Микита БУРДА: «Головне для мене – грати за «Динамо»! + ВІДЕО

Микита БУРДА: «Головне для мене – грати за «Динамо»! + ВІДЕО

Один з них, 19-річний захисник київського «Динамо» Микита Бурда, розповів про свій шлях до першої команди, в якій йому ще доведеться закріпитися.

Про перші кроки в кар'єрі:

«Я почав займатися футболом у Київській області, в невеличкому містечку Яготин. Десь у семирічному віці записався до футбольної секції, в якій займався до 13-ти років, після чого мій тренер відвіз мене до Києва. Я приїхав на перегляд, вступив до Республіканського вищого училища фізичної культури (РВУФК). Там навчався до 16-ти років, потім перейшов до ДЮСШ «Динамо», в якому провчився рік-півтора. Після випуску з Академії потрапив до «Динамо» U-19, а потім перейшов до дубля.

Про кумирів та приклади для наслідування:

«Для мене прикладом завжди був Карлес Пуйоль, який, на жаль, уже завершив кар'єру. У київському «Динамо» прикладом для мене був Тарас Михалик».

Про найнебезпечнішого опонента:

«Найважче мені було протистояти Дугласу Кості з «Шахтаря». Він мені створив найбільше проблем за той час, що я провів у першій команді».

Про те, якими якостями має володіти справжній захисник:

«Думаю, захисник має бути чіпким, непоступливим, не програвати єдиноборства. Навіть якщо він грає на позиції флангового захисника, гравець має бути, в першу чергу, хорошим захисником. Не просто бігати вперед-назад, а в першу чергу налагодити свою гру в обороні».

Про оптимальну позицію на полі:

«Я вже грав і на правому фланзі захисту, і на лівому. Але рідна позиція для мене – це, все ж, центральний захисник. В центрі оборони почуваюся найбільш комфортно. Але для мене не має значення, на якій позиції мене використовують у першій команді – в центрі, на правому або на лівому фланзі. Головне – що я граю в цьому клубі та виходжу в основному складі».

Copyright © 2014 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер