»Металург» З - «Динамо» - 1:3. Результативні заміни

»Металург» З - «Динамо» - 1:3. Результативні заміни

П’ята поспіль перемога «Динамо» в чемпіонаті України! В Запоріжжі глядачі на трибунах «Славутич-Арени» побачили два різних тайми. В першому на полі велася рівна боротьба, переможцем з якої вийшли місцеві футболісти. Після перерви гру вела одна команда. Динамівці повністю переграли суперника, забивши три м’ячі без відповіді. В результаті, впевнена перемога 3:1 і беззаперечне лідерство в турнірній таблиці.

Стартовий склад «Динамо» викликав інтерес. Консервативний у ротації гравців Юрій Сьомін у порівнянні з останнім матчем вніс зміни до кожної з ліній. Приємно здивувало повернення на поле Ісмаеля Бангура (для гвінейця це дебют у 2009 році), а також Олега Гусєва. Через мікротравму залишився в Києві Михалик, у результаті пару центральних захисників склали Бетао і Саблич. Забігаючи наперед, відзначимо, що в Запоріжжі під час матчу капітанську пов’язку в «Динамо» одягали відразу троє гравців. На поле команду вивів Несмачний, у перерві Андрій передав пов’язку Гусєву, який трохи пізніше довірив її Ель Каддурі.

Через кілька хвилин після початку гри Богуш вже діставав м’яча з сітки воріт. У Годіна вийшов феноменальний за силою й точністю удар – м’яч із 25-ти метрів, немов вилетів із гармати, знайшов «дев’ятку» динамівських воріт. Упродовж подальших сорока хвилин гості контролювали хід гри, створивши кілька гострих моментів. Особливо небезпечними були удари з-за меж штрафного майданчика Алієва (тричі) і Мілевського. Поки залишалися сили, контратакували і господарі. В одному з епізодів атака, розпочата воротарем Жуком, ледь не закінчилася взяттям воріт. Швидкий Силюк втік від двох опонентів і пробив із 12-ти метрів у стійку. На цьому, як виявилося, запас сил у нападі в запорожців було практично вичерпано.

В перерві Юрій Сьомін провів дві заміни, які кардинально змінили зміст гри. Замість Несмачного вийшов Нінкович, підсиливши лівий фланг півзахисту, а в нападі пару Мілевському склав Кравець. Трохи пізніше замість корисного, але стомленого Гусєва з’явився Корреа. Хто знає, як закінчився би матч, якби господарі забили м’яч на початку другого тайму. На удар Силюка Богуш зреагувати встиг, проте м’яч від рук воротаря підступно пострибав у ворота. Добре, Ель Каддурі встиг вибити його з порожніх воріт.

Під кінець першої години гри Мілевський вивів Нінковича віч-на-віч із воротарем. Мілош, який набрав швидкість, прокинув м’яча повз Жука й, увійшовши до штрафного майданчика, пробив у порожні ворота. Подальші хвилини зустрічі продемонстрували, що динамівці налаштовані рішуче і навряд чи мають намір задовольнятися нічиєю. На 70-й хвилині Кравець втік від захисників, точним пасом від лицьової лінії знайшовши в центрі вільного Мілевського. Для Артема переправити м’яч у ворота було справою техніки. До речі, Мілевський взяв участь і в третій результативній атаці. Нападник віддав пас на кут штрафного майданчика на Корреа. Бразилець вмить розібрався в ситуації і без шансів для воротаря відправив м’яч до дальнього кута – 3:1.

Перемога дозволила «Динамо» збільшити відрив від другого місця до 12 очок. Проте тепер у команди Юрія Сьоміна новий переслідувач. «Шахтар», завдяки перемозі над «Металістом», зумів обійти харків’ян у боротьбі за друге місце і тепер напевно не проти замахнутися на більше. Чи от тільки достатньо для цього в гірників часу та сил? Дві третини турнірної дистанції пройдено, до закінчення чемпіонату залишається десять турів.

МЕТАЛУРГ З – ДИНАМО – 1:3 (1:0)

"Металург" З: 35.Жук, 20.Тигорєв, 7.Вернидуб (30.Каськов, 88), 6.Перішич, 38.Кривцов, 3.Невмивака, 14.Польовий (36.М.Воробей, 84), 31.Пісоцький, 27.Годін – кап, 10.Калонас (16.Алозі, 56), 44.Силюк.

"Динамо": 31.Богуш, 3.Бетао, 26.Несмачний – кап (36.Нінкович, 46), 30.Ель Каддурі, 6.Саблич, 11.Єременко, 5.Вукоєвич, 8.Алієв, 20.Гусєв (7.Корреа, 61), 25.Мілевський, 10.Бангура (22.Кравець, 46).

Голи:
Годін (3) – Нінкович (59), Мілевський (70), Корреа (75).

Попереджені: Пісоцький (19), Жук (57) – Єременко (24), Ель Каддурі (88).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер