Карлос де Пена: «Тепер нам потрібно сфокусувати увагу на Кубку України»

Карлос де Пена: «Тепер нам потрібно сфокусувати увагу на Кубку України»

- Карлосе, сьогодні на «Олімпійському» був тактичний поєдинок, боротьба стратегій?

- Звичайно, адже «Шахтарю» потрібна була перемога за всяку ціну, вони намагалися забити гол. А для нас навіть нічия стала б хорошим результатом. Тому ми обрали вичікувальну тактику. Ми оборонялися та намагалися зловити суперника на контратаках.

Це був хороший матч для нас. Так, володіння м'ячем було на боці «Шахтаря». Але ми перемогли. Цей поєдинок був схожий на матч за Суперкубок. Ми дуже задоволені, що взяли три очки. Але попереду ще чотири тури, і чемпіонство ще не забезпечене.

- Після стартових хвилин, коли ініціатива була на боці «Шахтаря», «Динамо» вирівняло гру і стало діяти в атаці куди гостріше ніж суперник. За рахунок чого це вдалося зробити?

- У перші 10-15 хвилин важливо було передусім не пропустити гол. Але потім ми прибрали м'яч до своїх ніг, стали сміливіше виходити до атак. І, звичайно ж, для нас було важливо забити гол. Ведучи в рахунку, ми могли грати від захисту. Ми добре оборонялися, усі спроби суперника були марними. Вони почали нервувати, робити помилки.

- Ще до гри ти знав, що будеш бити пенальті, якщо «Динамо» заробить 11-метровий?

- Зазвичай тренер визначає, хто буде бити пенальті. Я був упевнений, що заб'ю. І я хотів виконати цей 11-метровий. Удар вийшов хорошим. Трубін – сильний воротар, до того ж дуже високий. Він був близьким до того, аби дотягнутися до м'яча, вгадав напрямок польоту м'яча, але удар прийшовся точно в кут. Я щасливий, що цей гол приніс нашій команді перемогу.

- Забивши гол, ти показав пальцями серце на камеру...

- Так, я хотів присвятити цей гол своїм дружині та дитині. І, звичайно, всім нашим відданим уболівальникам, яких, на жаль, не було на трибунах.

- Тепер «Динамо» практично за півкроку від чемпіонства... Хочеться оформити його вже в наступному турі, на домашній арені?

- Так, важливо не затягувати з цим. Ми дуже близькі до чемпіонства, залишилася одна перемога, аби оформити титул. Але зараз нам потрібно сфокусувати увагу на Кубку України, це також важливий турнір для нас. У середу нам належить зіграти півфінальний матч. Ми повинні пройти до фіналу. Хоча ми чекаємо важкої гри. Наш суперник вибив «Шахтар» із Кубка. Ми повинні повністю сконцентруватися на цьому матчі, а потім – на грі з «Інгульцем», перемога у якій гарантує нам золоті медалі.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер