Ігор СУРКІС: «Команда понад усе»

Ігор СУРКІС: «Команда понад усе»

- Звичайно, Андрію хотілося пограти в АПЛ. «Сток Сіті», «Евертон» - хороші команди. Він би, напевно, погодився до однієї з них перейти й грати там. Але сьогодні Ярмоленко потрібен «Динамо», як ніколи. Тому що на сьогоднішній день він лідер команди.

Я його відпущу. У нас була чітка домовленість, що я його відпущу до топ-клубу, але від топ-клубів пропозицій не надійшло. Мені кажуть, що за рік він може піти безкоштовно, й я втрачу гроші. Наводять приклад Коноплянки. Але мені ж не 20 років та не 25 - напевно, я зважив усі за та проти.

Якщо Ярмоленко так учинить - честь йому та хвала. Я втрачу гроші? Я звик втрачати гроші. Доволі багато вкладаючи у футбол, я поставив результат команди в Лізі чемпіонів вище, ніж трансфер Андрія Ярмоленка. Вище! Якщо взимку з приводу Андрія Ярмоленка прийде пропозиція, й ми не вийдемо з групи, я його відпущу. Якщо вийдемо, звичайно, спробую його втримати. Він повинен відпрацювати свій контракт, як професіонал. А захоче він продовжувати контракт чи ні, це його право. Тиснути на нього та ставити умови я не буду. Він потрібен сьогодні команді. Однозначно!

- Ви пропонували йому продовжити контракт?

- Я навіть не вступав із ним із цього приводу в полеміку, тому що зараз він мене не почує. Не почує, як не чув минулого року. Така ж історія була. Теж були пропозиції, й він хотів піти. Але він сам прийшов та продовжив контракт. Він мене зможе почути лише коли закриється трансферне вікно, й ми з ним поговоримо.

Ми не вороги один одному. Я вдячний йому за все, що він зробив для «Динамо». Але я хочу більшого! Я дуже довго будував цю команду, витратив багато нервів, здоров'я й готовий пожертвувати грошима за Андрія Ярмоленка заради результату.

Можливо, я помиляюся: не буде ані результату, ані грошей. Але я така людина - я ризикую! Це непросте рішення, скажу відверто. Звичайно, я раджуся з братом, батьком, але рішення приймаю я.

«Евертон», «Сток Сіті» - чому вони не звернулися з приводу Ярмоленка на початку трансферного вікна? Я продав Ленса й відразу придбав Гонсалеса. Чи замінить Гонсалес Ленса, мені складно сказати, але ми придбали футболіста на цю позицію.

«Евертон» вступив зі мною в переговори 5-6 днів тому. У справжні переговори. Я віддаю Ярмоленка, й що мені робити - виводити команду на матчі Ліги чемпіонів та відчувати сором? Я цього не хочу. Я вже терпів ганьбу в Лізі чемпіонів. Але скажу вам так: ця ганьба може бути й із Ярмоленком, а може й без нього. Це ворожіння на кавовій гущі.

Але, як президент, який володіє певним досвідом, я вважаю, що з Ярмоленком у нас шансів гідно виступити у групі більше, ніж без нього. Гідно значить вийти з групи.

- Тобто, якщо б «Евертон» звернувся з приводу Ярмоленка на початку трансферного вікна, Ви би його продали?

- Якби «Евертон» звернувся так наполегливо на початку трансферного вікна, а я вів переговори з його президентом, і трансферна сума мене влаштовувала, все влаштовувало, то, цілком можливо, я би відпустив Ярмоленка, якщо б він дав добро на цей перехід. Але до мене звернулися за 10 днів до закриття трансферного вікна.

- А Ярмоленко хотів туди переходити?

- Загалом, так. Я з ним розмовляв, і він хотів переходити. Не бив копитом, тому що розуміє свій рівень, й я запевняю, що він гідний грати в сильному європейському клубі. Він хотів переходити, але рішення поки приймаю я. От коли він буде приймати рішення - залишити «Динамо» з грошима чи без грошей, це вже буде його рішення. Не буду чинити тиск на нього за жодних обставин!

- Він не образився на Вас за те, що не відпустили?

- Думаю, у нього немає жодних образ. У нас нормальний діалог. Кілька днів тому розмовляли по телефону - він усе розуміє. Він мудрий хлопець, і я йому все пояснив. Команда понад усе.

* фото В.Раснер

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер