Ліга чемпіонів. 5-й тур. «Динамо» - «Баварія» – 1:2. Звіт про матч

Ліга чемпіонів. 5-й тур. «Динамо» - «Баварія» – 1:2. Звіт про матч

У вівторок, 23-го листопада, київське «Динамо» провело свій п’ятий матч у груповому етапі Ліги чемпіонів. Підопічні Мірчі Луческу вдома зустрічалися з мюнхенською «Баварією», яка у попередніх чотирьох турах жодного разу не втрачала очки та із максимальним результатом очолює нашу групу «E». Кияни ж, завдяки нічиї у першому турі з «Бенфікою», мали у своєму активі 1 очко та посідали останнє місце у турнірній таблиці.

Гра вийшла цікавою, динамічною, з великою кількістю небезпечних моментів та боротьби. Глядачі побачили три забиті м’ячі, два з них «Баварія» провела у першому таймі, а «Динамо» відповіло одним у другому.

Тренерський штаб киян зробив дві зміни у стартовому складі у порівнянні із домашньою грою проти «Барселони» у Лізі чемпіонів. Своє звичне місце на лівому фланзі захисту замість Караваєва зайняв Миколенко, а на вістрі атаки замість Гармаша опинився Шкурін.

Обидві команди достатньо активно розпочали поєдинок, обмінявшись потенційно небезпечними моментами вже у дебюті зустрічі. Зокрема, у «Динамо» Миколенко прострілив зліва, але Шкурін трохи не встиг до м’яча, щоб замкнути цю передачу. Певний час знадобився на те, щоб призвичаїтися до поля та складних погодних умов – командам довелося грати за сильного снігопаду, який не вщухав ні на хвилину. Швидше це зробили гості та вже на 13-й хвилині повели у рахунку. Чудовий удар через себе з центру штрафного майданчика вдався Левандовському, який змусив капітулювати Бущана.

Надалі Бущан перервав небезпечну передачу з правого флангу на того ж Левандовського та завадив йому пробити головою. Біля протилежних воріт Нойєр зіграв на перехопленні після того, як Циганков перспективним пасом запускав до воріт Шкуріна. А, мабуть, найреальніша нагода зрівняти рахунок була у Циганкова – Буяльський вивів Віктора на ударну позицію, тому завадив завдати прицільного удару Горецка, але м’яч все ж покотився у напрямку воріт, і у простій ситуації Нойєр не влучив по ньому, сфера пролетіла далі та влучила у стійку!

До свистка на перерву хорошого удару завдав Циганков – Нойєр парирував. Словом, динамівцям вдавалися гострі контратаки, але до забитих м’ячів справа не дійшла – удари господарів або блокувалися, або надійно грав воротар мюнхенців. Також кінець тайму запам’ятався падінням у штрафному майданчику Буяльського, але арбітр пенальті не призначив. А ось гості своїм моментом розпорядилися максимально ефективно: після подачі с флангу Мюллер ефектно спрямував м’яч на Кінгслі, і той з кута воротарського майданчика просто «розстріляв» Бущана – 0:2.

Другий тайм активніше розпочали динамівці. Момент забити мав Шапаренко, але, коли Нойєр вже лежав на газоні, Микола вирішив не завдавати удару, а робити передачу на Гармаша, і голкіпер суперника зміг перервати політ м’яча. Незабаром той же Шапаренко пробив повз ворота зі штрафного. Після цього на певний час ініціативу перехопили німці, але реальної загрози біля воріт Бущана створити так і не змогли.

Темп гри дещо знизився, але ненадовго – команди знову почали відповідати атакою на атаку, і цього разу це краще вдалося динамівцям, яким вдалася чудова трьохходова комбінація: Миколенко зробив передачу до лінії штрафного майданчика, Циганков прийняв м'яч, вивів Гармаша на ударну позицію, і той здорово пробив під воротарем, скоротивши відставання у рахунку. Одразу кияни ледь не забили знову! Сидорчук пробив з-за меж штрафного майданчика - Нойєр зумів парирувати, Буяльський опинився першим на підбиранні, прострілив з гострого кута, але ні Гармаш, ні Циганков не встигли замкнути цю передачу.

Загалом, після забитого м’яча динамівці почали грати більш окрилено та з азартом. Зовсім поруч зі стійкою пробив Циганков, Караваєв не дотягнувся до м’яча після передачі Шапаренка, Вітіньйо безуспішно намагався пробити головою після штрафного у виконанні Циганкова, Горецка в останню мить вибив м’яч з-під ніг Циганкова, який виходив віч-на-віч із Нойєром – лише кутовий. Ще один момент Циганкова завершився тим, що м’яч влучив у стійку! На жаль, незважаючи на усі зусилля нашої команди, до фінального свистка рахунок так і не змінився.

Ліга чемпіонів. Груповий етап. Група E. 5-й тур

«Динамо» - «Баварія» – 1:2 (0:2)

23.11.2021. Київ, НСК «Олімпійський»

«Динамо»: Бущан, Кендзьора (Караваєв, 76), Сирота, Забарний, Миколенко, Сидорчук (к), Шапаренко, Буяльський, Циганков, де Пена (Вітіньйо, 46), Шкурін (Гармаш, 46).

«Баварія»: Нойєр, Павар, Девіс, Ернандес (Сарр, 46), Ньянзу (Тіллман, 84), Горецка, Толіссо, Мюллер, Левандовський, Коман (Рока, 67), Сане (Річардс, 87).

Голи: Гармаш (70) - Левандовський (13), Коман (42)

Попередження: Шапаренко (31) – Сарр (52).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер