Ігор СУРКІС: «Віктор Серебряников кував славу київського «Динамо»

Ігор СУРКІС: «Віктор Серебряников кував славу київського «Динамо»

Віддавши данину пам'яті та поклавши квіти, президент «Динамо» розповів про масштаб особистості та заслуги Віктора Петровича.

- Віктор Серебряников кував славу київського «Динамо», його грою захоплювалися навіть наші суперники. Штрафні, передачі, забиті м'ячі... А по життю це був скромний чоловік. Колись у розмові зі мною сказав: «Ось, не дано мені стати тренером, я й не намагався ним стати». Але він завжди був із нами поруч. Дуже шкода втрачати таку людину. Серебряников був душею всіх поколінь, він був присутній на всіх заходах, які проводив клуб. Ніколи ні в чому не відмовляв. Несподівано пішов від нас. Дружина каже, що вранці встав, все було гаразд, а потім... Київське «Динамо» зазнало чергової втрати. Ми маємо всі разом стійко її перенести та жити заради живих.

- Андрій Біба згадував, що гравцю київського «Динамо» було дуже складно пробитися до збірної СРСР. Мабуть, Віктор Серебряников був помітно сильнішим за конкурентів, якщо брав участь відразу на трьох чемпіонатах світу?

- Мені складно говорити, що було в ті часи. Ми знаємо спортивну систему координат, як Москва не шанувала футболістів з України. Але Серебряников був настільки сильнішим, професійнішим та майстернішим за решту гравців, які тоді викликалися до збірної, що не запросити тоді його було просто неможливо. Інакше це був би злочин перед футболом. Світла йому пам'ять.

Copyright © 2014 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер