Гвідо НУНЬЄШ: «На нас справило велике враження побачене в «Динамо»!»

Гвідо НУНЬЄШ: «На нас справило велике враження побачене в «Динамо»!»

У Києві вони відвідали музей клубу, клубну арену ім. Валерія.Лобановского та НСК «Олімпійський», тренувальну базу «біло-синіх» в Кончі-Заспі, відвідали захід, пов'язаний із черговою річницею аварії на ЧАЕС, записали інтерв'ю з президентом клубу Ігорем Суркісом та, звичайно, поспілкувалися зі своїми співвітчизниками, які захищають честь нашого клубу. Про те, які в них залишилися враження після ознайомлення з багатьма аспектами життя динамівців, розповідає в інтерв'ю офіційному сайту телеоператор Гвідо Нуньєш.

- Ви відвідали багато об'єктів у «Динамо» та поспілкувалися з багатьма фахівцями та гравцями клубу, які цікавили вас. Які у вас залишилися враження?

- Ми залишилися під великим враженням від побаченого в «Динамо». У першу чергу ми відвідали клубний музей. Там нашу особливу увагу привернули фотографії, на яких зображені всі гравці «Динамо», починаючи з 1928 року та завершуючи нинішнім складом. Крім того, нам загалом дуже сподобався стадіон. Це хороша арена, де напевно приємно дивитися матчі. Спілкування із президентом та директором стадіону також приємно нас порадувало. Нам розповіли дуже багато цікавої інформації, в тому числі й про «матч смерті».

- Дуже багато бразильських гравців їде грати до клубів по всьому світу, в тому числі й до «Динамо». Як люди в Бразилії ставляться до такої імміграції їхніх гравців до інших країн, і, зокрема, чи цікавляться вони українським футболом і долею гравців, які виступають тут, адже для багатьох це незнайомий край...

- Можу сказати, що зараз люди в нашій країні знають набагато більше про українські футбольні клуби, ніж навіть кілька років тому. Що ж стосується імміграції гравців – це частина нашої історії, починаючи з кінця 80-х років, коли талановиті бразильські гравці переїхали до європейських клубів і стали найкращими у світі. Наприклад, Ромаріо, Роналдо, Роналдіньйо, Робіньйо та багато інших. Деякі гравці, погравши у вас в Україні, повертаються до Бразилії. У цьому контексті можу згадати Родріго, який зараз виступає за «Сан-Паулу», а також Андре з «Атлетико Мінейро».

- Бразильці, які виступають за «Динамо», говорять про любов до клубу. Скажіть, у Бразилії футболісти так само патріотичні стосовно до команд, в яких вони виступають?

- Це відбувається в основному, коли вони виїжджають за кордон. У Бразилії якщо гравець скаже, що дуже любить «Фламенго» з Ріо, а надалі буде грати в «Васку да Гама», «Флуміненсе» чи інших конкуруючих із «Фла» ​​командах, то йому буде дуже нелегко. Натомість, виступ за іноземний клуб допомагає нашим співвітчизникам змінити своє життя на краще, адже грати в Європі є мрією для більшості з них.

- Незважаючи на суперництво «Динамо» та «Шахтаря», бразильці жодного разу не були помічені в якихось бійках між собою...

- Давайте повернемося на десять років назад. Футболіст мав добре грати у Бразилії, для того щоб його помітили клуби з Італії, Іспанії, Англії тощо. Як я вже казав, грати в Європі – мрія для бразильських футболістів. Коли ж вони опиняються тут, в іншій країні з невідомими для них мовою та культурою, то вони, звичайно, намагаються триматися разом. Саме тому між ними немає жодної ворожнечі, навпаки – вони підтримують між собою дружні стосунки. І готові допомогти один одному в будь-якій ситуації, незалежно від того, кольори якого клубу захищає кожен із них.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» Київ

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер