Ігор Костюк: «Без якісного пасу не буде забитих м'ячів»

Ігор Костюк: «Без якісного пасу не буде забитих м'ячів»

Старший тренер «Динамо» U19 Ігор Костюк підбив підсумки першого контрольного матчу на турецькому зборі, в якому його підопічні обіграли місцевий «Демреспор» (2:1).

- У першій контрольній грі тренувального збору Ви використали 25 гравців. Якщо голкіпери провели приблизно рівну кількість часу, то польові гравці – різну. З чим це пов'язано?

- У нас є певні взаємозв'язки між гравцями, дали пограти більше футболістам основного складу. У другому таймі вже по мірі втоми випускали свіжих гравців, яких потрібно було переглянути. Є й нові хлопці, яким випадає можливість проявити себе. Із цим і пов'язана ротація.

- Філатов і Дячук зіграли по 70 хвилин, Танчак – 75. Як хлопцям, на яких лягло найбільше ігрове навантаження, далися ці хвилини?

- Вася Танчак за результатами тестування був готовий зіграти найбільше, і з гри було видно, що кондиції дозволяють йому провести на полі стільки часу. Філатов і Дячук – пара захисників, яким потрібно отримувати ігровий час, адже ми розраховуємо на них у Юнацькій лізі УЄФА. Філатов протягом сезону отримував мало ігрової практики, тому дали йому більше часу в цій грі разом із Максом Дячуком.

- Дебютували за команду U19 Балаба, Микита Лєднєв, Василець, Погорілий.

- У нас деякі проблеми на позиції центрального захисника, тож ми залучили з академії Балабу. Василець – гравець центру поля, який має певні задатки. Хочемо подивитися на нього на зборі та дати можливість проявити себе у грі. Погорілий тренується з нами давно, тому дали воротарям рівну кількість часу. Микита Лєднєв перебуває на перегляді, він тренувався з нами наприкінці сезону. У нього також є хороші ігрові якості, у тренувальному процесі ми його переглянули, тепер потрібно подивитися, як він мислить на футбольному полі та проявляє себе у грі.

- У матчі з дорослою командою аматорського «Демреспора» вашим хлопцям довелося добряче поштовхатися. Боротьба пройшла без наслідків?

– Хлопці проявили характер на фоні дорослих мужиків. Потрібно сказати, що якість поля, на якому пройшла гра, залишає бажати кращого. Окрім того, і вітер заважав нам завершувати деякі атаки, здуваючи м'яч. Проте не поступилися супернику у боротьбі, витримали агресивний футбол. Для нас це добре, адже з першого контрольного матчу хлопці розуміють відповідальність, яка лежить на всіх нас. Ми готуємося до непростої гри з «Депортіво», представляючи в Юнацькій лізі УЄФА нашу країну.

- Ранкове тренування було присвячене відновленню. Ніхто не отримав ушкоджень?

- У деяких хлопців є мікропошкодження, але це робочий процес, в якому такі моменти завжди трапляються. Футболісти, які зіграли більше тайму, отримали сьогодні більше часу на відпочинок та відновлення, а решта провела повноцінне тренування, маючи шанс виявити свої індивідуальні якості.

- Перший забитий м'яч записав на свій рахунок захисник – Максим Дячук. Для вас це символічно?

- Ми створили достатньо моментів в атаці, які не вдалося реалізувати. Але приємно, що вдалося забити два м'ячі після стандартів. Мали стандартні положення біля воріт суперників і в першому таймі, але, на жаль, якість передачі не дозволяла дістатися м'яча. У перерві я сказав хлопцям, що ми не зможемо забити, якщо не доставимо м'яча до цієї зони. І в другому таймі, як тільки пройшла передача в зону, ми забили обидва м'ячі. Без якісного пасу не буде голів. У нас є кілька варіантів розіграшу кутових, хлопці агресивно зіграли у зоні завершення – і це дало результат.

- Які основні акценти ви робитимете у перший тиждень тренувального процесу в турецькій Анталії?

- Насамперед, необхідно повернути хлопців у звичний тренувальний режим. На тренуваннях підтримуватиметься інтенсивність, вони мають згадати наші ігрові взаємозв'язки. А до третьої-четвертої гри ми вже відточуватимемо модель, яку плануємо використовувати у грі з «Депортіво».

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер