Ігор СУРКІС: «Потрібно Україні частіше перемагати на турнірі пам’яті Валерія Лобановського»

Ігор СУРКІС: «Потрібно Україні частіше перемагати на турнірі пам’яті Валерія Лобановського»

- Напевно, участь клубів у цьому турнірі була б недоречною, оскільки офіційний сезон добіг свого кінця, а от молодіжні збірні перебувають у тренувальному процесі, готуючись до старту у кваліфікаційному раунді чемпіонату Європи. Але, в першу чергу, важлива пам'ять про таку велику людину, і, сподіваюся, наступні покоління також пам’ятатимуть, що зробив Валерій Лобановський, будучи нашим, українським, тренером, не лише для вітчизняного, а й усього пострадянського футболу.

- Щороку в Меморіалі Валерія Лобановського беруть участь динамівські вихованці, зараз молодіжну збірну очолює колишній гравець нашого клубу. Враховуючи це, «Динамо» багато вкладає у проведення цього турніру?

- Організація турніру лежить повністю на Федерації футболу України, а ми надаємо в користування свій стадіон. Вихованці «Динамо» будуть продовжувати грати на цьому турнірі й у подальшому, оскільки гравці нашого клубу представлені у збірних різних вікових категорій. Але при цьому потрібно частіше перемагати нашим хлопцям – адже робимо ми це дуже рідко (із десяти турнірів, в яких брали участь молодіжні збірні, Україна перемогла лише в одному, в 2009-му році – прим.).

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер