Ліга Європи. «Динамо» – «Брюгге» – 1:1. Звіт про матч

Ліга Європи. «Динамо» – «Брюгге» – 1:1. Звіт про матч

Згідно з розкладом, гра мала розпочатися о 19:55 за київським часом. Однак, враховуючи низьку температуру, що встановилася останнім часом в Україні (на вечір четверга синоптики взагалі прогнозують похолодання до -25 градусів за Цельсієм), було погоджено з УЄФА перенесення старту поєдинку на 17:00.

Ба більше, напередодні єврокубкового матчу уряд прийняв постанову про дозвіл відвідування спортивних заходів та стадіонів. Керівництво «Динамо» в оперативному порядку організувало продаж квитків, і кілька тисяч уболівальників змогли прийти на НСК «Олімпійський» та підтримати «біло-синіх».

Порівняно з першим офіційним матчем у 2021 році, проти «Олімпіка» (3:1), тренерський штаб «Динамо» зробив лише одну зміну – замість Караваєва на поле вийшов Забарний, який зайняв місце в центрі захисту, а Кендзьора, відповідно, перемістився на рідний правий фланг.

VFL.RU - ваш фотохостинг

Перший тайм став наглядним прикладом так званого «зимового» футболу – багато боротьби й мінімум гольових моментів. Що казати, якщо команди завдали в бік воріт лише по два удари, жодного разу не потурбувавши воротарів. У гостей найнебезпечнішим став удар Мати вище воріт після того, як Дост не зміг пробити головою, лише продовживши політ м’яча, а у «біло-синіх» найближче до взяття воріт був Буяльський, який замикав навіс Кендзьори з правого флангу, але м’яч опустився на сітку над поперечиною.

VFL.RU - ваш фотохостинг

Малюнок гри не змінився й після перерви. Гості більше володіли м’ячем, атакували, однак знову ж таки до небезпеки біля володінь Бущана справу не доводили. А от динамівці вичікували свого шансу – й були винагороджені за терпіння. Миколенко зліва віддав передачу на лінію штрафного майданчика, Буяльський прийняв та, підготувавшись до удару, спрямував м’яча точно під дальню стійку – 1:0.

VFL.RU - ваш фотохостинг

Щоправда, раділи динамівці недовго. Уже за п‘ять хвилин гостям удалося зрівняти рахунок. Після подачі з кутового гравці «біло-синіх» не змогли завадити Мехеле підставити голову та спрямувати м’яча до сітки воріт повз Бущана – 1:1.

VFL.RU - ваш фотохостинг

Обмінявшись забитими м’ячами, гравці знову перейшли до «зимового» футболу. Хоч до завершення матчу залишалося трохи менше півгодини, особливої активності в атаці не проявила жодна з команд. Утім, в одному з епізодів гості були близькими до другого забитого м’яча, коли «біло-сині» забули про Доста під час подачі з кутового, але бомбардир «Брюгге» з меж воротарського майданчика пробив головою вище воріт.

VFL.RU - ваш фотохостинг

У підсумку гольова нічия – 1:1. Непоганий результат, але тепер у матчі-відповіді за тиждень динамівцям потрібно обов’язково забивати…

VFL.RU - ваш фотохостинг

Ліга Європи, 1/16 фіналу, перший матч

«Динамо» (Київ, Україна) — «Брюгге» (Бельгія) — 1:1

«Динамо»: 1. Бущан, 94. Кендзьора (20. Караваєв, 81), 4. Попов, 25. Забарний, 16. Миколенко, 5. Сидорчук, 10. Шапаренко (8. Шепелєв, 72), 15. Циганков, 29. Буяльський, 14. де Пена (22. Родрігес, 72), 41. Бєсєдін (89. Супряга, 81).

«Брюгге»: 88. Міньйоле, 77. Мата, 5. Коссуну, 44. Мехеле, 18. Рікка, 8. Дірар (97. ван дер Бремпт, 69), 25. Вормер, 3. Баланта, 90. Де Кетелар, 21. Окереке (27. Баджі, 69), 29. Дост (55. де Куйпер, 90+2).

Голи: Буяльський (62) – Мехеле (67).

Попереджені: Шапаренко (28), Миколенко (90+3) – Рікка (33).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер