Михайло Михайлов: «Усі хлопці працюють із задоволенням, розуміючи, що футбол – це їхнє життя»

Михайло Михайлов: «Усі хлопці працюють із задоволенням, розуміючи, що футбол – це їхнє життя»

- Незважаючи на карантин, ми все одно щодня приїжджаємо на тренувальну базу. Працюємо індивідуально з Денисом Бойком та Георгієм Бущаном уже три тижні, тож хлопці перебувають у непоганих функціональних кондиціях. А буквально днями підключилися також Владислав Кучерук та Руслан Нещерет, які були у батьків, але вже повернулися до Києва.

- Коли хлопці змушені були тренуватися в домашніх умовах, у них усе одно була своя специфіка роботи?

- Ні, вони виконували лише програму, яку розробив тренер із фізпідготовки для всіх футболістів. А після того, як ми почали працювати індивідуально, звичайно ж, тренування кардинально відрізняються від того, що вони робили вдома. Спочатку було важкувато, але днів десяти вистачило, щоб увійти в нормальний тренувальний ритм.

- Керівництво прем'єр-ліги затвердило орієнтовний план виходу з карантину, у якому передбачено час на тренувальні збори. Вони необхідні в цій ситуації?

- Звичайно, оскільки футболісти півтора місяці перебувають по домівках. Індивідуальні тренування – це добре, вони підтримують у такий спосіб форму, але такі заняття не йдуть у жодне порівняння з відпрацюванням загальнокомандних дій та спеціальною роботою з м'ячами.

- Прем'єр-ліга планує завершити чемпіонат за сім тижнів. Для «Динамо» такий графік не завдасть особливих проблем?

- Наша команда кожного сезону грає на три фронти – у чемпіонаті та Кубку країни, а також у єврокубках. Матчі через три дні на четвертий, буває – через два на третій. Тому для нас це звичний графік.

- Згодні, що крім фізичних кондицій важливо в нинішній ситуації зберігати психологічну рівновагу?

- Гадаю, взагалі ця ситуація з пандемією коронавірусу та карантином змусила футболістів, і не лише їх, переглянути своє ставлення до того, чим вони займаються. Якщо раніше комусь важко давалися тренування та він міг сачкувати, то зараз, наскільки я помічаю, усі працюють із задоволенням, розуміючи, що футбол – це їхнє життя. Звідси й зовсім інше ставлення до всього.

- Як влаштований ваш стандартний день на карантині?

- Намагаємося з дружиною та донькою не сидіти весь час вдома, а виходити на природу, обираючи безлюдні місця. Також у нас є дача за містом, де можна спокійно проводити вільний час на свіжому повітрі. А ще зайнявся корисною справою – вивченням іспанської мови. Це дуже корисно та цікаво.

- Чи любите фільми дивитися, книги читати? Можливо, щось порадите вболівальникам?

- Хлопці з команди захоплено відгукувалися про серіал «Паперовий будиночок», тож зараз додивляємося перший сезон. А з книг відкрив для себе іспанського письменника Артуро Перес-Реверте. Загалом прочитав уже за час карантину сім-вісім його книг – серед них «Фламандська дошка», «Учитель фехтування», «Танго старої гвардії» та інші. Усім рекомендую.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер