Ключове протистояння: Андрій Ярмоленко vs Алекс Тейшейра

Ключове протистояння: Андрій Ярмоленко vs Алекс Тейшейра

Про їхні найкращі якості та манеру гри на полі знає, мабуть, кожен, хто хоча би трохи цікавиться українським футболом, тому цього разу зосередимося виключно на цифрах, які іноді можуть надати більше інформації, ніж слова.

Київський динамівець Андрій Ярмоленко цього сезону не став найкращим бомбардиром своєї команди. Андрій поступився одним м’ячем Артему Кравцю. Втім, Ярмоленко є найкращим гравцем Прем’єр-ліги у сезоні, що завершився, за системою «гол+пас».

Він узяв участь у всіх 26-ти іграх сезону, у 24-х зі старту, провівши у грі 2,265 хвилин. За цей час Ярмоленко забив 14 голів (три з пенальті) та віддав 11 результативних передач.

У Кубку України показники Ярмоленка дещо скромніші. Він провів чотири матчі (три у стартовому складі), в останньому з яких відзначився одним голом та однією гольовою передачею. Це й не дивно, бо до матчів останніх стадій Кубка Андрій був більше зосереджений на Прем’єр-лізі та Лізі Європи, а в кубкових матчах тренерський штаб «Динамо» вдавався до певної ротації складу. Ярмоленко зіграв у одному матчі стадії 1/8 фіналу, одному матчі чвертьфінальної стадії та двох півфінальних.

На відміну від Андрія, Алекс Тейшейра взяв участь відразу в шести матчах Кубка України, п’ять із яких розпочинав у стартовому складі. На рахунку Алекса 445 хвилин ігрового часу та два голи. Щоправда, обидва вони припали на матч ранньої стадії – 1/8 фіналу, в якій «Шахтар» розгромив (5:1) команду 1-ї ліги – ФК «Полтава».

Тейшейра пройшов зі своєю командою через усі стадії – він зіграв у 1/16 фіналу, двох матчах 1/8 фіналу, одному матчі чвертьфіналу та двох матчах півфіналу.

На відміну від Ярмоленка, Тейшейра, який діє на позиції півзахисника, став найкращим бомбардиром не лише своєї команди, а й серед усіх команд Прем’єр-ліги. Він узяв участь лише у 22-х матчах (у 18-ти зі стартових хвилин), провів у грі порівняно менше часу – 1,772 хвилини, але використав цей час дуже ефективно, забивши 17 голів (один із пенальті) та віддавши чотири результативні передачі.

Тейшейра разом із Ериком Бікфалві з луцької «Волині» поділяє друге місце рейтингу «гол+пас» чемпіонату України, забивши 17 голів та віддавши чотири гольові передачі. При цьому він провів на чотири гри менше.

Для Ярмоленка нинішній сезон у Прем’єр-лізі та Кубку України є вже сьомим на найвищому рівні. За попередні сім сезонів у національному Кубку Ярмоленко провів 20 матчів, в яких забив 12 м’ячів. Дебютний сезон у Кубку (2008/2009) став для Ярмоленка найрезультативнішим – у трьох матчах він відзначився п’ятьма голами.

Алекс Тейшейра проводить свій шостий сезон в Україні та п’ятий у національному Кубку. За ці п’ять сезонів він узяв участь у 24-х кубкових баталіях та забив 10 м’ячів. Найрезультативнішим для Алекса є сезон 2012/2013, в якому він забив чотири голи у п’яти матчах.

Минулого сезону Ярмоленко вперше у своїй кар’єрі став переможцем Кубка України. Тейшейра є триразовим володарем Кубка України, який підкорявся його команді у 2011, 2012 та 2013 роках.

Отже, в четвер на НСК «Олімпійський» ми побачимо захоплююче протистояння двох принципових суперників, велику роль у якому може відіграти протистояння окремих особистостей, лідерів своїх команд, Андрія Ярмоленка та Алекса Тейшейри.

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер