УПЛ. «Маріуполь» - «Динамо» - 0:1. Звіт про матч

УПЛ. «Маріуполь» - «Динамо» - 0:1. Звіт про матч

"Біло-сині" підійшли до матчу в неоптимальному складі - через дискваліфікацію не змогли взяти участь у протистоянні п'ять основних гравців киян - Тамаш Кадар, Томаш Кендзьора, Денис Гармаш, Віталій Буяльський та Микола Шапаренко. З огляду на кадрові втрати на гру в Маріуполь вирушили футболісти дубля: захисник Денис Попов, півзахисники Сергій Булеца, Георгій Цітаїшвілі, нападник Євген Ісаєнко. Днями "Динамо" посилилося уругвайським вінгером Карлосом де Пеною, який також потрапив до заявки на гру.

Нагадаємо, у поточному сезоні кияни двічі зустрічалися з командою Олександра Бабича: в 4-му турі "біло-сині" обіграли у виїзному матчі приазовців з рахунком 0:2, а в 15-му підопічні Олександра Хацкевича здобули розгромну перемогу - 4:0.

Динамівці з перших хвилин взяли м'яч під контроль, однак створювати небезпечні моменти біля воріт суперника почали з середини тайму. Тим часом, гравці "Маріуполя" провели кілька перспективних атак.

Початок небезпечних моментів біля воріт господарів поля поклав Сідклей, однак Худжамов врятував свою команду. Запам'ятався момент Миколенка: прорвавшись до штрафного майданчика суперника, Віталій пробив по воротах - голкіпер "Маріуполя" відбив м’яч, а після повторного удару лівого захисника м'яч пролетів вище воріт.

Спірним був епізод з імовірним фолом вихованця "Динамо", а нині гравця "Маріуполя" Сергія Чоботенка проти Микити Бурди у штрафному майданчику маріупольців, але Юрій Можаровський не відреагував на цей момент. Перший тайм ознаменувався силовою грою, боротьбою, безкомпромісністю і високим градусом емоцій.

У другий тайм команди увійшли активно, по черзі обмінюючись небезпечними атаками. Спершу Сидорчук дальніми ударами змусив понервувати Рустама Худжамова, потім Андрій Борячук, вийшовши практично один на один з Денисом Бойко, пробив повз воріт.

Заміни у складі "Маріуполя" не змогли переломити хід поєдинку - динамівці домінували за всіма показниками - володінню м'ячем, кількістю ударів, кутових, і лише самовіддана гра досвідченого Рустама Худжамова довгий час зберігала нулі на табло.

Ключовий момент зустрічі стався на 73-й хвилині, коли Віктор Циганков опинився в потрібний момент у потрібному місці, набіг на класний навіс Віталія Миколенка з лівого флангу на дальню стійку й ударом у дотик відправив м'яч у ворота.

Наприкінці зустрічі помилився і Худжамов, намагаючись обвести у своєму штрафному Вербича, однак динамівці, заволодівши м'ячем, не скористалися цим подарунком. Гол Циганкова залишився єдиним і переможним у цій зустрічі.

Ще однією важливою подією матчу в Маріуполі став дебют у складі першої команди відразу двох вихованців динамівської академії. 20-річний центральний захисник Денис Попов вийшов у стартовому складі й відіграв надійно весь матч. А на 70-й хвилині зустрічі вперше в основному складі "Динамо" з'явився 18-річний бомбардир команди U19 Євген Ісаєнко. Свій другий матч в УПЛ і четвертий загалом за основу "біло-синіх" провів Георгій Цітаїшвілі, який замінив Сідклея після перерви.

Чемпіонат УПЛ. 24-й тур

“Маріуполь” - “Динамо” - 0:1

13 квітня 2019. Маріуполь, стадіон імені Володимира Бойка

“Маріуполь”: 12.Худжамов, 8.Полегенько, 4.Чоботенко, 13.Яворський, 23.Демірі, 97.Ігнатенко, 9.Мішньов, 76.Піхальонок (25.Федорчук, 64), 22.Зубков, 17.Горбунов (99.Вакула, 58), 7.Борячук (14.Сікан, 79).

“Динамо”: 71.Бойко, 5.Сидорчук (К) (27.Ісаєнко, 70), 7.Вербич, 8.Шепелєв, 15.Циганков, 16.Миколенко, 17.Сідклей (40.Цітаішвілі, 46), 18 .Андрієвський, 26.Бурда, 30.Шабанов, 49.Попов.

Гол: Циганков (73).

Попередження: Ігнатенко (16), Демірі (25) - Андрієвський (45 + 1), Шепелєв (71), Бурда (86), Попов (86)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер