Ключове протистояння. Срна – Тремулінас

Ключове протистояння. Срна – Тремулінас

Незадовго до поєдинку ми вирішили розглянути, на наш погляд, ключових фігур майбутньої зустрічі.

Тремулінас: зарядитися наелектризованим повітрям «Донбас Арени»

Після завершення терміну оренди Тайє Тайво, який у минулому сезоні виступав за наш клуб, «Динамо» знову розпочало пошуки якісного виконавця на традиційно проблемну позицію в захисті – лівий фланг оборони. На щастя, цього разу такого футболіста придбали, і Бенуа Тремулінас, який запам'ятався столичній публіці за матчами з «Бордо» у Лізі Європи, одягнув біло-синю футболку.

Не секрет, що від 27-річного француза чекають видимого результату вже зараз, а його дебют у матчі з «Севастополем» роздивлявся буквально під мікроскопом. Тим не менш, подвоєна, а то й потроєна увагу збоку вболівальників та ЗМІ абсолютно не позначилася на його грі. Протягом усіх 69 хвилин, які він провів на полі, Тремулінас був ледь не найпомітнішою фігурою. Незважаючи на не найвидатніші габарити, в захисті француз був максимально надійним, не забуваючи також і про атаку. Саме він став автором результативної передачі на Лукмана Аруну, який феноменальним дальнім пострілом відкрив рахунок у матчі. Також Бенуа зробив кілька потенційно небезпечних навісів та прострілів із лівого флангу, скористатися якими його партнери не змогли.

Після такого феєричного дебюту зовсім не викликала здивування поява Тремулінаса в різних збірних туру за версіями популярних інтернет-видань (www.footboom.com, www.championat.com, www.ua-football.com, www.football.ua). Багатообіцяючий початок, чи не так?

Але залишимо матч із «Севастополем» у минулому, і звернемо погляд на майбутню гру з «Шахтарем». Українське «класіко», як його прийнято називати у пресі, стане першим не лише для Тремулінаса, але й для решти новачків «Динамо». Тим не менш, досвідчений Бенуа, який багато років виступав за «Бордо», звикнув брати участь у принципових матчах. Солідний досвід виступів у Лізі 1 та єврокубках безсумнівно допоможуть лівому латералю «Динамо», вдихнувши наелектризований до межі повітря «Донбас Арени», зарядитися необхідною енергією та продемонструвати той багатий арсенал, яким володіє динамівський француз. Суперник у вигляді візаві на його фланзі Даріо Срна також, як то кажуть, не ликом шитий, і Бенуа потрібно бути готовим зустріти хорвата та подолати його опір із максимальною користю для команди.

Срна: харизматчний латераль

На противагу Тремулінасу в «Шахтаря» є Даріо Срна – багаторічний капітан не лише донецького колективу, але й збірної Хорватії. Даріо є одним із найбільш успішних легіонерів в історії вітчизняного футболу, вигравши велику кількість нагород найвищої проби. Нинішній сезон в Україні став для нього ювілейним, десятим у формі «гірників».

«Рідною» позицією для Срни є правий фланг оборони, де він почувається як риба у воді. Але за рахунок високої швидкості, як стартової, так і дистанційної, хорвата можна сміливо назвати й класичним латералем, який закриває весь фланг. Не менш корисний Даріо й в атаці. Минулого сезону в 26 матчах Прем'єр-ліги він забив п'ять м'ячів та віддав 15 результативних передач! У цьому ж чемпіонаті на його рахунку поки лише один асист. Хорват є ще й штатним виконавцем стандартних положень у «Шахтарі», як кутових, так і штрафних. До речі, зі штрафних Срна забиває доволі регулярно.

Ще однією сильною рисою хорвата є його характер. Срна є улюбленцем донецьких уболівальників та кумиром багатьох молодих футболістів «Шахтаря», але його зайва емоційність на полі, підвищений артистизм в різних ігрових епізодах та, часом, далеко не джентльменські вчинки стосовно до суперника також є невід'ємними рисами його портрета.

У майбутній грі проти «Динамо» Срні доведеться, можливо вперше за багато років, протистояти майстру, який не поступається йому та до того ж не відчуває жодного пієтету до персони безсумнівного лідера «Шахтаря».

Статистика в сезоні 2013/14:

Бенуа Тремулінас дебютував у «Динамо» минулої неділі в поєдинку проти «Севастополя», який завершився перемогою «біло-синіх» із рахунком 2:0. Він із перших хвилин активно підключався до атак своєї команди та відзначився результативним пасом на Аруну. На 69-й хвилині зустрічі його замінив Віда.

Що стосується Даріо Срни, то в поточному чемпіонаті він узяв участь у всіх трьох матчах, відігравши по 90 хвилин у кожному та заробивши одну жовту картку. Варто відзначити, що в поєдинку за Суперкубок України, яким традиційно стартує новий сезон, він також провів на полі всі 90 хвилин.

Бенуа Тремулінас:

«За попередніми іграми можу сказати, що український чемпіонат відрізняється жорсткою боротьбою, а команди добре підготовлені фізично. Я звик відпрацьовувати по всьому лівому флангу, часто підключаюся до атак, але не забуваю й про свою безпосередню зону відповідальності – захист».

Даріо Срна:

«У «Шахтарі» я вважаюся правим захисником, у збірній – хавбеком, в якого більше можливостей бігти вперед, не думаючи про оборону, ніж у клубі. «Шахтар» дотримується іншої системи гри: тут фланги повністю віддані крайнім захисникам. Мені здається, в нас розумний баланс між атакуючими та оборонними діями».

Історія зустрічей Тремулінас-Срна:

Ані француз, ані хорват раніше на футбольному полі не перетиналися. Ані в матчах за свої клуби, ані за національні збірні. Їхній поєдинок у Донецьку стане прем'єрним та може прикрасити всю зустріч.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер