Йожеф Сабо: «Не мали права програвати»

Йожеф Сабо: «Не мали права програвати»

«Динамо» - «Металіст». Післематчева прес-конференція

Йожеф САБО, головний тренер «Динамо»:

- Команда програла – винен тренер. Зіграли жахливо, допустились дуже великого відсотку браку. Критикувати когось конкретно не збираюсь, лише самого себе. Багато неточних передач, поспіх, немає контролю м’яча, особливо в передній лінії. Суперник перекрив усі зони. Наставник «Металіста» виставив захисний варіант, розраховуючи на контратаки. Наприкінці матчу мені взагалі було незрозуміло, у яку гру ми грали.

- Якщо залишити спортивні результати і говорити про перспективи команди. Чи є рух уперед?

- Я говорив і говоритиму надалі, що якщо і змінювати щось, то потрібно заспокоїтись і залучати молодь до основного складу. Це боляче, але нікуди від цього не втечеш. Це футбол, в якому буває, що іншим набридає в нього грати. Роблять це виключно заради зарплати. Особисто я не очікував, що «Динамо» зіграє настільки жахливо. Не знаю, яку розшифровку мені надасть наукова група, але кількість неточностей вражає. Кожен другий пас знаходить чужого гравця, обвідки в середині поля… А це недопустимо! І як ти не говориш про надійність захисту, нічого не виходить. Гол отримали, поступившись у верховій боротьбі, ніхто нікого не стримував. Винен я, адже не зумів гравців заставити це робити по-іншому. Хоча проводились настанови, бесіди.

- Ваш попередник говорив, що команда «побіжить» в середині жовтня. У вас є наукова група, проводяться тестування. Які швидкісні показники в гравців?

- У команді зараз є італійський спеціаліст із фізпідготовки. Тепер цим займається він, напевно, всі питання потрібно адресувати саме йому. Я займаюсь тактикою. Напевно, загальні висновки можна буде зробити з часом. Зараз важко говорити. Начебто не тренуваннях гравці біжать, але не всі. Я не хочу нікого критикувати. Але це футбол, в якому повинні систематичні зайняття, двічі на день. Але деякі люди, після хвороб, перебувають не в своїй найкращій фізичній формі, але з якихось причин їх потрібно включити до складу і перевірити. Видно, що вони не «витягують» дев’яносто хвилин. Тому, за моїми візуальними спостереженнями, не всі готові.

- Скільки людей сьогодні на полі вбивались, тобто грали хоча б на 90 % своїх можливостей?

- Я не хочу говорити про це. ЯК могли хлопці, так і працювали. Деякі зовсім погано. Але нам потрібно було випустити їх на поле, щоб 7 листопада ми могли задіяти їх у Манчестері. Вони вважаються гравцями основного складу. За це ми і поплатились. Але справа не в цьому. У чому вина тренера? Я не зміг їм доказати, що ігрова дисципліна повинна бути впродовж усіх 90 хвилин. А її не було. Гравці залишали свої місця, кудись бігли. Пускали м’яч між ногами, отримували контратаки… Напевно, це моя вина. Я недавно працюю в команді, але пішов на цей крок (очолити «Динамо» - прим. ред.). Я бачив, у якому стані вона знаходиться, яка дисципліна. Раз я пішов на цей крок, значить і я винен у поразках. Для чого когось звинувачувати? Дадуть працювати більше – буду працювати. Роботи дуже багато. Щоразу підключаєш молодь, вони справді хочуть грати. Але, звичайно, до таких баталій ще не готові.

- У турнірі дублерів Ребров і Алієв забили м’ячі. Чи можна припустити, що ці гравці скоро з’являться в основному складі?

- Стосовно Алієва звертайтесь до президента клубу. Ребров повинен був бути в запасі, він три тижні був травмований. Але в нього після вчорашнього матчу набрякла нога.

- Чи існують між вами і керівництвом клубу протиріччя?
- Ні, я просто сказав, що стосовно Алієва питання до президента. Він не підписав новий контракт. Мені не хочеться говорити про це. Він у своєму інтерв’ю говорить зовсім не те, що було. Я йому сказав, що в такому стані, якому він грав сьогодні, він повинен грати в Дем’яненка. Ця фраза була кимсь перефразована.

Ми сьогодні програли не три, а шість очок. Грали погано, ігрова дисципліна, яку я вимагав від футболістів, була відсутня. У другому таймі ми відкрили ворота. Будь-ласка, ідіть, забивайте! Здійснили масу помилок, на які не мали права. Який би тренер не керував, без ігрової дисципліни команда вперед не буде рухатись.

Перед матчем тренер угадує, як гратиме суперник. Мною було сказано, що ми повинні зайти в щільні редути суперника. Але якщо почнемо грати в короткий пас, то почнемо помилятись і можемо отримати гол у свої ворота. «Металіст дуже добрий «контратакує». Якщо ми не будемо використовувати фланги, забіганя, нічого не вийде. У першому таймі гра інколи вдавалася. Але на ті подачі, які були, нікому було відгукнутись. У другій половині був повний хаос, зупинити який під час гри практично неможливо. Отримали ще і гол у свої ворота. Можливо, він із розряду везіння, це теж повинне бут присутнім у тренера. Природно, що я дуже розстроєний. Ми не мали права сьогодні програвати.


www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер