Йожеф Сабо: «Виграли, і це добре...»

Йожеф Сабо: «Виграли, і це добре...»

«Динамо» - «Закарпаття». Післематчева прес-конференція

Йожеф Сабо, головний тренер «Динамо»:

- Команду доводилось збирати «по шматочках». Один прилетів із Марокко, інший із Узбекистану… Решті гравців, які залишились у Києві, дали хороші навантаження. У цілому, через «Закарпаття» ми готувались до «Манчестер Юнайтед». Виграли, і це добре.

Створили багато моментів, але немає реалізації. Це говорять усі тренери, повторюю це і я. Але ми команда «Динамо» і якщо є виходи один на один, хоча б через раз їх потрібно використовувати. Могли випадково попустити. Тепер дивимось на 23 число.

- Прокоментуйте гру Діакате і Бангура. До матчу з «Манчестером» вони готові?

- Звичайно, на 100 відсотків вони ще не готові. Але їхнє бажання мене радує. Ми навмисне випустили хлопців сьогодні, щоб вони спробували свої сили. А Клеберу і Бангурі дали зіграти по тайму. Хотілося подивитись, хто із них кращий, активніший, гостріший. Дали відпочити Гавранчичу, Гіоане, Гусєву. Щоб вони були свіжими у вівторок. Все-таки наші гравці отримали хороше навантаження. У «Динамо» кожен третій-четвертий день ігри. Поки що ми до цього не звикли.

- Проясніть ситуацію з Сергієм Ребровим.

- Я пресу, і все, що журналісти пишуть, не читаю. Можу сказати, що Сергій потягнув м’яз і зараз не тренується. Він хоче грати…

Я не один раз говорив, що в багатьох командах зараз є по 20 класних гравців і всі хочуть грати . А тренер повинен вибирати кращих. Але гравці цього не розуміють. І починаються образи. Їм потрібно зрозуміти тренера, йому тез важко. Поставиш Іванова, відразу починає ображатись Петров. Пояснюєш йому, говориш, що краще йому буде зіграти один тайм. Але це нормальне явище.

А хто не хоче грати в «Динамо», то і не потрібно. Ми це постійно говоримо гравцям, у тому числі й іноземцям. Якщо не викладаєшся, іди до президента і влаштовуйся в іншу команду. Чесно кажучи, мені страшно слухати такі слова від футболіста. Жодних умовлянь не буде!

- У «Динамо» є два повноцінних склади. Чому ви ними не варіюєте?

- Я пробував це зробити в матчі з «Нафтовиком». Ви гру бачили? Найстрашніше, що перед грою я знав, що ми не переможемо. І цьому є свідки. У роздягальні був сміх, начебто ми вже виграли 5:0. Говорю гравцям, що ви нормальні футболісти, повинні поважати будь-яку команду, навіть заводську. Ви їх спершу обіграйте, а потім смійтесь. А поки вони сміються над вами. Другий рівноцінний склад у «Динамо» я не бачу. Є люди, кількість. Той же Діого Рінкон. У якій би він не був формі, довго не тренувався, має проблеми з коліном, він забивний. Як його не випустити? Він навіть із поля після матчу не Зотів іти. Мені це приємно бачити. Діого забив м’яч, за рахунок якого команда перемогла.

- Наскільки сьогодні на грі «Динамо» позначився ліміт на легіонерів?

- Заважає. Я був проти ліміту, а коли став тренером, переконався в цьому ще більше. Але це моя особиста думка. Тому що сьогодні в нас були проблеми. Довелось Несмачного поставити на весь матч, а до цього він двічі зіграв за збірну. Того ж Ель Каддурі я не міг випустити. Слава Богу, якщо потрібно грати, Андрій завжди грає.

- Сьогоднішній матч пройшов під девізом «Допоможи Марійці Кисленко». Гравці якимось чином відреагували на це?

- Ми знали про акцію клубу. Ще до гри я сказав, що якщо ми переможемо, гроші за гру віддамо у фонд дівчинки (оплески в залі). Коли трапляється таке лихо, люди повинні допомагати один одному. Лише б часті вигравали. Тоді і допомагатимемо більше.

* * *

 Володимир Шаран, в.о. головного тренера «Закарпаття»:

- Хочу привітати наставника «Динамо» з перемогою. Індивідуальна майстерність гравців суперника набагато вища, аніж у нас. Тому ми обрали оборонну тактику. У нас не вистачає хороших нападаючих, плюс у цій грі не зіграли Віденко і Аладішвілі, які могли посилити нашу атакуючу лінію.

Після матчу в роздягальні подякував хлопцям. Вони хотіли не програти більш іменитому клубові. Будемо далі працювати, готуватись до наступної гри. Поєдинок із «Нафтовиком» буде для нас багато в чому вирішальним.

- Прокоментуйте гру воротаря Бабенка.

- Безумовно, воротар сьогодні грав дуже добре. Але, на жаль, йому не вистачає стабільності. Хороші ігри чергуються з поганими. Тому особливо хвалити не хотілося б. Але сьогодні він зіграв на високому рівні.

- Рисунок гри команди був різним у двох таймах. Із чим це пов’язано?

- Команда добре готова функціонально. Але з виходом у другому таймі Бангура атакуюча лінія «Динамо» перевтілилась. Наші захисники дещо розгубились. А в цілому грою підопічних я задоволений.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер