Ліга чемпіонів. «Динамо» - «Ференцварош»: передматчева прес-конференція Мірчі Луческу

Ліга чемпіонів. «Динамо» - «Ференцварош»: передматчева прес-конференція Мірчі Луческу

- Питання, яке цікавить багатьох: це буде матч «Динамо» проти «Ференцвароша» чи Луческу проти Реброва?

- Якщо мені встигнуть привезти бутси з музею, то я завтра зіграю проти Реброва (посміхається). Мої бутси індивідуального пошиття, тому що в мій час не було таких бутс, як зараз - ми самі собі шили взуття. Не зможу зіграти проти нього, тому що у мене немає бутс (посміхається).

- Матч проти «Маріуполя» був хорошою підготовкою до поєдинку з «Ференцварошем» чи він виявився занадто важким?

- Якби ми зіграли в повному складі, я б сказав, що це була хороша контрольна гра. А оскільки більше тайму ми були в меншості, на всіх гравців лягло велике навантаження. 10 осіб були змушені пробігти ту ж кількість кілометрів, що й 11 футболістів, тому останні два дні ми тільки тим і займаємося, щоб відновити футболістів після цієї гри.

- Хто готовий до завтрашньої зустрічі? Чи всі здорові? І що потрібно змінити на краще у порівнянні з першим матчем?

- У «Ференцвароша» досить розширений склад, у них усього кілька угорців, а решта 20 гравців багатонаціональні, вони представляють збірні різних країн, і у них в цьому плані ширше вибір і більше варіантів для ведення гри. У нас же немає такої можливості для різноманітності - наш склад приблизно відомий.

Що стосується того, як ми грали в групі, скажу, що протистояти нарівні з великими командами ми поки що не можемо. Але потрібно враховувати, що в матчі з «Барселоною» скасували пенальті Піке на Буяльському, у матчі з «Ювентусом» не поставили пенальті на Вербичі, а в моменті з другим голом, на мою думку, був фол на воротарі і «поза грою» у Роналду, але цей епізод навіть не стали перевіряти. Поки ми не обіграємо великі клуби, не зробимо цей крок, нас вважатимуть командою Ліги Європи. Дуже важливо, щоб ми завтра перемогли, вийшли в євровесну і продовжували шлях у єврокубках. Це потрібно, щоб нас поважали, рахувалися з нами, щоб наша команда росла. У нас молоді футболісти, і для їхнього росту потрібен час.

Щодо змін, потрібно змінити ставлення до справи у другому таймі. У Будапешті, ведучи 2:0, ми почали більше грати індивідуально, часто втрачали м'яч замість того, щоб взаємодіяти командно. Цим дали перевагу «Ференцварошу», який нею скористався і забив два м'ячі. Повторюся, нам потрібно змінити ставлення до справи і не повторити цих помилок. Другий момент - потрібно думати лише про перемогу і грати лише на перемогу. Інших варіантів бути не може. Не слід забувати, що «Ференцварош» - дуже міцна команда, недарма вони пробилися у Лігу чемпіонів. Можливо, є різниця між нами і топовими командами в групі, але з «Ференцварошем» ми приблизно однакового рівня.

Щодо кадрової ситуації, не втрачаю надію відновити Буяльського до завтрашнього матчу. Також після дискваліфікації повертаються до загальної групи Забарний і Сидорчук.

- У своєму інтерв'ю Пірло сказав, що був би не проти бачити вас своїм асистентом. А ви б запросили до свого тренерського штабу Реброва?

- Як може фахівець, який досяг успіху як головний тренер у різних командах, йти до когось другим тренером? У нього свій шлях. Надалі він може прийти в «Динамо» як головний тренер, або в інший топ-клуб.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер