Меморіал Макарова. Бойова нічия динамівських команд

Меморіал Макарова. Бойова нічия динамівських команд

Цікаво, що в разі перемоги «Динамо-2» або нічиєї, за регламентом турніру ці ж команди через день мали б у чвертьфінальному поєдинку знову грати між собою. Але обидва тренери не надавали цьому факту особливого значення, для них на першому місці стояла гра власних команд.

Як і в попередньому поєдинку, у складі «Динамо-2» роль першої скрипки знову взяли на себе Артем Мілевський та Андрій Воронков. Саме завдяки цій зв'язці нападників підопічні Андрія Гусіна вийшли вперед на 11-й хвилині поєдинку. Мілевський поборовся за м'яч, скинув його Воронкову, Андрій повернув м'яча Артему, й той метрів із 12-ти спрямував м'яча точно в кут воріт.

Молодь відповіла негайно – небезпечно й потужно пробив Віталій Буяльський, але м’яч пройшов трохи вище воріт. Незабаром уже сам Воронков записав на свій рахунок ще один м'яч, а асистував йому Теміле. Франк, прийнявши м'яча, змістився з ним на лівий фланг та викрутив передачу на дальню стійку, де відмінним ударом головою Андрій переправив м'яча до сітки. За кілька хвилин той же Теміле ледь не вивів віч-на-віч із воротарем Мілевського, але в останній момент блискуче зіграв центральний захисник Антон Братков, який вибив м'яча в чистому підкаті.

Після перерви тренери обох команд повністю оновили склади. Цікаво, що на фланзі зійшлися два гравці з однаковим прізвищем Шевчук – захисник молодіжної команди Вадим та нападник «Динамо-2» Сергій. Уперше приміряв динамівську біло-синю футболку й 22-х річний азербайджанець Джавид Імамвердієв, який перебуває на перегляді.

Ініціативою спробували заволодіти резервісти, і їм це вдалося. Воротам Артема Кичака загрожували звично активні Роман Яремчук та Максим Тищенко. Відзначимо, що в складі «Динамо-2» вперше з'явився на полі Євген Морозенко, який повернувся з оренди в чеському «Словані» та не міг грати раніше через хворобу. Він розташувався в центрі поля на місці опорного півзахисника, вдало вступав у відбір м'яча та починав перспективні атаки. Тим часом чудовий момент втратив Олексій Хобленко, який далеко відпустив від себе м'яча після хорошої передачі Олександра Боровика, після чого м'яч пішов на кутовий.

Скоротити відставання в рахунку молодіжна команда отримала можливість після того, як у штрафному майданчику не за правилами зіграли проти Яремчука. До «точки» підійшов штатний пенальтист Ігор Харатін та не залишив шансів Кичаку – 2:1. Відразу на куражі резервісти створили ще один гольовий момент: Павло Полегенько класно прострілив зліва, але Яремчук трохи не дотягнувся до м'яча, який в останній момент вибив Кирило Козлов.

Гра стала динамічнішою, і ось уже один Шевчук не втримав другого, й нападник «Динамо-2» промчав через весь лівий фланг, але його передачу до штрафного майданчика заблокував захисник, який кинувся під м'яч.

За п'ять хвилин до фінального свистка команда Гусіна заробила штрафний удар метрах у 27-ми від воріт. До м'яча неспішно підійшов Морозенко, поправив гетри та ледь не закрутив м'яча точно в «дев'ятку» – м'яч пролетів у сантиметрах над хрестовиною. Старе, як світ, футбольне правило, що свідчить, що не забиваєш ти, забивають тобі, спрацювало й цього разу. Дві хвилини потому Тищенко класно замкнув простріл партнера влучним та потужним ударом – 2:2.

XVIII Меморіал Макарова. Група «А». 5-й тур

23.01.2013. Конча-Заспа. Манеж НТБ «Динамо»

«Динамо-2» – «Динамо» (молодіжний склад) – 2:2 (2:0)

Склад «Динамо-2»:

(1-й тайм): Волинець, Кушніров, Лухтанов, Симович, Прокипчук, Ісраїлов, Суарес, Мединський, Теміле, Мілевський, Воронков.

(2-й тайм): Кичак, Остапенко, Козлов, Бутенін, Фаворов, С.Шевчук, Боровик, Морозенко, Єрмаченко, Імамвердієв, Хобленко.

«Динамо» (молодіжний склад):

(1-й тайм): Бущан, Сухомлинов, Братков, Болденков, Нагорний, Цибульник, Буяльський, Савченко, Панфілов, Каверін, Лазарович.

(2-й тайм): Ткаченко, В.Шевчук, Бурда, Процишин, Чумак, Харатін, Полегенько, Єфремов (Мироненко, 79), Кузик, Яремчук, Тищенко.

19. Никитюк, 23. Нечай, 13. Пограничний, 37. Мироненко, 6. Вацеба, 5.Ковтун.

Голи: Мілевський (11), Воронков (24) – Харатін (71, із пен.), Тищенко (87).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер