»Металіст» - «Динамо» - 1:2. Із Харкова без втрат

Вдруге за останні вісім днів «Динамо» вирушило до Харкова. Як і в поєдинку за Кубок України, кияни вийшли доволі мотивованими, націленими виключно на перемогу. У першій чверті чемпіонату «Динамо» та «Шахтар» йдуть синхронно, тому права на втрату очок, навіть у поєдинку з таким серйозним суперником, як «Металіст», команда Валерія Газзаєва не мала. Рахунок у матчі динамівці відкрили на перших хвилинах – Гусєв вивів Мілевського віч-на-віч із воротарем, той вибив м’яча з-під ніг Артема прямо на Гіоане, який набіг і з кількох метрів переправив його у ворота. В середині другої половини зустрічі гості подвоїли перевагу. Це активний Гусєв у контратаці чітко пробив з лінії штрафного майданчика. Наприкінці зустрічі Девич спромігся скоротити розрив у рахунку, але досягти більшого господарям не вистачило часу. Таким чином, у двох матчах з «Металістом», в Кубку та чемпіонаті України, «Динамо» здобуло максимальний результат.

Через дискваліфікацію Маграо та Хачеріді наставник «Динамо» Валерій Газзаєв був вимушений вносити зміни до стартового складу. Пару центральних захисників склали Алмейда та Юссуф, а на лівому фланзі захисту вийшов Ярмоленко, який мав досвід виступів на цій позиції в контрольних матчах під час літнього міжсезоння. Відзначаємо також появу в стартовому складі Гіоане, а в запасі Алієва. Через два місяці після ушкодження гомілкостопу в матчі за Суперкубок України Олександр відновився і готовий повернути собі місце в стартовому складі. У Харкові, за такого слизького рахунку, Газзаєв вирішив не ризикувати, залишивши Алієва на лаві запасних.

Як і в кубковому поєдинку, багато в чому хід гри змінив забитий динамівцями м'яч на самому початку зустрічі. Повівши в рахунку, кияни віддали ініціативу супернику, вважаючи за краще діяти на контратаках. Мілевський, Шевченко, Гусєв тримали в постійній напрузі мінімум п'ятьох харків'ян, обмежуючи атакувальну потужність «Металіста». Вельми цікаво виглядали в атаці господарі. Винахідливі Коельо, Девич, Олійник крутили мережива біля воріт Шовковського. Великі проблеми в захисті у динамівців виникали на флангах. На лівому не завжди встигав Ярмоленко, а на правому не пішла гра в Єременка. Наприкінці першого тайму Газзаєв вирішив замінити його на Мандзюка.

У другому таймі, втім, як і в першому, одним із найкращих у складі динамівців був Шовковський. Мінімум тричі кіпер рятував команду від вірного гола, зводячи нанівець усі зусилля господарів і змушуючи хапатися за голову численних уболівальників. В одному з епізодів команда Мирона Маркевича настільки захопилася атакою, що проґавила результативний контрвипад динамівців, який зумовив результат зустрічі. Ярмоленко на лінії штрафного майданчика намагався піти від опіки двох захисників, не втримавши на віражі рівновагу і відпустивши м'яча далеко від себе. На це немов чекав Олег Гусєв, чітко відправивши м'яча з п'ятнадцяти метрів у кут воріт. Наприкінці зустрічі «Металіст» був винагороджений за титанічні зусилля в атаці впродовж усієї зустрічі. Шовковський спромігся зреагувати на небезпечний удар, але відбив м'яча перед собою, на вільного Девича…

В останні хвилини матчу динамівці змогли нейтралізувати атакувальні наміри гравців «Металіста», перевівши гру до центру поля. У результаті перемога, шоста у сімох проведених «Динамо» матчах у чемпіонаті України.

МЕТАЛІСТ – ДИНАМО – 1:2 (0:1)

«Металіст»:
29.Горяїнов – кап, 30.Папа Гуйє, 7.Валяєв (16.Буркхардт, 46), 9.Слюсар (10.О.Єременко, 78), 22.Обрадович, 4.Березовчук, 5.Шелаєв, 27.Майдана, 50.Коельо, 11.Олійник (26.Зезе, 73), 33.Девич.

«Динамо»: 1.Шовковський, 4.Гіоане, 5.Вукоєвич, 7.Шевченко (15.Діакате, 80), 10.Мілевський – кап, 11.Р.Єременко (29.Мандзюк, 42), 20.Гусєв, 25.Юссуф, 36.Нінкович (3.Бетао, 59), 44.Алмейда, 70.Ярмоленко.

Голи: Девич (84) – Гіоане (15), Гусєв (67).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер