Ігор СУРКІС: «До матчів у Лізі чемпіонів підходимо у всеозброєнні»

Ігор СУРКІС: «До матчів у Лізі чемпіонів підходимо у всеозброєнні»

- Незалежно від статусу матчу, вихідний день або робочий – ви завжди на футболі. Навіть після дня народження брата?

- Я люблю футбол. Як бачите, я тверезий, похмілятися потреби немає, оскільки режиму я дотримуюся (посміхається). Прийшов подивитися, як виглядає наш найближчий резерв та команда загалом. Задоволений побаченим! Вважаю абсолютно правильним, що провели цей матч на стадіоні «Динамо»: прийшла якась кількість наших уболівальників, підтримали команду. І саме проведення такого спарингу також цілком обґрунтоване: адже потрібно готуватися до наступних офіційних матчів, а не відпочивати два тижні, поки збірні грають. Тим паче, що в розташуванні клубу залишилося доволі багато гравців основного складу.

- Матч показав, що у «Динамо» є доволі серйозний резерв...

- Коли футболістів не вистачає – це головний біль для тренера. Але коли їх у надлишку, те ж саме. Наприклад, Кранчар: ніхто не скаже, що це недосвідчений футболіст, але неозброєним оком видно, що він ще не готовий, йому ще потрібно набирати кондиції. Втім, за рахунок досвіду він у будь-якому стані може вийти хвилин на 20-30 та допомогти команді.

А Шовковський? Подивіться, що він виробляє в матчі, в якому зовсім необов'язково збивати коліна та стегна. Це професіоналізм. Люди не дають собі розслабитися. Це свідчить про те, що до дуже важливих матчів Ліги чемпіонів ми підходимо у всеозброєнні. Ми зобов'язані порадувати наших уболівальників.

- Яка ситуація із Сидорчуком?

- Щойно розмовляв на цю тему з нашими лікарями: протягом 5-6 днів Сидорчука поставлять на ноги. В якому він буде стані після цього, сказати не можу, але його втрата – це велика для нас проблема, тому що він один із основних наших опорних півзахисників. У цій зоні нам необхідні такі виконавці, з досвідом, які пройшли через виступ у Лізі Європи та чемпіонаті України. Особливо враховуючи суперників, із якими нам доведеться грати.

- Матчі збірної України будете дивитися?

- Обов'язково! Трохи перепочину, й відразу буду налаштовуватися на гру нашої збірної з Білоруссю. Бажаю нашій команді успіху. Але прогнозую, що буде нелегко.

- А зі Словаччиною, напевно, буде ще складніше?

- Потрібно вигравати в обох матах, якщо ми хочемо вийти з групи з другого місця. Та й за першу сходинку ще є шанси поборотися – завжди потрібно залишатися максималістами. Але спочатку доведеться сьогодні віддати всі сили: повірте, з білорусами буде не легше, ніж зі Словаччиною. Я добре знаю Хацкевича як тренера, чудово знаю про його психологічну підготовку. У нього повірили старожили команди, які були відраховані з національної збірної раніше.

Думаю, матч сьогодні буде дуже важкий, напружений, і якщо ми виграємо з будь-яким рахунком, будемо просто молодці. Гра буде дуже важкою. Я так прогнозую. Але дай Боже, щоб усе в підсумку склалося для нас добре.

- Ваші враження від гри Гонсалеса?

- Йому потрібно підтягнути фізичні кондиції. Гонсалес сам цього не приховує. Після тренувань він залишається та працює над цим. Ось учора я був на базі, й бачив його у тренажерній залі. Гонсалес також має ще зрозуміти структуру гри нашої команди, а швидкість та техніка у нього просто фантастичні – це навіть сьогодні було видно неозброєним оком. Йому потрібно трохи часу, щоб набрати форму, все зрозуміти та влитися до складу.

- Драгович казав, що під час трансферного періоду йому надійшло дві пропозиції. Вони були офіційними?

- До нього, можливо, хтось і звертався, але до клубу жодної офіційної пропозиції щодо Драговича не надходило. Сам футболіст поводиться дуже гідно. Знає, що якщо пропозиція, яка надійшла, влаштує всі сторони, то ми готові розглянути будь-який варіант, і такий перехід може відбутися. Інша справа, що ми не завжди готові відпускати своїх лідерів. Але розглядати пропозиції готові.

- Зізнайтеся: ви з полегшенням зітхнули, коли трансферне вікно закрилося?

- Та я й не особливо напружувався... Просто для себе прийняв рішення, й спав абсолютно спокійно, якщо ви маєте на увазі ситуацію з Ярмоленком. Я вже казав, і можу повторитися: він зараз потрібен команді, як ніколи! Ми давно не виступали в Лізі чемпіонів, а «Динамо» з Ярмоленком та без нього – це дві різні команди, думаю, з цим усі погодяться. Інша справа, чи досягнемо ми успіху в Лізі чемпіонів з Ярмоленком. Але цього не знає ніхто. Проте ми сподіваємося, що він нам допоможе.

Що ж стосується його трансферу, то, повірте мені, ми вчинимо з Ярмоленком по-людськи, й у нього ще буде можливість пограти в серйозному європейському клубі.

* фото В.Раснер

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер