Михайлу Михайловичу Коману – 85!

Михайлу Михайловичу Коману – 85!

Від усієї душі вітаємо знаменитого динамівця, який віддав не один десяток років рідному клубу.

Все життя Михайла Михайловича, його футбольні звитяги, тренерська кар'єра та викладацька діяльність нерозривно пов'язані з київським «Динамо».

Все почалося в уже далекому 1948 році, коли юний форвард у складі ужгородського «Закарпаття» 20 жовтня у фіналі Кубка України в перший та останній раз зіграв... проти динамівців із берегів Дніпра. «Команда тоді в нас була дуже сильна. У вирішальній грі з київським «Динамо» нам пощастило навіть вийти вперед, але в тій зустрічі ми все ж поступилися – 2:1».

Талант нападника, однак, не залишився непоміченим і він, як і кілька його одноклубників, продовжив відточувати свої футбольні навички у футболці з літерою «Д» на грудях.

Зоряним часом для нього, а з точки зору й усієї історії київського «Динамо», став 1954-й рік, коли Михайло Коман забив переможний гол у ворота єреванського «Спартака» у фіналі Кубка СРСР та разом зі своїми товаришами по команді відкрив переможний літопис звершень для колективу, що став рідним для нього. «Здавалося, що весь Київ зустрічав наш поїзд із Москви. Море квітів, посмішок, оплесків. Із вагона всіх нас – футболістів, тренерів – виносили на руках...»

Повісивши бутси на цвях через виявлену лікарями після африканського турне блокаду серцевого м'яза, Михайло Михайлович не один рік працював у клубі спочатку другим тренером, потім начальником команди та директором ДЮФШ «Динамо». Відмінним був і селекційний хист Комана.

Саме завдяки йому в динамівські футболки одягалися такі футболісти, як Василь Турянчик, Федір Медвідь, Йожеф Сабо, Володимир Мунтян, Євген Рудаков, Володимир Веремієв, Леонід Буряк, Олег Лужний.

Після стількох років Михайло Михайлович, за власним зізнанням, із задоволенням згадує, що серед його вихованців не десятки, а більше сотні людей стали справжніми майстрами великого футболу.

У 2004 році Комана М.М. було нагороджено орденом «За заслуги» II ступеня.

Вам 85, сегодня Вы герой,

«Динамо» годы Вы отдали все с лихвой,

Достойны Вы медали золотой

За годы, что остались за спиной!

ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер