Ігор СУРКІС: «Це була найголовніша позиція, яка потребувала підсилення»

Ігор СУРКІС: «Це була найголовніша позиція, яка потребувала підсилення»

- Ігоре Михайловичу, наскільки Фран Соль є цінним придбанням для клубу?

- Ми давно стежили за цим футболістом. Можна сказати, що вже рік наші селекціонери його відстежували. Ми хотіли його запросити ще влітку, але тоді у нас це не вийшло, насамперед тому, що «Віллем II» не хотів його відпускати. Йому пропонували перейти до клубу з англійської Прем'єр-ліги, але він із якихось причин не перейшов. Ми були наполегливими, і в цьому нам допоміг і сам футболіст, який виявив величезне бажання грати в Україні, що сьогодні ми бачимо не дуже часто. І це людина, яка народилася в Мадриді, пройшла школу мадридського «Реала». Він виявив бажання приїхати до нас – це дорогого коштує. Зрозуміло, тепер ми чекаємо від нього те, заради чого ми його запросили - голів. Думка наших селекціонерів була однозначною: це футболіст, який одразу може допомогти команді в тому аспекті, у якому ми, на жаль, мали потребу в цьому сезоні – у нас дуже кульгала результативність. Не знаю, що було би, якби Бєсєдін був здоровий. Але зараз у нього знову є проблеми. Відповідно до висновку лікарів, Артемові, ймовірно, доведеться робити операцію. Тому придбання Соля дуже цінне для нас, і я дуже задоволений, що нам вдалося цей трансфер здійснити.

- Якими словами можна охарактеризувати цього футболіста?

- З того, що я бачив – він націлений на атаку, вміє дуже добре асистувати партнерам, а головне –  індивідуально завершувати дії всієї команди. Форвард для того і існує, щоб забивати голи. Я сподіваюся, що ми придбали футболіста, який буде вирішувати цю задачу. У дуже важливих для нас матчах, як наприклад, із «Аяксом», коли випав Артем Бєсєдін, у нас не було гравця, який міг би поставити завершальну крапку. Тому це дуже важливий футболіст. Сподіваюся, йому не потрібно багато часу на адаптацію, так як він уже у зрілому віці. Думаю, уже завтра, у четвер, він вирушить на збори до Іспанії і з перших матчів почне демонструвати свій рівень.

- На який термін укладено контракт?

- На 5 років.

- До закриття трансферного вікна ще достатньо часу. Які ще позиції можуть бути підсилені?

- Форвард – це була найголовніша позиція, яка обов'язково мала бути підсилена. Тому що у нас є нападники, але вони молоді, і ми не можемо передбачити, коли вони заграють. До того ж потрібно враховувати, що у Бєсєдіна є певні проблеми з гомілкостопом, і цілком можливо, що йому доведеться робити операцію. Якщо це станеться, то він випаде на 3-4 місяці.

Я думаю, що ми не будемо зупинятися на цьому підписанні, і, можливо, нам вдасться ще когось або придбати, або орендувати з правом викупу. Завдання ми ставимо серйозні, тому повинні бути укомплектовані також серйозно. Що стосується інших позицій, Олександр Хацкевич не заявляє, що нам хтось гостро необхідний, загалом ми укомплектовані. Але якщо дивитися на вік футболістів, то це викликає побоювання.  

Достатня кількість молодих футболістів поїхали на збір із першою командою, що у мене викликає повагу до тренерського штабу. Але питання в тому, коли вони заграють і дадуть те, чого ми від них хочемо. Це і результат, і якісний футбол. Але якщо ми не будемо цього робити, то вони і не заграють ніколи. Тому футболісти, яких ми запрошуємо, повинні бути і сьогодні сильнішими, і в перспективі приносити значно більше користі, ніж молоді хлопці, які можуть стати сильними завтра.

Ніхто ж не міг подумати, що ті ж Шапаренко та Миколенко у такому юному віці заграють у першій команді «Динамо». А сьогодні, як я розумію, тренер не представляє гру в обороні без Миколенка. Ось так молоді повинні рости. Але, звісно, ми залишаємося на ринку. Якщо хтось нам підійде – будемо підсилюватися.

Багато писали і про інших нападників, але ми цілеспрямовано працювали конкретно по Солю. Ми багато працювали, і я в тому числі, і футболіст також дуже хотів грати в «Динамо». Це викликає у мене величезну повагу. Нам було непросто домовитися з нідерландським клубом. Але коли ми продаємо футболіста, теж хочемо заробити більше, а хтось хоче купити дешевше. Це нормально, це ринок. На це ніхто не ображається, і всі вели себе досить цивілізовано і спокійно.

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер