Мірча Луческу: «Не можу зрозуміти: навіщо стільки агресії, навіщо стільки злості?!»

Мірча Луческу: «Не можу зрозуміти: навіщо стільки агресії, навіщо стільки злості?!»

Флешінтерв'ю головного тренера київського «Динамо» телеканалу «Футбол 1».

- «Шахтар» сьогодні був сильнішим. Ця гра могла б й не відбутися, тому що ми – переможці чемпіонату і володарі Кубка. Суперники більше хотіли домогтися сьогодні успіху. Хоча у нас теж були хороші моменти на початку зустрічі.

В таких іграх один гол вирішує багато. Могли ми забити першими, і тоді все склалося б по-іншому. Але пропустили гол, і відразу стало складніше грати. У «Шахтаря» індивідуально сильні гравці, у них хороша техніка, швидкості. Вони були сильніші сьогодні і в індивідуальних, і в командних взаємодіях.

Що мені сьогодні не сподобалося, це атмосфера. Я не зрозумів, чому всі вибігали на поле з лави запасних, чому так агресивно себе поводили. Я цього не можу зрозуміти: навіщо стільки агресії, навіщо стільки злості? Вони вибігали на поле, забігали на нашу територію, коли святкували гол. Я вітаю «Шахтар» з перемогою, але ці моменти мені не сподобалися.

Ми знали, як «гірники» будуть грати, я попереджав своїх гравців. Ми добре готувалися до цього матчу і поки виконували все, про що я говорив, у нас все було добре, були моменти біля чужих воріт. Але коли розгубили моменти, ми дали суперникам відчути впевненість, і вони втілили її в забиті голи.

- Два пропущені м'ячі у другому таймі за такий короткий проміжок часу спричинені втратою концентрації?

- Причина в тактичних помилках. У тому числі втрата м'яча в центрі поля перед суперником, хоча, на мій погляд, там все-таки було порушення правил. Нас звинувачували в тому, що ми чинимо тиск на арбітрів, але я дивлюся на ту кількість жовтих карток і штрафних у нашу сторону...

Вважаю, що кожен має займатися своєю справою, говорити про свою команду, а не про чужі. На мій погляд, це відсутність фейр-плей. Я вітаю суперників, вони сьогодні добре зіграли.

- Чи задоволені ви якістю гри ваших футболістів, які вийшли на заміни?

- Вони вийшли на поле за рахунку 3:0. Складно було щось виправити за такого рахунку. Вони дещо змінили, у нас було три гольові моменти, але вже було запізно.

- За 11 днів «Динамо» і «Шахтар» зустрінуться в чемпіонаті. Цей матч буде відрізнятися від сьогоднішнього?

- Я сподіваюся, що не буде цієї агресивної атмосфери, яка була сьогодні. Футбольне свято було зіпсовано агресивною поведінкою наших суперників. Я давно не бачив, щоб було стільки агресії, і щоб люди з лави запасних виходили на поле. Це виховання і неповага до нас, як до футбольної команди.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер