Ігор Суркіс: «Психологічно це дуже важлива перемога»

Ігор Суркіс: «Психологічно це дуже важлива перемога»

Коментарі президента клуба Ігоря Суркіса і генерального директора Реваза Чохонелідзе після переможного матчу з «Шахтарем».

Ігор Суркіс, президент «Динамо»:

- Сьогодні вперше за останні два роки мені сподобались бійцівські якості футболістів і самовіддача на полі. Після матчу я зайшов до роздягальні і висловив слова подяки. Але зауважив, що якби ми так грали в Лізі чемпіонів, то не пережили б такий сором. Навіть не так – це був «стид і срам». Можливо, програти «Манчестеру» допустимо. Але говорити, що тридцять хвилин ми грали на рівних із ними, а шістдесят останніх – погано, для такої команди, як київське «Динамо», гадаю, нікуди не годиться. Гравці повинні битись і старатись на полі від першої до останньої хвилини.

Психологічно це дуже важлива перемога. Незалежно від того, виграли ми чи програли сьогодні, у клубі немає і сліду ейфорії. Узимку нас очікує велика чистка – ми будемо наводити порядок не лише серед гравців, а й у керівництві клубу. Нам, приміром, не потрібні такі посади, як спортивний директор, віце-президент… Зараз у нас є генеральний директор, який відповідає за весь футбол. А на рахунок футболістів, то команду покинуть ті, в кого закінчуються контракти, кому ми запропонуємо піти. Упритул до того, що я надам їм статус вільних агентів і вони без перешкод зможуть покинути «Динамо». Я говорив минулого року і повторюсь цього – як президент клубу, я не маю жодних намірів терпіти це страхіття, за яким ми бспостерігаємо в Європі. Через журналістів і засоби масової інформації я приношу тисячу вибачень перед уболівальниками за горе і нещастя, яке ми їм завдаємо своєю грою. Я зроблю все що в моїх силах, аби команда виходила на поле і демонструвала таку гру, яку ми побачила сьогодні, в кожному матчі.

Олег Лужний на сьогоднішній день являється тією людиною, якій удалось за короткий проміжок часу згуртувати команду єдиною метою і розтлумачити футболістам, у якій команді вони грають. Це не вдавалось зробити жодному тренеру. Я бажаю йому успіхів, а далі вирішуватимемо.

- Що потрібно робити Лужному, аби позбутись приставки «в.о»?

- У нас достатня кількість ігор, аби тренер зарекомендував себе. Перш за все, це стосується матчів у Лізі чемпіонів. Якщо команда показуватиме таку гру, як сьогодні, то Лужний розглядатиметься як один із кандидатів на посаду головного тренера. На сьогодні я розглядаю й інші кандидатури.

- Тобто, Сабо уже не повернеться?

- Сабо і не може повернутись. Я його підштовхнув до того, щоб він узяв команду. Ні, мабуть він мав би бути більш далекоглядним і не робити цього. Я гадав, що його харизма, досвід і знання справ у команді допоможуть нам вийти з кризисна. Але не так сталось, як гадалось. Я бажаю йому найшвидшого одужання. До речі, у Чохонолідзе є дуже багато питань до наукової групи, оскільки команда останнім асом дуже розбалансована. На сьогодні є конкретні викладки, які це підтвердять. На всі ці питання взимку мені відповідатимуть. Я не дивитимусь на імена, будь це Базилевич, Буряк чи Сабо – вони будуть звільнені зі своїх посад і шукатимуть нову роботу в інших клубах.

- У вас не стислось серце, коли отримав травму Діакате?

- Так, оскільки, за попередньої інформацією, у нього те ж саме ушкодження, яке він зовсім недавно вилікував. Сабо звертається до Бога, а я скажу таке – у мене відчуття, що нас просто прокляли. Сьогодні, для прикладу, ви побачили потенціал справжньої Команди. За що я їм вдячний.

- Насправді, сьогодні був антифутбол. Можливо, варто було перенести цей поєдинок?

- Я зі свого боку не був проти переносу матчу на весну, якби така пропозиція надійшла. Але і «Шахтар», і наш тренер Олег Лужний і суддівська бригада вважали за можливе грати.

- Тобто, ви абсолютно не жалкуєте, що все-таки зіграли цей матч, навіть незважаючи на травму Діакате?

- Якщо б мені перед матчем сказали, що станеться таке, то звичайно б наполягав би на перенесенні матчу.


Реваз Чохонелідзе, генеральний директор «Динамо»:

- Проведення матчу в таких умовах – це не наша вина. Суддівська бригада разом із інспекторами прийняли рішення грати. Тому футболісти були змушені грати.

- Що Вам сподобалось у грі «Динамо» в сьогоднішньому матчі?

- «Динамо» поступово виходить на хороший рівень – як у фізичному, так і ігровому плані. Нинішня гра наочно це продемонструвала. Минулого року «Динамо» виграло усі можливі трофеї в Україні. Цього року ми розраховуємо повторити минулорічний успіх.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер