КМ. «Динамо» - «Легія» (Варшава) – 0:2. Звіт про матч

КМ. «Динамо» - «Легія» (Варшава) – 0:2. Звіт про матч

У понеділок, 18-го січня, підопічні Мірчі Луческу провели перший контрольний поєдинок проти чемпіону Польщі – варшавської «Легії». Гра пройшла на стадіоні The Sevens у Дубаї. Матч із «Динамо» став для «Легії» другим в ігровій програмі підготовки до другої частини сезону. У першому спарингу чемпіони Польщі розгромили представника другої ліги ОАЕ - команду «Ліва» (8:0).

Відзначимо, що «Динамо» вже чотири рази зустрічалося з «Легією» на тренувальних зборах і ще жодного разу не змогло перемогти: двічі кияни грали внічию та двічі поступалися. На жаль, не став винятком і звітний поєдинок, у якому динамівці поступилися з рахунком 0:2.

Також привернув увагу той факт, що після річної дискваліфікації повернувся на поле Артем Бєсєдін, отримавши місце у стартовому складі. Незважаючи на те, що обидві команди лише розпочали підготовку, стартові хвилини матчу суперники провели у високому темпі. «Легія» з перших хвилин застосовувала пресинг, але динамівці із цим упоралися. Гра носила непоступливий характер, про що свідчить велика кількість порушення правил з боку обох команд.

Ініціативою та м’ячем більше володіли поляки, і ця перевага втілилася в небезпечний момент біля воріт Бойка, коли нашому голкіперу довелося у стрибку вибивати м’яч кулаками з лівого від себе нижнього кута воріт після удару Мартінша. З часом кияни відсунули гру від власних воріт, вирівнявши ситуацію. Хороші моменти для взяття воріт мали Миколенко з передачі Сидорчука та Вербич після того, як підхопив м’яч після боротьби Бєсєдіна із суперником, але в обох випадках нашим гравцям забракло влучності. Ще в одному з моментів Вербич таки поцілив у ворота Боруца, але Циганков, який віддав йому пас, перебував в офсайді, тож взяття воріт зараховано не було.

А ось поляки сповна скористалися своїм моментом: після подачі кутового у виконанні Мартінша Пекгарт вистрибнув вище за всіх та головою спрямував м’яч у сітку, вивівши свою команду вперед. Згодом той же Пекгарт заробив пенальті, коли проти нього сфолив Кендзьора. Пенальті чітко реалізував сам постраждалий, подвоївши рахунок.

Наприкінці тайму хорошу можливість скоротити відставання в рахунку мав Вербич, але влучив у стійку. У сітку після добивання м’яч спрямував Циганков, але з положення «поза грою».

На другий тайм тренерський штаб динамівців випустив зовсім новий склад, залишивши на полі лише Забарного. Кияни розпочали активно, але до певного часу зусилля Дуелунда, Родрігеса та Супряги були марними. Згодом з розвороту намагався пробити Родрігес, але невдало, м’яч підхопив де Пена, але його удар прийшовся вище воріт. Намагався обіграти воротаря Супряга, але втратив м’яч.

Слід відзначити, що наша команда добре рухалася та комбінувала, але і «Легія» не відсиджувалася в обороні, а періодично створювала загрозу біля динамівських воріт, утім динамівські захисники грали надійно та помилок не припускалися. В одному з моментів хорошу, стрімку атаку організували Шепелєв та Родрігес, але до завершального удару справа так і не дійшла. Наприкінці матчу ледь не довів рахунок до великого Холевяк, але Бущан сміливо кинувся на м’яч та нейтралізував загрозу.

Нагадаємо, свій наступний поєдинок у рамках збору динамівці проведуть у четвер, 21-го січня проти чемпіона Білорусі – «Шахтаря» (Солігорськ). Цей матч також розпочнеться о 15.00 за київським часом.

Контрольний матч

18.01.2021. Стадіон The Sevens, Дубаї, ОАЕ

«Динамо» (Київ) – «Легія» (Варшава) – 0:2 (0:2)

«Динамо» (1-й тайм): Бойко, Кендзьора, Шабанов, Забарний, Миколенко, Сидорчук (к), Гармаш, Буяльський, Вербич, Циганков, Бєсєдін.

«Динамо» (2-й тайм): Бущан, Караваєв, Забарний, Сирота, Сідклей, де Пена, Андрієвський, Родрігес, Шепелєв, Дуелунд, Супряга.

«Легія» (стартовий склад): Боруц, Вшолєк, Левчук, Вєтєска, Младенович, Гвілія, Мартінш, Капустка, Скибіцкі, Лук’їньяш, Пекгарт.

Голи: Пекгарт (29, 33, з пен.).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер