Ігор СУРКІС: «Проблеми необхідно вирішувати поступово»

Ігор СУРКІС: «Проблеми необхідно вирішувати поступово»

- Результати жеребкування, мені здається, не дуже вас порадували...

- Мене вони можуть порадувати лише постфактум, коли клуб вийде до 1/8 фіналу. А міркувати про силу чи слабкість суперника на стадії жереба вважаю неправильним. Не побоюся здатися банальним: слабких команд у плей-оф уже не залишилося, а багато з них єврокубковий сезон починали в Лізі чемпіонів. Налаштовуватися при цьому на будь-якого опонента потрібно з однаковим ступенем серйозності. І знаєте: чим він сильніший, тим вищий настрій у період зимової підготовки.

- Іншими словами, коли під кінець жеребкування «Динамо» могли дістатися в суперники «Валенсія», АЗ та «Бенфіка», ви не замислювалися над тим, що голландський клуб серед них – найбільш прийнятний варіант?

- Щодо прийнятного – точно судити не беруся. Якщо за «Валенсією» в чемпіонаті Іспанії я ще стежу, то сьогоднішній АЗ для мене певною мірою загадка. Що до «Бенфіки», то португальські клуби завжди були для нас незручними суперниками. В якості актуального прикладу можу пригадати «Порту» та «Брагу». Так чи інакше, стежачи за жеребкування, я не гадав на кавовій гущі, обираючи прийнятного суперника. Як я вже казав, недооцінювати в плей-оф Ліги Європи не можна нікого.

Дуже схоже, що ми недостатньо серйозно налаштувалися на суперників у груповому турнірі. Звідси проблеми після двох стартових турів та поразка в Генку, що чітко показало, що у команди існують проблеми. Але якщо ми хочемо чогось досягти в Європі, показавши себе налаштованими на реалізацію тренерських ідей колективом, права на помилку в нас уже не залишилося. Кадровий потенціал «Динамо» дозволяє грати сьогодні з будь-яким суперником. А «Валенсія», з якою нам доведеться починати весняну стадію, перебуває, будемо відверті, не в найкращому стані.

Досвід проходу цього іспанського клубу в нас є, а дві гри з ним і п'ять років по тому згадуються щоразу, коли розмова заходить про волю динамівців до перемоги. Не варто забувати, що той європейський сезон склався для нашої команди доволі успішно. Як і в 2009-му, почнемо ми з домашньої гри, але, можливо, це й на краще: перший у новому році поєдинок у рідних стінах збере велику аудиторію, а та, в свою чергу, створить атмосферу на «Олімпійському».

Необхідно розуміти, що за рівнем гравців команда в нас сьогодні набагато сильніша. Чого, щоправда, не можу поки сказати про організацію гри. У 2009 році Юрій Сьомін прищеплював «Динамо» свій стиль із короткими та середніми передачами, контролем м'яча. За Блохіна ми граємо по-іншому, і тренеру доведеться використати зимову паузу для того, щоб довести розуміння футболістами його тактичних переваг до досконалості. Судячи з розмов із Олегом Володимировичем, він, як і я, хоче бачити мобільну, потужну гру нашої команди протягом 90 хвилин – щоб жодна людина не вимикалася з поєдинку від стартового до фінального свистка. Будемо діяти так у кожному матчі – зможемо виконувати будь-які найсерйозніші завдання.

- Ви не заглядаєте до 1/8 фіналу, де переможець вашої з «Валенсією» пари вийде на переможця поєдинків «Лаціо» з «Лудогорцем»?

- Проблеми необхідно вирішувати поступово. Тому розмова про італійський та болгарський клубт пропоную відкласти до кінця лютого...

www.sport-express.ua

* фото В.Раснера

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер