Коли гра є, а результату немає...

Коли гра є, а результату немає...

Цей поєдинок був основною темою для обговорень серед уболівальників та журналістів протягом кількох тижнів. Усі були в очікуванні футбольної битви, й вона відбулася, подарувавши глядачам гарне видовище з великим напруженням пристрастей. Вболівальники «біло-синіх», присутні не надто теплим квітневим вечором на НСК «Олімпійський», можуть бути розчаровані результатом, але не грою команди. До речі, матч викликав величезний ажіотаж у глядачів, і вже за кілька хвилин до початку гри стадіон був практично заповнений.

Ігрові аспекти

Початок зустрічі краще провели динамівці. Підопічні Олега Блохіна активно використовували пресинг, і це дало свої результати. «Біло-сині» звично діяли переважно через фланги, на яких розташувалися Олег Гусєв та Андрій Ярмоленко.

Зрештою стартова активність «Динамо» була винагороджена голом у ворота П'ятова. Ярмоленко знайшов пасом Гусєва, який стрімко увірвався до штрафного майданчика гостей. Капітан «біло-синіх» прострілив до воріт у напрямку Ідейє, м'яч відскочив від Шевчука та ліг на ногу Ярмоленку, який щосили приклався до шкіряної сфери, і стадіон вибухнув нестримною радістю вболівальників.

Відразу після пропущеного гола «Шахтар» створив небезпечний момент. Тайсон, скориставшись передачею від Едуардо, бив дуже небезпечно, але м'яч поцілив у поперечину. Динамівці чомусь ближче до середини тайму зменшили тиск, дозволивши гостям почуватися більш спокійно. У цей час напруга в матчі ще більше загострилося, що призвело до грубої гри та суперечок. Головний арбітр зустрічі Віталій Годулян вирішив боротися з цим шляхом покарань жовтими картками. У «Динамо» зовсім необов'язкові попередження по черзі отримали Аруна, Ярмоленко та Данило Сильва. Мабуть, лише порушення останнього з них беззаперечно претендувало на «гірчичник».

Остаточно в центр уваги Годулян вийшов наприкінці тайму. Він попросив лідера атак «Динамо», Андрія Ярмоленка, привести до ладу екіпірування за межами поля. Більше двох хвилин Ярмоленко перебував у ролі глядача, а коли, нарешті, знову увійшов до гри – рахунок уже був рівним. Затяжна атака гостей завершилася ударом Мхітаряна, і м'яч після рикошету від Данило Сильви влетів у сітку воріт «Динамо».

Відразу після перерви Тайє Тайво, який украй невдало провів першу половину зустрічі, було замінено на Євгена Селіна, і, забігаючи наперед, відзначимо, останній провів відведений йому час на належному рівні, закривши проблемну позицію на лівому краю оборони.

Стартовий відрізок другого тайму, як і першого, був за «Динамо». Небезпечно бив головою Гусєв після подачі Велозу зі штрафного, потім уже сам португалець намагався поцілити в «дев'ятку», але всі спроби виявилися марними. Так само як і найкращий момент у другому таймі, коли Браун Ідейє вдарив у поперечину воріт «Шахтаря» з гольової позиції після пасу Ярмоленка.

«Не забиваєш ти – заб'ють тобі» – стара, як сама гра під назвою «футбол», істина вчергове нагадала про себе. На 75-й хвилині Шевчук зліва прострілив до штрафного майданчика, Едуардо продовжив на Мхітаряна, удар якого був точний – 1:2.

Ключовий момент

На 53-й хвилині гри стався момент, який серйозним чином вплинув на перебіг гри. Гармаш відібрав м'яча на фланзі в Кучера, відкотив на Ярмоленка, Андрій видав ідеальну передачу вздовж воріт на Ідейє, Браун пробивав з лінії воротарського майданчика – поперечина! Якби нігерієць забив, і матч у той час, що залишився, міг проходити зовсім за іншим сценарієм.

Топ-персона

Найкращим гравцем матчу у складі гостей, безумовно, був Мхітарян, який узяв безпосередню участь в обох голах «гірників». Загалом, Генрих «зробив гру», причому вже не вперше. Тепер на рахунку найкращого бомбардира чемпіонату України 21 гол у 22-х матчах.

У динамівців відмінний матч провів хорватський захисник Домагой Віда (на фото), який неодноразово блискуче зривав атакуючі задуми команди Луческу.

Прем'єр-ліга. 23-й тур

7 квітня 2013. Київ, НСК «Олімпійський». 66,879 глядачів

«Динамо» – «Шахтар» – 1:2 (1:1)

«Динамо»:
Коваль – Данило Сильва, Віда, Михалик, Тайво (Селін, 46) – Велозу, Гармаш, Аруна (Безус, 75), Гусєв, Ярмоленко – Ідейє.

«Шахтар»:
П’ятов – Срна, Ракицький, Кучер, Шевчук – Степаненко (Хюбшман, 46), Фернандіньйо, Мхітарян, Тайсон (Дуглас Коста, 63), Едуардо (Кривцов, 90+2) – Луїс Адріано.

Голи: Ярмоленко (10) – Мхітарян (44, 75)

Попередження: Аруна (13), Ярмоленко (15), Данило Сильва (23) – Степаненко (18), Ракицький (28), Фернандіньйо (42)

Вилучення: Ракицький (90, повторне попередження).

Статистика матчу

«Динамо»

Статистика

«Шахтар»

1

Голи

2

48

Володіння м'ячем (%)

52

15

Загалом ударів

11

5

Удари в рамку воріт

6

10

Удари повз ворота

5

4

Сейви

4

6

Кутові

7

2

Офсайди

6

3

Жовті картки

4

0

Червоні картки

1

26

Здійснено фолів

18

 

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер