Кубок України. 1/16 фіналу. «Динамо» – «Металург» (Д). Прев'ю

Кубок України. 1/16 фіналу. «Динамо» – «Металург» (Д). Прев'ю

Суперником «біло-синіх» у 1/16 фіналу жереб визначив донецький «Металург». Гра відбудеться на НСК «Олімпійський» та розпочнеться о 19:00.

«Динамо»: перервати кубкове затишшя останніх років

У неділю «Динамо» перемогою на «Олімпійському» завершило невдалу для себе серію з трьох поспіль матчів без перемог. У грі з «Карпатами» «біло-сині» протягом усього матчу штурмували ворота гостей, завдавши більше 30-ти ударів по воротах, один із яких і став переможним. Олег Блохін, асистентами якого тепер є Сергій Ребров та Сергій Федоров знає, що рецептом подолання кризи є лише перемоги: «Невдачі, звичайно, неприємні, переживання даром не минають, усе відкладається десь там усередині. Але за 10 днів нам потрібно провести чотири гри – тож немає часу переживати, потрібно працювати й рухатися вперед».

«Динамо» зараз увійшло до насиченого графіку, коли доводиться грати по кілька матчів протягом одного тижня. У такий період дуже важлива якісна лава запасних, так званий найближчий резерв. Гра з «Карпатами» показала, що з цим компонентом у команді повний гаразд. Макаренко та Сидорчук, які вийшли у стартовому складі, «каші не зіпсували» й навіть, навпаки, проявили себе з найкращого боку

Як і раніше, не готові допомогти команді травмовані Гармаш та Селін, а також капітан команди Олександр Шовковський.

За свою історію «Динамо» ставало володарем Кубка України дев'ять разів. Востаннє цього успіху було досягнуто ще в 2007 році, коли у фіналі було переможено «Шахтар». Після цього «біло-сині» ще двічі діставалися фіналу, де обидва рази поступалися «гірникам». У минулому сезоні наші футболісти припинили боротьбу за Кубок уже на стадії 1/16 фіналу.

Нинішній розіграш національного Кубка по-своєму особливий, адже в травні цього року «Шахтар», вигравши цей трофей у дев'ятий раз, зрівнявся з «біло-синіми»...

«Металург» (Д): боротьба на двох фронтах, а могла бути на трьох...

У минулому сезоні «Металург», так само як і «Динамо», зупинився на стадії 1/16 фіналу, поступившись на виїзді одеському «Чорноморцю». Найвищим же досягненням команди в національному Кубку є вихід до фіналу, куди «металурги» діставалися двічі, причому зовсім нещодавно – в 2010 та 2012 роках, перший раз поступившись у вирішальному матчі «Таврії», а другий – «Шахтарю».

Команду нині очолює російський фахівець Сергій Ташуєв, який працював у багатьох футбольних клубах із Росії, останніми з яких були білгородський «Салют», «Спартак-Нальчик» та ФК «Краснодар».

Посаду головного тренера другої за популярністю донецької команди Ташуєв прийняв у серпні цього року, після того як було звільнений Юрія Максимова.

За Максимова «Металург» у минулому сезоні посів п'яте місце, проте влітку провалився в Лізі Європи, поступившись скромному албанському клубу «Кукес».

У поточному чемпіонаті України донеччани поки задовольняються місцем у середині турнірної таблиці. Після 10-ти турів «Металург» посідає сьому сходинку (чотири перемоги, одна нічия, п'ять поразок, різниця м'ячів – 13:14, 13 очок).

На відміну від «Динамо», у «Металурга» було більше часу на відновлення після гри 10-го туру УПЛ. Свій матч команда провела ще в п'ятницю, поступившись у гостях ФК «Севастополь» – 2:4.

Тижнем раніше з таким же рахунком команда Ташуєва переграла на своєму полі «Говерлу». Примітно, що починаючи з четвертого туру, тенденція результатів «Металурга» така: поразка на виїзді – перемога в рідних стінах.

Що стосується підбору виконавців, то тут «Металург» дещо нагадує свого старшого донецького брата – «Шахтар». У захисній лінії ставка робиться переважно на гравців з українським громадянством, у той час як у середній лінії та нападі спостерігається якийсь своєрідний «інтернаціонал».

В останніх двох матчах у чемпіонаті стартовий склад «Металурга» був незмінним: Паньків – Насонов, Чечер, Барановський, Морозюк – Макридіс, Лазич, Нельсон, Алешандре, Бєзліхотнов – Мораеш.

У грі з «Севастополем» червону картку заробив Морозюк (до слова, вихованець київського «Динамо»), проте на кубкові матчі дискваліфікації в Прем'єр-лізі не поширюються. Втім, у зв'язку з травмами малоймовірно, що з перших хвилин матчу на «Олімпійському» у старті вийдуть усі ті ж 11 виконавців. Нагадаємо, що згідно з регламентом змагань, переможець має бути визначений в одному матчі, тому в разі нічийного результату в основний час передбачені додатковий час та серія пенальті.

Обличчям до обличчя

Вперше суперники зійшлися на стадії 1/16 фіналу в сезоні 1996-1997. У той час «синьо-білі» грали в першій лізі й склали серйозну конкуренцію нашому клубу, поступившись лише в серії одинадцятиметрових ударів.

Далі донецька команда протистояла «Динамо» на стадіях чвертьфіналу та півфіналу Кубка України й щоразу поступалася.

Сезон 1996-1997

1/16 фіналу. 09 жовтня 1996 року. Донецьк. Центральний стадіон «Шахтар».

«Металург» (Д) – «Динамо» – 1:1 (пен. 5:6)

Сезон 2001-2002

1/2 фіналу. 4 квітня 2002 року. Перший матч. Донецьк. Центральний стадіон «Шахтар».

«Металург» (Д) – «Динамо» – 1:1

1/2 фіналу. 2 травня 2002 року. Матч-відповідь. Київ. Стадіон «Динамо».

«Динамо» – «Металург» (Д) – 2:0

Сезон 2005-2006

1/4 фіналу. 13 листопада 2005 року. Київ. НСК «Олімпійський».

«Динамо» – «Металург» (Д) – 2:0

Сезон 2007-2008

1/2 фіналу. 19 березня 2008 року. Перший матч. Київ. Стадіон «Динамо».

«Динамо» – «Металург» (Д) – 2:1

1/2 фіналу. 16 квітня 2008 року. Матч-відповідь. Донецьк. Центральний стадіон «Шахтар».

«Металург» (Д) – «Динамо» – 0:1

Остання зустріч команд

Цього року «Динамо» та «Металург» ще не перетиналися. Остання їхня зустріч датована листопадом минулого року, коли біля керма «біло-синіх» уже був Олег Блохін.

Зате на чергову зустріч суперникам доведеться чекати зовсім недовго. 6 жовтня «Динамо» прийме «Металург» уже в рамках Прем'єр-ліги.

Прем'єр-ліга 2012/2013. 16-й тур

17.11.2012 р. м. Донецьк, стадіон «Металург». 3,460 глядачів

«Металлург» (Д) – «Динамо» – 1:0 (0:0)

«Металург» (Д): Бандура, Воловик, Голайдо, Морозюк, Мкртчян, Макридіс, Лазич, Димитров (к) (Барановський, 88), Данило Ричард, Нельсон (Казарян, 66), Траоре.

«Динамо»: Шовковський (к), Тайво, Бетао, Хачеріді, Данило Сильва, Вукоєвич (Гармаш, 80), Мігель, Гусєв (Дуду, 76), Ярмоленко, Аруна, Рубен (Хльобас, 68).

Гол: Димитров (71).

Попереджені: Мігель (44), Бетао (80).

© www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер