Ліга Європи. АЕК (Ларнака) – «Динамо» – 3:3. Звіт про матч

Ліга Європи. АЕК (Ларнака) – «Динамо» – 3:3. Звіт про матч

У матчі п'ятого туру групового раунду Ліги Європи, що відбувся у Ларнаці, вирішувалося, чи залишиться «Динамо» у боротьбі за третє місце у групі, разом із яким і за вихід до стикових матчів Ліги Конференцій.

Для збереження цих шансів «біло-синіх» у матчі з АЕКом влаштовувала лише перемога. Кияни заявили про свої наміри будь-що виграти вже на старті зустрічі. На 4-й хвилині зустрічі Сидорчук закинув м'яч правим флангом вперед на Тимчика, який прострілив у центр штрафного майданчика. Після удару Буяльського м'яч рикошетом від захисника АЕКа летів у площину воріт, однак Піріч зреагував на цей удар. Господарі поля відповіли ударом Густаво Ледеса зі штрафного з гострого кута – м'яч пролетів над поперечиною.

За десять хвилин м'яч опинився у сітці воріт Піріча. Цього разу Буяльський асистував, віддавши швидкий вертикальний пас на Ваната, проте перед тим, як відправити м'яч у ворота, Владислав опинився в офсайді.

На 26-й хвилині рахунок у матчі було відкрито. Фараж навісив з правого флангу в центр штрафного майданчика, звідки Альтман, «відклеївшись» від динамівських центрбеків, класним ударом у падінні бічною бісиклетою вбив м'яч під поперечину.

На останній хвилині тайму кияни зуміли зрівняти рахунок. Після пасу Вівчаренка з лівого флангу Буяльський в один дотик вивів Ваната на ворота АЕКа, і Владислав, прикривши м'яч корпусом від захисника, з кута воротарського відправив м'яч у ближній кут воріт. На перерву суперники пішли за рівного рахунку.

Проте на початку другого тайму АЕК знову повів у рахунку. Гол кіпріотів був схожим на перший, але цього разу гольовий навіс прийшов з лівого флангу від Енглезу, а Рафа Лопеш замикав цей навіс ударом головою, перестрибнувши Сироту та Вівчаренка.

Навіть ведучи у рахунку, господарі поля продовжували пресингувати динамівців на чужій половині поля. Цей пресинг нерідко спричиняв помилки киян. На 72-й хвилині після чергового перехоплення м'яча Фараж втік до штрафного майданчика киян правим флангом. Його зустріли захисники, проте Фараж віддав м'яч уздовж лінії штрафного майданчика на лівий фланг на Альтмана, який набіг. Спершу ізраїльтянину завадив пробити по воротах Тимчик, проте динамівець не зумів заволодіти м'ячем, який знову підхопив Альтман і з кута воротарського направив у нижній кут воріт Нещерета.

Здавалося, долю третього місця у групі після цього голу вирішено, проте динамівці зуміли повернутися у гру. На 82-й хвилині навіс Тимчика з правого флангу на лінію воротарського ударом головою замкнув Денис Гармаш, який вийшов на заміну, відправивши м'яч під поперечину.

Кияни кинулися вперед, проте до 90-ї хвилини на кожному квадратному метрі поля була бійня, небезпечних моментів біля воріт не було. Але на першій компенсованій хвилині знову забив Гармаш. Перріс навісив із кутового з правого флангу на ближню штангу, Забарний виграв боротьбу в повітрі та скинув м'яч далі. Мікель Гонсалес намагався відвести загрозу від воріт, проте влучив у Гармаша, який відправив м'яч у сітку – 3:3!

У три компенсовані хвилини, що залишилися, відмінний момент вирвати перемогу був у Перріса, після удару якого з меж штрафного м'яч зрикошетив у ворота, проте Піріч зреагував. «Динамо» не вистачило одного гола, аби продовжити боротьбу за третє місце в групі.

Таким чином кіпрський АЕК із Ларнаки вперше у своїй історії вийшов до весняної частини єврокубків, де продовжить виступ у третьому за рангом турнірі – Лізі Конференцій. «Динамо» ж цього єврокубкового сезону залишилося провести один матч, який вже не має турнірної інтриги – проти «Фенербахче».

Ліга Європи. Груповий раунд. 5-й тур

АЕК (Ларнака) – «Динамо» – 3:3

27.10.2022. Ларнака. «АЕК Арена»

АЕК: Піріч – Росалес (Мікель Гонсалес, 89), Мілічевич, Томович, Енглезу – Густаво Ледес, Понс, Фараж (Кіпрос, 83), Альтман (Оталунжі, 83), Д'юрчо (Наум, 89) – Рафа Лопеш (Мамас, 66).

«Динамо»: Нещерет - Тимчик, Забарний, Сирота, Вівчаренко – Сидорчук (к), Шепелєв (Діалло, 83), Буяльський (Перріс, 75), Циганков, Кабаєв (Гармаш, 65) – Ванат (Бєсєдін, 83).

Голи: Альтман (26, 72), Рафа Лопеш (53) – Ванат (45), Гармаш (82, 90+1)

Попередження: Росалес (79) – Шепелєв (35), Сидорчук (51), Циганков (55), Забарний (69), Діалло (85)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер