»Кривбас» - «Динамо» - 2:1. Осічка в Кривому Розі

»Кривбас» - «Динамо» - 2:1. Осічка в Кривому Розі

Більше п'яти місяців «Динамо» не знало гіркоти втрати очок в чемпіонаті України. Відірвавшись від переслідувачів на п'ятнадцять пунктів, команда Юрія Сьоміна доволі комфортно почувала себе на верхівці турнірної таблиці. Будь-якій переможній серії рано чи пізно приходить час обірватися. У киян це сталося в Кривому Розі, в поєдинку із середняком ліги «Кривбасом». Динамівці зусиллями Гіоане відкрили рахунок, проте наприкінці першого тайму втратили перевагу – удари Мотуза і Карпенка були точними. В результаті поразка 1:2, а відрив від «Шахтаря», який переміг у свою чергу донецький «Металург», скоротився до 12 очок.

Лише три дні розділяли звітний матч зі складним єврокубковим поєдинком із «ПСЖ». Віддавши силу-силенну нервів і сил для виходу до півфіналу Кубка УЄФА, Юрій Сьомін все ж вирішив не ризикувати та привіз до Кривого Рогу практично найсильніший склад. Виняток становили Алієв, Нінкович та Юссуф, які залишилися в Києві. Їх місця на полі зайняли Корреа, Кравченко і Несмачний.

У святковий день господарі поля вийшли із чудовим настроєм і бажанням гідно зіграти проти лідера чемпіонату. Гра у виконанні криворожців мало була схожа на зразок сучасного футболу, проте тактичні ходи Олега Тарана футболісти спромоглися втілити на полі. Надійно перекривши підступи до своїх воріт масованою обороною, в атаці господарі розраховували на активних Костишина та Мотуза. З їх нейтралізацією, особливо в першому таймі, в захисників «Динамо» були проблеми. На кожну атаку гостей господарі відповідали не менш гострим ударом своїх футболістів. Причому так було за рахунку 0:0, потім програючи 0:1 і в другому таймі, коли криворожці вже вели в рахунку. Гострі атаки «Кривбаса» тримали в напрузі спершу квартет, а потім тріо динамівських захисників, підключатися яким до атак доводилося вкрай обережно.

В середині першого тайму Гіоане скористався неуважністю захисника Карпенко і після виходу віч-на-віч із Хіді відкрив рахунок у матчі. У 15-ть хвилин, які залишалися до перерви, господарі обрушили хвилю атак на ворота Богуша, завдаючи ударів з усіх можливих позицій. Намагання наполегливих криворіжців були винагороджені двома забитими м'ячами. Спочатку вихід на «побачення» із Богушем реалізував Мотуз, а трохи пізніше після розиграшу кутового Карпенко реабілітувався за раніше припущену помилку, вивівши свою команду вперед.

Перші хвилини другої половини зустрічі «Динамо» розпочало активно. Багато в чому через те, що підсилив напад Ярмоленко, який додав проблем захисту суперника. Динамівці повністю заволоділи територіальною перевагою, багато комбінували. Проблеми виникли із завершенням атак. Один Ярмоленко міг тричі відзначитися, з вигідних ситуацій промахнулися Гіоане, Бетао та Мілевський. Наприкінці зустрічі Юрій Сьомін випустив на поле Гільєрме. Дебютант діяв на правому фланзі атаки і кілька разів небезпечно подав до штрафного майданчика. Міг бразилець сам відзначитися, але забарився з ударом і воротар вибив м'яча з-під його ніг. Не забували про атаку і криворіжці. Переважно загроза воротам Богуша йшла після ударів з дальньої дистанції. Фінальний штурм киянам результату не приніс. Вишикувавшись усією командою у штрафному майданчику, криворіжці успішно відбивалися, дружньо піднявши руки догору під фінальний свисток арбітра.

Наступний матч у чемпіонаті України «Динамо» проведе за сім днів, 26-го квітня, з ФК «Харків». Незвично довга для нинішньої весни пауза виникла через перенесення кубкової гри з «Шахтарем» на травень. У команди Юрія Сьоміна буде час перевести дух, зробити висновки з помилок й у всеозброєнні підійти до вкрай важливого ігрового відрізку, який складається з двох кубкових півфіналів і кінцівки чемпіонату.

КРИВБАС – ДИНАМО – 2:1 (2:1)

"Кривбас":
12.Хіді, 4.Грановський, 15.Карпенко, 3.Грицай, 22.Андрієнко (5.Шагойко, 55), 20.Мотуз (8.Мелащенко, 77), 17.Бюлюкбаші - кап, 18.Булку, 30.Максимов, 7.Шелаєв (6.Ковальчук, 62), 10.Костишин.

"Динамо": 31.Богуш, 30.Ель Каддурі, 3.Бетао, 6.Саблич, 26.Несмачний - кап (70.Ярмоленко, 46), 5.Вукоєвич, 7.Корреа (11.Єременко, 62), 4.Гіоане, 14.Кравченко, 25.Мілевський, 10.Бангура (77.Гільєрме, 70).

Голи: Мотуз (34), Карпенко (42) - Гіоане (28).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер