ЛЄ. «Динамо» (Київ) – «Рапід» (Відень). Прев'ю

ЛЄ. «Динамо» (Київ) – «Рапід» (Відень). Прев'ю

Гра на НСК «Олімпійський» відбудеться у четвер, 12 грудня, й розпочнеться о 22:05.

«Динамо»: остання місія в році

Зігравши ще 2 грудня свій останній матч в осінній частині сезону Прем'єр-ліги, «біло-сині» отримали цілих десять днів на відновлення та підготовку до вирішальної гри Ліги Європи.

Після повернення «біло-синіх» із Севастополя, де наша команда здобула важливу перемогу, Олег Блохін надав гравцям два вихідних дні. Безпосередньо на підготовку до майбутньої гри у динамівців залишалося рівно сім днів. Увесь цей час команда готувалася на клубній базі в Кончі-Заспі.

Така перерва з одного боку дозволяє краще підготуватися до наступного суперника, а з іншого – іноді може дещо збити ігровий ритм. Проте, захисник «Динамо» Александар Драгович, для якого ця зустріч буде особливою через «любов» до «Рапіда», бачить у вимушеній паузі лише позитивні моменти: «Я думаю, що це лише плюс, адже ми готувалися десять днів. Добре тренувалися, вивчали тактику».

У майбутньому поєдинку Олег Блохін не зможе розраховувати на дискваліфікованих Сергія Сидорчука та Дьємерсі Мбокані. Однак обох є, ким замінити, зокрема, замість конголезця напевно зіграє Браун Ідейє. В опорній зоні пару Мігелю може скласти Огнєн Вукоєвич.

Важливо, що все гаразд із ветераном та капітаном команди Олександром Шовковським, який сам зізнався, що його повернення до гри можливе вже найближчого четверга.

- Команда готується з максимальним настроєм. Ми готуємося вийти на футбольне поле та досягти позитивного результату.

Окрім дискваліфікації, головного болю тренерському штабу «Динамо» напередодні гри з «Рапідом» додає низка травм та пошкоджень, що спіткали команду наприкінці року. Кілька тренувань пропустили Роман Безус та Домагой Віда, у першого – пошкодження спини, у другого – проблеми з м'язами. Не тренувався й Лукман Аруна. Поїхав до Бразилії заліковувати травму Данило Сильва. Як і раніше, не помічник команді й Євген Селін, на якого можна буде розраховувати вже в другій частині сезону.

«Рапід»: безпрограшна серія та два фіаско перед виїздом до Києва

З моменту першої зустрічі з «Динамо» у Відні «Рапід» провів у різних турнірах 12 матчів.

З нічиї прот «Динамо» на «Ернст Хаппель Штадіон» (2:2) розпочалася безпрограшна серія команди з Відня, яка тривала 11 матчів. Слідом за цією серією сталися дві поспіль виїзні поразки – від «Рида» та «Вольфсбергера». Ці дві гри відбулися минулого тижня, який передував вирішальному поєдинку ЛЄ проти «біло-синіх».

На відміну від «Динамо», після четвергової зустрічі команді Зорана Баришича думати про відпустку буде рано. Попереду в «Рапіда» ще дві гри національної Бундесліги.

До слова, у внутрішній першості ситуація в «зелено-білих» не менш напружена. На даний момент «Рапід» посідає третю сходинку, вже без особливих шансів поборотися за чемпіонство, але в той же час команда може в будь-якому турі як піднятися на друге місце, так і опуститися на п'яте.

Якщо говорити про персоналії нинішнього «Рапіда», варто зазначити стабільність складу команди Баришича. У всіх п'яти попередніх матчах своєї команди в групі G брали участь відразу дев'ять виконавців. Це голкіпер Новота, захисники Берендт, Зоннляйтнер та Дібон, півзахисники Пецос, Триммель та Шауб, а також нападники Бойд та Забітцер. До того ж, усі вони, за винятком Бойда та Дібона, брали участь у всіх чотирьох кваліфікаційних матчах «Рапіда».

Лише по одній грі з дев'яти, зіграних «Рапідом» у нинішньому сезоні Ліги Європи (включаючи кваліфікацію), пропустили ще троє – Шраммель, Штеффен Хофманн та Бургшталлер.

Для порівняння, у динамівців у всіх семи матчах цього сезону ЛЄ (включаючи кваліфікацію з «Актобе») грали лише троє – Хачеріді, Гусєв та Ярмоленко.

У Києві Зоран Баришич розраховує на 19 виконавців, 18 із яких потраплять до заявки на матч:

воротарі: Ян Новота, Самуель Радлінгер;

захисники: Брайян Берендт, Томас Шраммель, Маріо Зоннляйтнер, Кристофер Дібон, Маріо Павелич;

півзахисники: Штеффен Хофманн, Танос Пецос, Луїс Шауб, Домінік Видра, Лукас Грозурек, Гвідо Бургшталлер, Бранко Бошкович, Кристофер Триммель, Осаренрен Окунгбова;

нападники: Терренс Бойд, Марсел Забітцер, Домінік Штаркль.

© www.fcdynamo.kiev.ua

* фото А.Лукацького, В.Тимченко

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер