільки слабкий, щоб на цій позиції в кожній грі пробувати різних футболістів. Хто буде краще готовий, той і буде грати.

- Миколо, ви вже встигли пограти в «Динамо» на різних позиціях. Яку вважаєте оптимальною для себе, на якій вам найбільш комфортно грати?

М.М.:

- Для мене немає великої проблеми, грати праворуч або ліворуч. Так, є свої моменти, свої нюанси. Але мені не потрібно багато часу, щоб адаптуватися або звикнути до певної позиції. Я комфортно почуваюся й на правому фланзі оборони, й на лівому фланзі атаки, хоча, здавалося би, ці позиції зовсім несхожі. Головне – виконувати те, що від мене вимагають, та приносити користь команді.

С. Р.:

- Я вам розкажу смішну історію з цього приводу. Коли Валерій Васильович Лобановський викликав до себе на індивідуальну бесіду одного гравця та запитав, де той бачить себе на футбольному полі, яку позицію вважає для себе найкращою. Футболіст йому відповів: «Можу зіграти й крайнім півзахисником, можу й опорним. А можу й під нападом... Де скажете, там і вийду!» Тоді Валерій Васильович резюмував: «Добре, почнеш на лавці».

- Сергію Станіславовичу, нас ще чекають подібні презентації найближчим часом?

- Ви самі розумієте, «Динамо» Київ – це великий клуб. Нам доведеться грати в Лізі чемпіонів. Ми перебуваємо в постійному контакті з президентом. Але ви ж розумієте, до України мало хто зараз погодиться перейти. Ми дуже хочемо підсилити склад перед Лігою чемпіонів. Але це непросто. Я вважаю, що ті футболісти, яких ми підписали, підсилять нашу гру. Що буде далі – подивимося.

- Радославе, ви дебютували в чемпіонаті України. Як ви оціните рівень нашого чемпіонату?

Р.П.:

- Усе сказано результатами українських команд в єврокубках. «Дніпро» минулого сезону дійшов до фіналу Ліги Європи, «Динамо» також далеко пробилося, поступившись у чвертьфіналі «Фіорентині». «Шахтар» постійно виступає в Лізі чемпіонів. Я сподіваюся, рівень українського футболу буде постійно підвищуватися.

- Радославе, чи спілкувалися ви з кимось із балканців, які виступали за «Динамо», перед переходом до київського клубу?

- Із Гавранчичем я грав разом у белградському «Партизані», з Нінковичем я мешкав в одному номері, виступаючи за збірну Сербії. Усі дали найкращі відгуки про «Динамо». Я багато дізнався про клуб і від інших, але остання «співбесіда» у мене була з Нінковичем. Він сказав: «Якщо тебе запрошують, не чекай навіть на літак, біжи пішки до «Динамо» Київ!»

- Сергію Станіславовичу, як ви ставитеся до «посвяти» новачків у ряди динамівців?

С. Р.:

- Посвята – це коли футболіст провів перших кілька тренувань, і його команда прийняла або не прийняла. Я бачив, що команда новачків дійсно прийняла, тому що вони ніколи під час тренування не прибирали ноги, працювали з усією командою, ніколи не уникали боротьби або важкої роботи.

Р. П.:

- Почуваюся в новій команді дуже комфортно. Всі хлопці, як українці, так і іноземці, мене прийняли дуже добре. Я хочу якомога швидше вивчити українську мову, щоб ще більше з ними спілкуватися.

- Жуніоре, ви вже не перший сезон граєте в Україні. Хто, на вашу думку, найжорсткіший захисник у чемпіонаті України?

Ж. М.:

- Євген Хачеріді.

- Які у вас очікування від сезону загалом та від старту в Лізі чемпіонів?

Р. П.:

- Така команда, як київське «Динамо», ставить перед собою кожного сезону найвищі завдання – виграти чемпіонат, Кубок країни та якомога далі пройти в Європі.

Ж. М.:

- Минулий рік для «Динамо» був дуже успішним. Перед цією командою завжди стоять високі цілі. Я думаю, що в цьому році ми теж поставимо перед собою мету виграти чемпіонат, а також пройти якомога далі в Лізі чемпіонів, щоб гідно представляти не лише «Динамо», але й весь український футбол.

М.М.:

- Такий клуб, як «Динамо» не може успішно виступати в одному турнірі, а інший провалити. Ми маємо показувати хорошу, стабільну гру протягом усього сезону як у чемпіонаті, так і в Кубку, й, тим паче, в Лізі чемпіонів. Адже цього чекають від нас уболівальники.

Наприкінці презентації президент Фан-клубу «Динамо» (Київ) Сергій Михайленко за традицією вручив новачкам клубні шалики, прийнявши їх, таким чином, до рядів Фан-клубу.

А Микола Морозюк свою футболку передав до міні-музею київського «Динамо», який нещодавно був перевезений до Києва з Горлівки, де його створили та підтримували місцеві шанувальники київського клубу на чолі із Сергієм Аннєнковим.

* Фото А.Лукацький

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер