ЛЧ, 2-й кв. раунд. «Партизан» – «Динамо» – 0:3. Звіт про матч

ЛЧ, 2-й кв. раунд. «Партизан» – «Динамо» – 0:3. Звіт про матч

У середу, 31 липня, київське «Динамо» провело матч-відповідь 2-го кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів сезону-2024/2025. «Біло-сині» у виїзному поєдинку на стадіоні «Партизана» у столиці Сербії Белграді зустрілися із сербським «Партизаном».

Нагадаємо, у першому матчі із цим суперником підопічні Олександра Шовковського перемогли з рахунком 6:2. Звітний поєдинок пройшов за порожніх трибун через дискваліфікацію сербських уболівальників. Динамівці перемогли з рахунком 3:0, відзначившись на початку першого тайму, у середині та наприкінці другого.

На перших хвилинах пройшла хороша атака українців, але до удару справа не дійшла. Після цього гра розвивалася достатньо спокійно, команди діяли у невисокому темпі, без особливої динаміки. Але на 16-й хвилині розміреність поєдинку була порушена чудовою атакою динамівців, яка стала результативною. Спочатку гострий пас на Ваната не пройшов, але від Овусу м’яч зрикошетив та відскочив до Ярмоленка, і той чудово розібрався у штрафному майданчику, спрямувавши його в дальній кут воріт – 0:1.

Надалі гра знову проходила переважно у середині поля без особливого загострення. Відзначимо хіба що удар із лінії штрафного майданчика у виконанні Шапаренка, але м’яч пролетів вище воріт. У складі ж суперника найактивнішим був Калюлю, але навіть він не зміг завдати жодного удару у площину воріт Бущана.

Намагалися кияни створити загрозу біля чужих володінь після стандартних положень, але кутові удари у виконанні наших гравців загрози в собі не несли. Незадовго до свистка на перерву на ударну позицію виходив Волошин, але опинився в офсайді. Загалом, динамівці контролювали м’яч та гру, але до перерви голів більше не забивали.

Другий тайм активніше розпочав «Партизан». Салданья після навісу в боротьбі з Піхальонком влучив у стійку! А після атаки другим темпом та несильного удару по воротах м’яч забрав Бущан. Незабаром той же Салданья знову після флангового навісу завдав удару головою – лише трохи неточно.

На жаль, в одному з моментів стався неприємний епізод – травму отримав Дячук, який не зміг продовжити гру та був замінений на Біловара.

У середині тайму Ванат проривався до воріт після чудової своєчасної передачі із глибини, але його збив у власному штрафному майданчику Маркович. Арбітр призначив пенальті, а відеоасистент підтвердив правильність його рішення. Одинадцятиметровий удар чітко реалізував сам постраждалий, потужно пробивши точно під стійку – 0:2.

У завершальні хвилини поєдинку гра знову заспокоїлася, аж поки її не активізував Волошин, який після передачі Супряги з лінії воротарського майданчика неймовірним чином не влучив у ворота – м’яч прийняла на себе поперечина!

Одразу ж після подачі зі штрафного Попов головою відправив м’яча до сітки, але рахунок на табло не змінився, адже Денис перебував хоч і в мінімальному, але офсайді.

А ось Караваєву вдалося довести рахунок до великого за правилами: Дубінчак зіграв на межі офсайда, міг сам завдавати удару, але побачив забігання Олександра та прострілив на нього – тому залишалося лише переграти голкіпера.

Тож у підсумку 3:0 – перемога «Динамо» (9:2 за сумою двох матчів). Зазначимо, що у наступному, 3-му кваліфікаційному раунді Ліги чемпіонів кияни зустрінуться із шотландським «Рейнджерс». Перший матч буде домашнім для нашої команди й відбудеться у вівторок, 6 серпня, у польському Любліні.

Ліга чемпіонів 2-й кваліфікаційний раунд. Матч-відповідь

«Партизан» (Сербія) – «Динамо» (Київ) – 0:3 (0:1)

31.07.2024. Белград, стадіон «Партизана»

«Партизан»: 1. А. Йованович, 26. Філіпович (25. де Медіна, 83), 18. Муякич, 6. Маркович (к), 4. Юрчевич (5. Антич, 79), 29. Захід (10. Натхо, 65), 16. Овусу, 15. Калюлю (7. Северіна, 65), 50. Лазаревич, 77. Го Ен Чжун (43. Трифунович, 65), 11. Салданья.

«Динамо»: 1. Бущан, 20. Караваєв, 4. Попов, 3. Дячук (40. Біловар, 53), 44. Дубінчак, 10. Шапаренко (17. Лонвейк, 70), 29. Буяльський (к) (18. Андрієвський, 70), 76. Піхальонок, 7. Ярмоленко (22. Кабаєв, 70), 9.Волошин, 11. Ванат (21. Супряга, 78).

Голи: Ярмоленко (16), Ванат (68, з пен.), Караваєв (90+3)

Попереджені: Філіпович (58), Маркович (90).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер