Найкращий стадіон Ізраїлю в очікуванні поєдинку «Маккабі» – «Динамо» (+ ВІДЕО)

Найкращий стадіон Ізраїлю в очікуванні поєдинку «Маккабі» – «Динамо» (+ ВІДЕО)

«Стадіон Саммі Офер» – нова арена в ізраїльській Хайфі, яка замінила старий стадіон «Кірьят-Елієзер», що існував із 1955 року.

На даний момент цей стадіон є найкращим в Ізраїлі, відповідаючи всім найсуворішим вимогам щодо проведення футбольних матчів, і має четверту категорію УЄФА.

Закладання фундаменту нового стадіону відбулося в 2009 році, а будівельні роботи почалися рік потому. Розробкою проекту займалося британське архітектурне бюро KSS Architects Group.

Розташована арена на південній околиці Хайфи неподалік від МАТІВ парку – цілого комплексу високотехнологічних компаній, і названа на честь бізнесмена Саммі Офера, який сплатив 20% вартості будівництва.

Вартість робіт склала 530 млн шекелів, що в еквіваленті становило 145 млн доларів. Урочисте відкриття стадіону відбулося 27 серпня 2014 року. В цей день у матчі Кубка Ліги місцевий «Хапоель» приймав однойменний клуб із міста Акко. Перемогу з рахунком 2:0 святкували господарі.

Головна трибуна стадіону «Саммі Офер» – Західна – на 5000 місць. Тут знаходяться роздягальні, конференц-зали, прес-центр, ресторан, VIP-ложі. Місткість інших трьох трибун складає 25,820 місць. Стадіон обладнаний двома світлодіодними табло площею 72 кв. метри кожний та вагою 12 тонн. На території арени знаходяться 18 буфетів.

Перед стадіоном встановлена статуя дівчини, що символізує собою мир у всьому світі.

Вона є подарунком Хайфі від міста-побратима Шанхаю, виготовлена з нержавіючої сталі, важить 40 тонн та заввишки 16 метрів.

Поруч із «Саммі Офер» розташована парковка на 1550 місць для власників сезонних абонементів.

Зазначимо, що на грі Ліги чемпіонів «Маккабі» (Тель-Авів) – «Динамо» (Київ) очікується аншлаг.

Офіційна назва: «Стадіон Саммі Офер»

Місце розташування: м. Хайфа (Ізраїль)

Домашні команди: «Маккабі», «Хапоель» (обидві – Хайфа)

Розміри ігрового поля: 105 х 68 м

Місткість трибун: 30,820 місць

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер