Ліга Європи, 1-й тур. «Фенербахче» – «Динамо». Прев’ю

Ліга Європи, 1-й тур. «Фенербахче» – «Динамо». Прев’ю

У четвер, 8 вересня, у Стамбулі на стадіоні «Шюкрю Сарачоглу» відбудеться матч 1-го туру групового етапу Ліги Європи між турецьким «Фенербахче» та київським «Динамо» (початок – о 19:45).


СЕЗОН-2021/2022

- «Динамо» за підсумками недограного через війну чемпіонату України посіло друге місце, поступившись донецькому «Шахтарю» двома очками. У 18 матчах «біло-сині» здобули 14 перемог, тричі зіграли внічию та одного разу поступилися (різниця м’ячів – 47:9).

У розіграші Кубка України «Динамо» в 1/8 фіналу обіграло на виїзді «Маріуполь» (2:1), і у чвертьфіналі мало зустрітися в гостях із «Олександрією», але розіграш кубкового турніру також було завершено завчасно.

- «Фенербахче» став віце-чемпіоном Туреччини, поступившись «Трабзонспору» вісьмома очками. За підсумками 38 турів стамбульці здобули 21 перемогу, 10 разів зіграли внічию та сім разів програли (різниця м’ячів – 73:38). Найкращим бомбардиром команди в чемпіонаті став Сердар Дурсун, який забив 15 м’ячів.

У розіграші Кубка Туреччини «Фенербахче» припинив свою участь уже в 1/8 фіналу, мінімально поступившись у домашньому поєдинку майбутньому фіналісту турніру «Кайсеріспору» (0:1).


КАДРОВІ ЗМІНИ

«Динамо»

Прийшли: Владислав Дубінчак, Томаш Кендзьора, Беньямін Вербич, Владислав Супряга, Владислав Ванат (усі – повернення з оренди), Владислав Кабаєв («Зоря»), Кахім Перріс («Копер» Словенія)

Пішли: Карлос де Пена («Інтернасьйональ» Бразилія), Георгій Цитаїшвілі («Лех» Польща, оренда), Жерсон Родрігес («Аль-Вехда» Саудівська Аравія, оренда), Фран Соль («Малага» Іспанія, оренда), Ерік Рамірес («Слован» Словаччина, оренда), Вітіньйо («Атлетико Паранаенсе» Бразилія, оренда), Беньямін Вербич («Панатінаїкос» Греція), Денис Антюх («Зоря»).

«Фенербахче»

Прийшли: Луан Перес (центральний захисник, «Марсель» Франція), Жоау Педру (нападник, «Кальярі» Італія), Міші Батшуайї (центрфорвард, «Челсі» Англія), Лінкольн (атакуючий півзахисник, «Санта-Клара» Португалія), Вілліан Арау (опорний півзахисник, «Фламенго» Бразилія), Емре Мор (правий півзахисник, «Карагюмрюк»), Т’ягу Чукур (центрфорвард, «Уотфорд» Англія), Джошуа Кінг (нападник, «Уотфорд» Англія), Брума (лівий півзахисник, «ПСВ» Нідерланди), Аллі Саматта (центрфорвард, «Антверпен» Бельгія, завершення оренди), Макс Мейєр (центральний півзахисник, «Мідтюлланд» Данія, завершення оренди), Маурісіо Лемос (центральний захисник, «Беєрсхот» Бельгія, завершення оренди), Мухаммед Гюмюская (центральний півзахисник, «Гіресунспор», завершення оренди), Ісмаїл Юксек (центральний півзахисник, «Бурсаспор», завершення оренди).

Пішли: Мін-Джа Кім (центральний захисник, «Наполі» Італія), Аллах’яр Сайядманеш (центрфорвард, «Халл Сіті» Англія), Озан Туфан (центральний півзахисник, «Халл Сіті» Англія), Марсель Тіссеран (центральний захисник, «Еттіфак» Саудіська Аравія), Арда Куртулан (лівий півзахисник, «Адана Демірспор»), Месут Озіл (атакуючий півзахисник, «Башакшехір»), Берке Озер (воротар), Хосе Соса (центральний півзахисник), Мурат Саглам (правий захисник).

 

СТАРТ У СЕЗОНІ-2022/2023

«Динамо» розпочало новий сезон із виступів у кваліфікації Ліги чемпіонів. Стартувавши з другого відбірного раунду, «біло-сині» послідовно здолали «Фенербахче» (0:0 у Лодзі та 2:1 у Стамбулі) та австрійський «Штурм» (1:0 у Лодзі та 2:1 у Граці), після чого поступилися у плей-оф португальській «Бенфіці» (0:2 у Лодзі та 0:3 у Лісабоні).

У чемпіонаті України підопічні Мірчі Луческу стартували з двох поразок – від «Дніпра-1» (0:3) та «Зорі» (2:3), і наразі, не маючи очок у доробку, посідають передостаннє місце в турнірній таблиці.

«Фенербахче» після вильоту від «Динамо» продовжив виступи у кваліфікації Ліги Європи, де обіграв чеський «Словацько» (3:0 у Стамбулі та 1:1 в Угерске Градіште) та австрійську «Аустрію» (2:0 у Відні та 4:1 у Стамбулі), пройшовши до групового етапу.

У чемпіонаті Туреччини «Фенербахче» після п’яти турів іде на третьому місці, маючи 10 очок у доробку (3 перемоги, 1 нічия, 1 поразка, різниця м’ячів – 15:6) та відстаючи від лідируючого «Бешикташа» на три пункти.

 

ТЕХНІЧНІ ДАНІ

«Фенербахче» — «Динамо»

8 вересня, 19:45, Стамбул, стадіон «Шюкрю Сарачоглу»

ТБ трансляція — Setanta Sports

Суддівські призначення

Арбітр у полі — Тамаш Богнар

Асистенти арбітра — Балаж Бузаш, Петер Кобор

Четвертий арбітр — Адам Фаркаш (усі – Угорщина)

Спостерігач арбітражу УЄФА – Бошко Йованетіч (Сербія)

Арбітр VAR – Паскаль Мюллер, асистент арбітра VAR – Маркус Зінн (обидва – Німеччина)

Особисті протистояння

Ліга чемпіонів-2006/2007, третій кваліфікаційний раунд

09.08.2006. «Динамо» – «Фенербахче» – 3:1 (Рінкон, 1, 67, Юссуф, 83 – Мехмет Ауреліо, 48).

23.08.2006. «Фенербахче» – «Динамо» – 2:2 (Аппіа, 35, Зенгін, 56 – Шацких, 5, 41).

Ліга чемпіонів, груповий турнір

30.09.2008. «Фенербахче» – «Динамо» – 0:0

10.12.2008. «Динамо» – «Фенербахче» – 1:0 (Єременко, 20).

Товариський матч

04.08.2021. «Фенербахче» – «Динамо» – 1:1 (Пелкас, 63 – Лєднєв, 28).

Ліга чемпіонів, 2-й кваліфікаційний раунд

20.07.2022. «Динамо» – «Фенербахче» – 0:0.

27.07.2022. «Фенербахче» – «Динамо» – 1:2 (Салаї, 88 – Буяльський, 57, Караваєв, 114).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер