»Гент» – «Динамо» – 1:3. Менше трьох не забиваємо

»Гент» – «Динамо» – 1:3. Менше трьох не забиваємо

Після розгромної перемоги в першому матчі «Динамо» вирушало до Бельгії в ранзі беззаперечного фаворита двохматчевої дуелі проти «Гента». Втім, незважаючи на перевагу у три м’ячі за підсумками першого поєдинку, команда Валерія Газзаєва провела блискучий матч і здобула заслужену перемогу й у матчі-відповіді завдяки голам Дениса Гармаша, а також Артема Мілевського та Олега Гусєва, які повернулися після травм. Усе, на що вистачило бельгійців, це гол престижу наприкінці матчу.

Багато фахівців і вболівальники «Динамо» напередодні матчу обмірковували можливі варіанти складу, який виставить Валерій Газзаєв на матч-відповідь проти «Гента». Враховуючи напружений графік ігор (уже в неділю нашій команді доведеться провести відповідальний матч проти донецького «Металурга» у рамках чемпіонату України - прим.), Валерій Георгійович цілком міг удатися до ротації складу, оскільки виконавців у його розпорядженні більш ніж достатньо.

Але, всупереч усім прогнозам, наставник «Динамо» довірився найсильнішим на даний момент гравцям. У стартовому складі опинилися ті ж 11 футболістів, які починали поєдинок проти бельгійського віце-чемпіона в Києві. У тому числі і Єременко з Мілевським, які пропускали гру чемпіонату проти «Севастополя» через невеликі ушкодження.

Усі принади бельгійської погоди динамівці відчули на собі вже після приїзду до Гента. На вулиці стояла «футбольна» погода, термометр показував удень 20 градусів вище нуля, а ближче до вечора – і взагалі не більше 15-ти. І це після 50-градусної спеки, яка була в Сімферополі! Утім, погода виявилася також «із характером» – перші хвилини матчу пройшли під акомпанемент зливи, яка змушувала футболістів щулитися, а за мить уже світило сонце. Дива, та й годі!

Що стосується гри, то бельгійці прогнозовано пішли вперед із перших хвилин, навіть мали кілька непоганих можливостей для того, щоб забити – зокрема, успіх відвернувся від Тийса і Кустовича. Утім, «Динамо» також не мало наміру відсиджуватися в обороні, і в результаті відкрило рахунок по завершенні півгодини гри. Шевченко і Мілевський в боротьбі із захисниками і мокрим полем колективними зусиллями все ж вивели на ударну позицію Гармаша, і Денис з близької відстані не сплохував. Відзначаємо, що з кожним матчем 20-річний півзахисник додає в упевненості, часто бере на себе гру і демонструє відмінне взаєморозуміння з партнерами по передній лінії. Так тримати, Денисе!

Цей гол фактично вбив навіть теоретичні шанси «Гента» на успішний підсумок матчу. Тому другий м’яч у свої ворота бельгійці сприйняли як належне. Артем Мілевський відзначив голом повернення на поле після нетривалої паузи, завершивши влучним ударом у кут блискуче розіграну комбінацію за участю Ярмоленка та Єременка.

Наприкінці зустрічі команди обмінялися м’ячами – на гол Кулібалі, який скористався з помилки наших захисників при виконанні стандарту, динамівці відповіли реалізованим виходом віч-на-віч ще одного «поверненця» Олега Гусєва.

6:1 за сумою двох матчів – більш ніж упевнена перемога «Динамо», що дозволяє з оптимізмом чекати на раунд плей-офф найпрестижнішого клубного турніру. Але все ж таки без ложки дьогтю в бочці меду не обійшлося. Мова про травму Маграо, яку бразилець отримав на останніх хвилинах першого тайму. Жерсона винесли на ношах, а про ступінь серйозності ушкодження стане відомо найближчими днями після повернення до Києва.

ГЕНТ – ДИНАМО – 1:3 (0:1)

«Гент»:
29.Йоргачевич, 3.Шулер, 4.Майрі, 13.Дуарте (23.Арбайтман, 46), 12.Томпсон, 14.Кустович (30.Любянкич, 46), 31.Гронден, 8.Тийс – кап, 26.Лепойнт (7.Смолдерс, 68), 11.Ель Ганассі, 16.Кулібалі.

«Динамо»: 71.Бойко, 2.Сильва, 3.Бетао, 5.Вукоєвич, 7.Шевченко – кап, 9.Ярмоленко (20.Гусєв, 77), 10.Мілевський, 17.Михалик, 19.Гармаш, 21.Маграо (30.Ель Каддурі, 43), 23.Єременко (49.Зозуля, 67).

Голи: Кулібалі (84) – Гармаш (32), Мілевський (54), Гусєв (89).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер