Микита БУРДА: «Експерименти з лівим флангом, напевно, закінчилися»

Микита БУРДА: «Експерименти з лівим флангом, напевно, закінчилися»

- Микито, які враження від роботи з першою командою на підготовчих зборах?

- Загалом, лише позитивні. Усіх хлопців уже знаю за іграми в першій частині сезону, тож дискомфорту в їхній компанії не відчуваю. Та й ці збори не дуже важкі, оскільки ми практично весь час працюємо із м’ячем. Вправи, які пропонуються тренерським штабом, доволі цікаві, тож сумувати не доводиться.

- У контрольних матчах тебе використовували виключно на позиції центрального захисника. Тобто, експерименти з лівим та правим флангом закінчилися, й тренер тебе бачить виключно в центрі?

- З лівим, напевно, так точно, тим паче після приходу до команди Антунеша та одужання Селіна. Але, якщо тренер скаже зіграти, – я готовий (посміхається)!

- Голкіпери стверджують, що їм легше грати із балакучими захисниками, ти же, навпаки, доволі мовчазний…

- Не можу сказати, що я мовчазний. Просто не кричу на все поле, але так само підказую партнерам.

- У команді з’явився Бетао, який протягом матчу, схоже, підказує всім – від воротаря до нападника. Чи легко грається з ним?

- Так, справді, Бетао тримає команду в тонусі протягом усієї гри (посміхається). Чесно кажучи, вперше граю з таким партнером.

- На другому зборі у команди багато теоретичних занять. Чи вдається сприймати великий обсяг інформації?

- Нічого складного немає. Тим паче, немає такого, що вони тривають довго – максимум одну годину. Загалом, нічого нового для мене немає, адже я практично всю першу половину сезону тренувався з основною командою.

- А про що говорять тренери, коли збирають вас перед кожним тренуванням?

- Розповідають, які вправи будемо виконувати на футбольному полі. Причому пояснюють як вправи, які ми вже виконували раніше, так і нові. На останніх просто зупиняються більш детально.

- Проти кого із суперників на зборах тобі особисто було грати найскладніше?

- Мабуть, в останній грі (проти «Відеотона» – прим.) було найважче. Мабуть, накопичилася втома під кінець зборів. Якщо в першому таймі грали ще більш-менш непогано, то в другому припускалися багатьох помилок.

* фото В.Раснер

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер