Ліга чемпіонів. 4-й тур. «Динамо» – «Барселона» – 0:4. Звіт про матч

Ліга чемпіонів. 4-й тур. «Динамо» – «Барселона» – 0:4. Звіт про матч

Обидві команди підійшли до поєдинку з втратами. Наставник киян Мірча Луческу через травми та коронавірус не дорахувався більше десяти футболістів основної обойми, а головний тренер каталонців Рональд Куман окрім травмованих Піке, Бускетса, Сержі Роберто та Фаті надав відпочинок де Йонгу та Мессі, які не приїхали до Києва.

Гості з перших хвилин взяли м'яч під контроль, але «біло-сині» грамотно побудували гру в обороні та особливо не дозволяли розгулятися біля своїх володінь. Більше того, перша небезпека виникла саме біля воріт «блаугранас», коли після подачі Вербича зі штрафного гості ледь відбилися, й атака завершилася ударом де Пени в руки тер Штегену.

Каталонці тим часом багато володіли м'ячем та підтискали. Коутіньйо пробив небезпечно, але повз ворота, Брейтуейт упав у штрафному майданчику після контакту з Гармашем, але арбітр після перевірки епізоду за допомогою VAR не став призначати пенальті. Проте, перед самою перервою знову вийти вперед могли динамівці, але тер Штеген проявив свою майстерність після удару де Пени, не дозволивши м'ячу залетіти до сітки.

Хід першого тайму додавав оптимізму вболівальникам «Динамо» перед другою 45-хвилинкою. І після поновлення гри у підопічних Мірчі Луческу було кілька небезпечних випадів – спочатку Вербич із гострого кута пробив у руки голкіперу, а потім захисник лише в останній момент завадив Беньяміну замкнути простріл Буяльського з правого флангу.

Але на 52-й хвилині «біло-сині» пропустили у свої ворота. Гості організували атаку по центру, Брейтуейт готувався завдати удару з меж штрафного майданчика, але його обікрав... Дест, який підключився до атаки, вирвався на оперативний простір та пробив у кут воріт повз Бущана. А незабаром каталонці й узагалі подвоїли свою перевагу, коли після подачі з кутового та скидки головою когось із партнерів дальню стійку замкнув Брейтуейт.

«Біло-сині» не збиралися опускати руки. Зокрема, пройшов небезпечний випад, коли в результаті швидкої атаки Буяльський вивів на ворота де Пену, але замість пасу, який напрошувався в центр штрафного майданчика на Віталія, уругваєць вирішив пробити з гострого кута – і не поцілив у ворота.

А ось «блаугранас» своїм черговим шансом скористалися. Після подачі з лівого флангу Брейтуейт замикав головою, але Бущан зреагував на удар із близької відстані, парирувавши м'яча. Щоправда, перед ударом у виконанні нападника «Барселони» Попов штовхнув його в спину, і арбітр, не роздумуючи, призначив пенальті, який сам же постраждалий і реалізував.

Підопічні Мірчі Луческу все ж забили один гол вівторковим вечором на НСК «Олімпійський», але арбітр справедливо скасував взяття воріт Вербичем, оскільки Беньямін і порушив правила проти суперника, і в очевидному офсайді перебував. А фінальну крапку в поєдинку поставив Грізманн, який ударом із центру штрафного майданчика змусив у четвертий раз за вечір капітулювати Бущана.

У підсумку, прикра болюча поразка «Динамо», яка, щоправда, не вплинула на турнірну ситуацію – з огляду на поразку «Ференцвароша» в Турині, «біло-сині» продовжують займати третє місце в таблиці, випереджаючи будапештську команду за додатковими показниками.

Ліга чемпіонів, груповий турнір, 4-й тур

24.11.2020. Київ, НСК «Олімпійський»

«Динамо» (Київ, Україна) — «Барселона» (Іспанія) — 0:4

«Динамо»: 1. Бущан, 94. Кендзьора, 25. Забарний, 16. Миколенко, 20. Караваєв (4. Попов, 59), 8. Шепелєв (6. Белуце, 83), 19. Гармаш (18. Андрієвський, 59), 10. Шапаренко (17. Лєднєв, 71), 14. де Пена (89. Супряга, 71), 29. Буяльський, 7. Вербич.

«Барселона»: 1. тер Штеген, 2. Дест, 6. Аленья, 8. П'яніч (12. Пуч, 65), 9. Брейтуейт, 14. Коутіньйо (7. Грізманн, 65), 15. Лангле (18. Жорді Альба, 65), 16. Педрі (19. Матеус, 73), 17. Трінкао (29. Конрад, 83), 24. Фірпо, 28. Мінгуеса.

Голи: Дест (52), Брейтуейт (57, 70, пен.), Грізманн (90+2).

Попереджені: Попов (69) – П'яніч (16).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер