Глобальна ініціатива United24: як допомогти Україні з будь-якої країни світу

Глобальна ініціатива United24: як допомогти Україні з будь-якої країни світу

Президент України Володимир Зеленський започаткував глобальну ініціативу United24. Її мета — поєднати людей з усього світу в їхньому бажанні допомогти Україні.

Стартувала United24 платформою з фандрейзингу. Вона стане головним вікном для збору пожертв на підтримку України. United24 надає можливість зробити донейт в один клік із будь-якої країни. Кошти розподіляються за трьома напрямами допомоги:

- Оборона та розмінування — закупівля зброї, шоломів, бронежилетів, амуніції, рятувальної техніки та розмінування українських міст; 

- Гуманітарна та медична допомога — закупівля ліків, медичного транспорту та виробів, зокрема обладнання; відновлення роботи закладів охорони здоров’я, що постраждали внаслідок бойових дій;

- Відбудова України — відновлення об'єктів критичної інфраструктури, а саме: доріг, мостів, шкіл та лікарень; відновлення електропостачання, зв’язку та водопостачання.

Усі кошти надходять на рахунки Національного банку України, закріплені за профільними міністерствами: Міністерством оборони України, Міністерством охорони здоров’я України, Міністерством інфраструктури України.

НБУ надає звітність про надходження благодійних внесків через United24 кожні 24 години. Профільні міністерства звітуватимуть про призначення внесків один раз на тиждень.

Щоб зробити донейт, переходьте на сайт платформи u24.gov.ua.

Будь-яка пожертва — вагомий внесок у перемогу України!

Дякуємо вам за підтримку України! Разом переможемо!  

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер