Ігор СУРКІС: «У повторному матчі шансів небагато, але вони є»

Ігор СУРКІС: «У повторному матчі шансів небагато, але вони є»

- Ігоре Михайловичу, якими були ваші слова команді в роздягальні після гри?

- Я подякував хлопцям за гру. Вони сьогодні зробили все, що могли.

- У вас ні до кого немає претензій?

- Претензії мають бути у тренерського штабу. Вони мають розібрати гру. Вважаю, що зараз, на емоціях, не потрібно нічого аналізувати. Футболісти станом на сьогоднішній день виклалися по максимуму, все, що вони могли, вони продемонстрували. Певна річ, «Манчестер Сіті» сильніший, якщо мова йде про індивідуальності. І чемпіонат у них у розпалі. Але я не шукаю виправдань. Результат такий, як є, й ми маємо правильно сприймати те, що відбулося на футбольному полі.

- І все ж таки ви, мабуть, сподівалися, що результат буде кращим, адже з «Челсі» «Динамо» досягло прийнятного результату вдома? А сьогодні команда провела два різних тайми...

- Так, вони різні, оскільки те, що відбувалося в першому таймі в середині поля, просто недозволено робити в матчах із командами такого рівня. Напевно, заміна Гармаша була невипадковою, адже краще вибити м'яча в аут, ніж обрізати команду в середині поля, де «Манчестер Сіті» проводить такі контратаки, за якими не встигають наші футболісти. Крім усього іншого, мені здалося, що в певний момент наші гравці втратили концентрацію. Почали непогано, але ось ці обрізки в середині поля впливають на команду, створюють нервозність. А футбол складається з дрібниць. У другому таймі ми могли й забити, й зрівняти, й навіть вийти вперед , але «Манчестер Сіті» також міг забити нам ще два-три м'ячі.

- Сьогодні на поле не вийшов ніхто з новачків команди. В запасі «Динамо» не виявилося гравців, здатних підсилити гру та на рівних протистояти «Манчестер Сіті»?

- Вважаю великою заслугою те, що ми втримали гравців у це міжсезоння. Враховуючи те, що сьогодні відбувається у країні, дуже важко запрошувати гравців рівня «Манчестер Сіті», які грали би з такими суперниками на рівних. Важко сказати, чи змогли би новачки відразу підсилити гру команди. Сергій Ребров розраховував на тих виконавців, які грали у нього восени. Потрібно розібрати гру та рухатися далі.

- Усі ми знаємо, яких зусиль коштувало й клубу, й країні те, щоб матч пройшов із уболівальниками. Що вам відомо на дану хвилину – все пройшло в рамках respect та fair play?

- Виходячи з того, що я бачив, усе пройшло нормально. Але й після матчу з «Челсі» мені теж так здавалося... Будемо чекати звіти різних організацій, FARE та інших, які відстежують подібні інциденти. Ми зі свого боку забезпечили безпрецедентні заходи безпеки, яких ще не було на жодному матчі на «Олімпійському», враховуючи кількість задіяних стюардів та представників правоохоронних органів. Сподіваюся, що все пройшло добре, ми маємо брати з усього уроки. Я казав і буду казати, що з усіма цими негативними проявами ми маємо боротися всі разом.

- На матчі був присутній Президент України. Його запрошення було вашою ініціативою?

- До Президента країни важко застосувати слово «запросити». Він виділив час та приїхав. Ми завжди запрошуємо всіх президентів. Сьогодні був і Леонід Данилович Кучма.

- Якийсь фідбек, реакція на побачене від Президента вже є?

- Президент сказав, що треба триматися, й що у нас ще обов'язково буде чимало перемог. Він пішов зі стадіону в нормальному настрої, тому що атмосфера на матчі була чудовою. І команда зробила на футбольному полі все, що може на сьогоднішній день.

- Об'єктивно кажучи, як ви розціните шанси «Динамо» на вихід до чвертьфіналу?

 - Насамперед, ми маємо бути добре готовими до поновлення сезону загалом, продемонструвати свої сильні якості та боротися для того, аби з честю носити футболку київського «Динамо». Звичайно, шансів у нас небагато, але вони все одно залишаються, тому що попереду ще 90 хвилин гри. До того ж, зараз ми не знаємо, в якому стані підійде до повторної зустрічі «Ман Сіті», у якому стані буде «Динамо». Щоправда, не потрібно забувати, що нам тепер потрібно забивати три м'ячі на чужому полі, оскільки навіть перемога з рахунком 2:0 нас не влаштує. Тому потрібно продовжувати боротися, а висновки ми будемо робити вже за підсумком двох матчів.

* фото В.Раснер

Copyright © 2016 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер