Київське «Динамо» вперше в Україні випустить фан-токени на блокчейн платформі

Київське «Динамо» вперше в Україні випустить фан-токени на блокчейн платформі

Мета нового, безпрецедентного для України проєкту – створення сучасної та зручної програми лояльності для вболівальників, надання їм можливості брати участь в ексклюзивних акціях та важливих pr-заходах клубу. Після запуску цієї програми фани зможуть не просто придбати, а й заробити цифрові токени – своєю активністю.

«Ми прагнемо вийти на новий рівень взаємодії з уболівальниками не лише в Україні, але й у всьому світі, а також розширити міжнародну фан-армію київського «Динамо». Співпраця з американською компанією Moonwalk для нас – це шанс стати першим українським клубом, який запропонує своїм прихильникам ексклюзивні переваги токенізації та блокчейн-технології», – говорить президент ФК «Динамо» (Київ) Ігор Суркіс.  

Здобувати фан-токени (що є не просто фішками, а цифровими кодами, захищеними від підробок) можна, виявляючи активність на сторінках «Динамо» в соцмережах, беручи участь у різноманітних опитуваннях та челенджах. А витратити – на ексклюзивні вироби, виготовлені саме для власників токенів, на раритетні колекційні речі, пов’язані з історією клубу та його легендарними гравцями, допуск у скай-бокси, присутність на зустрічах із гравцями, індивідуальні екскурсії тощо. Перелік можливостей, які «Динамо» запропонує токен-холдерам, постійно розширюється. Крім того, клуб має на меті залучити до програми своїх спонсорів та партнерів – тож власники фан-токенів зможуть обміняти їх на знижки, які надаватимуть фірми-партнери.

«Барселона», «Ювентус», ПСЖ, «Атлетико Мадрид», «Рома», «Галатасарай»… Ці відомі футбольні клуби вже мають досвід токенізації – і, відповідно, створення нової цифрової системи взаємодії з уболівальниками. Скоро до них приєднається «Динамо» – і стане першим в Україні не лише футбольним, а й узагалі спортивним клубом, який запустить фан-токени на блокчейн-платформі і дасть старт такому явищу, як діджиталізація українського спорту.

«Наше партнерство з київським «Динамо» – видатним українським клубом із майже столітньою історією, провідним українським спортивним брендом – повинно показати, як новітні технології допомагають вибудувати взаємодію з прихильниками, партнерами й спонсорами», – вважає співзасновник та головний стратег компанії Moonwalk Ґреґ Консільйо.

Moonwalk – багатонадійна блокчейн-компанія, що базується в Нью-Йорку та Лондоні і допомагає брендам створювати власну цифрову економіку. У її активі – кейси співпраці з культовими західними спортивними та музичними брендами.

З боку ФК «Динамо» (Київ) над процесом токенізації працюватиме спеціально створений у складі клубу департамент із питань інновацій. Очолив його успішний україно-американський бізнесмен, ідеолог технології блокчейн, президент Федерації робототехніки України Марк Гінзбург

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер