Як уперше до Києва несподівано прийшла клубна футбольна Європа

Як уперше до Києва несподівано прийшла клубна футбольна Європа

Саме в столиці України на домашній арені нашого клубу 12 жовтня 1958 року, за сім років до старту в єврокубках київського «Динамо», на поле Республіканського стадіону імені М. С. Хрущова (на фото) в рамках попереднього раунду Кубка європейських чемпіонів вийшли чемпіони Східної Німеччини – «Вісмут» (Карл-Маркс-штадт) та Румунії – «Петролул» (Плоешть). Зустріч викликала чималий інтерес серед киян, які майже заповнили трибуни стадіону (були присутніми 40 000 глядачів за місткості на той період у 50 000), які стали свідками ї перемоги «Вісмута» з великим рахунком 4:0.

Щоб побачити на власні очі в столиці України матч динамівців у єврокубках, нашим уболівальникам довелося чекати цілих сім років (8 вересня 1965 року  перемога над «Колрейном» із Північної Ірландії  4:0).

Як ми знаємо, минуло зовсім небагато часу, і Київ надовго став справжньою футбольною столицею країни, а київське «Динамо» провело в Кубку європейських чемпіонів рекордну для радянських (пострадянських) клубів кількість матчів та досягло відповідно в цьому турнірі найвищих результатів – тричі зупиняючись на шляху до головного клубного трофею Європи на півфінальній стадії.

www.ifef-lobanovsky.com

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер