Історичне досягнення «біло-синіх» у матчі з «Ольборгом» (+ ВІДЕО)

Історичне досягнення «біло-синіх» у матчі з «Ольборгом» (+ ВІДЕО)

Уперше за роки виступів у клубних турнірах Старого світу «біло-синім» вдалося, перебуваючи в меншості після порушення та прямого вилучення центрального захисника Александара Драговича й за нічийного результату на момент показу австрійцю білоруським арбітром Кульбаковим червоної картки, виграти матч, та ще й із перевагою у два голи!

Цікаво, що перший такий тріумф, але з мінімальним підсумком на нашу користь, також було зафіксовано у грі з данським клубом. Ним у виїзному матчі-відповіді в 1/8 фіналу Кубка чемпіонів, який було проведено 6 листопада 1991 року, виявився «Брондбю».

Тоді, за рахунку 1:0 на користь динамівців, на 43-й хвилині північноірландським рефері Ірвіном за повторне попередження було вилучено автора єдиного гола Павла Яковенка, але команді під керівництвом Анатолія Пузача вдалося довести матч до перемоги.

Друга вікторія в меншості припала на домашній поєдинок 1/16 фіналу Кубка чемпіонів проти каталонської «Барселони».

У грі, яка відбулася 15 вересня 1993 року, підопічні Михайла Фоменка, відкривши рахунок вже на шостій хвилині після удару Павла Шкапенка, отримали на 27-й хвилині подвійне покарання у вигляді вилучення за гру рукою й попередження від англійця Дона для Сергія Мізіна (що стало другим) та реалізованого пенальті Куманом.

У час, що залишився, 75,000 уболівальників, які несамовито підтримували динамівців на Республіканському стадіоні, стали свідками дубля Віктора Леоненка (45, пен, 56) й остаточної перемоги нашої команди над легендарним Кройффом та його бійцями – 3:1.

Олег Задерновський

Copyright © 2014 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер