Мірча Луческу: «Фінали не граються, а виграються»

Мірча Луческу: «Фінали не граються, а виграються»

- Виграні трофеї - це завжди дуже важливо, це можливість показати те, що гравці зробили за весь рік, те, що напрацювали. Коли ти доходиш до фіналу і програєш, це велике горе. Фінали не граються, а виграються. Реакція гравців була хорошою, вони дуже хотіли виграти трофей. Ми хотіли підтвердити, що хороше ми наразі зробили. У першому таймі гра була рівною, але другий і екстратайми проходили під нашим контролем. Протистояли хорошому супернику, який завершив сезон на третьому місці і грає в дуже красивий і видовищний футбол. Перед таким суперником ми показали хороший клас, домінували на полі і створили багато моментів біля чужих воріт.

- Який був найважчий момент матчу?

- Коли зламався Миколенко і потрібно було його замінити. Я боявся, що порушиться наша ігрова схема. На щастя, Караваєв якісно зіграв у своїй зоні, допоміг, замінив Миколенка. У цій грі я робив ставку на тих виконавців, які протягом року зіграли найбільше; тих, у кого є ігровий досвід, і це мотив того, що не міняв футболістів. Знав, що гравці добре підготовлені фізично і провести повні 120 хвилин для них не проблема. Дуже задоволений ними, видався складний рік. З одного недоброго психологічного стану вони перейшли цю межу і довели всім, що дуже гарні. Вони почали відчувати перемоги і вигравати трофеї.

- Як здоров'я Миколенка?

- Не знаю, йому наступили на кисть. Віталій не почував її. Будемо робити знімок. Не хотів чекати, коли він скаже так чи ні, але я його замінив.

- Було багато моментів у другому таймі. Можна нарікати на реалізацію?

- Результат не показує того, що відбувалося на полі. За винятком першого тайму, була рівна гра, другий і екстратайм пройшли під нашу диктовку, але, на жаль, не забили. Зрештою, ми виграли Кубок, і я цьому дуже радий. Кубок - дуже важливий і улюблений трофей. Я наполягав, що ми повинні сконцентруватися і виграти цей трофей.

- Чи побачимо ми вас в «Динамо» в наступному сезоні?

- Ми виграли сьогодні Кубок України, дайте нам порадіти цьому трофею. Задоволений тим, як «Динамо» грало в цьому році. Дуже важливий рік, складний, але під моїм керівництвом були гравці, які повністю довірилися мені і виконували те, що я від них вимагав. З самого першого дня говорив, що мені не потрібні їхні ноги, мені потрібна голова, розум. У футболі важливий не тільки талант, потрібно допомагати таланту. Але і це не найголовніше. Найголовніше - бажання гравців віддатися повністю цього виду спорту, поважати ігрові принципи, які ми вирішуємо разом, і ці принципи ведуть до того, що ти завойовуєш трофеї і отримуєш задоволення від футболу.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер